Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!

Дават 7 дни за изпълнение на исканията им, иначе отново протести
19 яну 2009 17:28,
242
Нов протест на 21-ви. Организаторите: Миков да даде оставка!
Снимка: Булфото

Гражданските организации, инициатори на протестите пред парламента, поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков.

Настояването им е "заради непрофесионализъм и нарушаване на закона при опазване на обществения ред по време на протестите в София 14-17 януари".

Протестиращите настояват още и за намаляване на изискуемите прагове за свикване на национални и местни референдуми чрез гражданска подписка, както и задължително участие на организации с нестопанска цел при вземане на решения от административните органи.

Под декларацията са се подписали обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения.

Протестиращите дават седем дни на институциите да ги изпълнят или да започнат изпълнението им.

„Ако това не се случи, ще призовем към мирно гражданско неподчинение и обща политическа стачка“, заяви Росица Букова от организацията на българските майки.

„Не ни е страх да дойдем с тракторите“, допълни Албена Симеонова, представител на протестиращите фермери.

Исканията ще бъдат огласени на обединен протест в сряда - 21 януари, на пл. "Народно събрание" от 15 часа.

Оттогава започва да тече и седемдневният срок за изпълнението им. Резултатите ще бъдат отчетени на митинг на 28 януари.

Протестиращите приветстват депутатите от опозицията, които се присъединиха към тях на втория ден от протеста.

„Те дойдоха като граждани и затова не виждаме опит за политизация на нашите действия“, коментира Борислав Сандов, представител на студентски организации (СРОКСОС).

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Би трябвало да искаме:Намаляне броя на депутатите най малко с 50 процента.Сваляне имунитета на всички - абсолютно всички без изключение.Задължително гласуване.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
цялото правителство е от марионетки на газпром, те ни оставиха да мръзнем и продължават да изпълняват заповедите на газовите магнати
19
0
 
0
 
! Отговори
Обед(и)нение??? преди 15 години
Единственото обединение е било в Мексико за снимките на Троя, който вчера НОВА тв излъчи - тогава всички български статисти са поискали дружно по-високо заплащане и по-добро хранене. Останалите са просто ПиАр обединения без смисъл - отваряне на АЕЦа (и сега гърците плащат по-евтино от нас тока от АЕЦа), освобождаването на медиците (невинни без да знаем в какво са обвинени), Батак (хората не са казали, че нямало клане, но всички рипнаха да ходят в Немско да ги бесят), Индиго, Лим, Амнезия, Белнейски, чешката тоалетна и т.н. простотии са само подхранване на лъжепатриотизма, с който се славим...
18
0
 
0
 
! Отговори
писнало ми е преди 15 години
стига сте ми губили времето. нищо не правите,***.Спрете да пречите на движението и на себе си. Онова за АЕЦ беше митинг.Ясно ,кратко,точно и веднъж. Вие сте .
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tezi bokluci trqbva da se mahat. shte stachkuvame dokato ne se izpylnqt jelaniqta ni!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всички които подкрепят бсп да отидат на психиатър
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и за децата е ясно че ще има служебно правителство до изборите, а станишевите министри начело с премиера ще отидат на съд
14
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчeв преди 15 години
Нeзнам защо пак отиватe с добро! Видя сe, чe с добро няма да станe бe!Трябва с лошо, няма друг изход, глупави ли стe?
13
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕОбнародван, ДВ, бр. 10 от 2 февруари 1990 г.,изм., бр. 11 от 29 януари 1998 г. (*) Чл. 6. (1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които:1. носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използуват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети;2. са в очевидно пияно състояние;3. са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване. Чл. 7. (3) От събранието или митинга се отстраняват лицата, които с поведението си пречат за провеждането му, грубо нарушават обществения ред, както и лицата, посочени в чл. 6, ал. 1. Раздел VIIIПрестъпления против свободата на събранията,митингите и манифестациитеЧл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
първанов - узурпатор и доносникстанишев - агент на кгбпирински-зайков - *** от бкптези хора и тяхните помощници наредиха да бият народа на 14 януарите наредиха на журналистите да не отразят правилно протестате управляват недемократично страната и тероризират народате командват съдебната власт и оставят безнаказани престъпленията
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИСКАМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!ИСКАМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!ИСКАМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!ИСКАМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!ИСКАМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!ИСКАМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
napalno te podkrepqm
9
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
600 хил. граждани ще могат да свикват национален референдум, без за това да се изисква санкцията на парламента. Това решиха вчера депутатите от правната комисия при второто четене на закона за референдумите. При 200 хил. подписа депутатите ще решават дали да се организира допитване. В приетия от парламента на първо четене текст границите бяха 150 хил. подписа за предложение до НС за референдум и 350 хил. подписа за свикване на плебисцит без санкцията на депутатите.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на 14 януари хората отидоха да протестират срещу престъпното управление и бяха пребити
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не фашистите, а *** и турците...Кога си видял да е нормално *** да пребива полицай или човек от SS...В момента всеки знае че полицаите случат на турците, страхливи са, затова не смеят да накажат *** а ги оставят, а репресират само българите...но...пропускат 1 подробност, че българите като им кипне и се обединят, нямат спиране
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ние сме полицейска държава след като този министър не е освободен заради безобразията на 14 януари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kvi protesti beeee-6u6umiiiiiiiii
4
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
И очевидно протестите само пречат. Сметките за тока и парното са ни нормални, пътищата ни са хубави, европарите се сипят от ведро, студентите и децата имат неограничени переспективи пред себе си, пенсионерите имат огромни пенсии, работещите плащат малки осигуровки, бизнеса печели честно всеки ден държавни поръчки.Не мога да разбера защо да протестират хората?
3
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Миков да подаде оставка защото:1. Имало е бомба и не е евакуирал народните представители от НС, както и хората от съседните сгради поради некомпетенция!2. Нямало е бомба и е излъгал за да приложи сила върху протестиращите пред НС!
2
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Нали нямаха уж политически искания? Цирка на дечковците от НАСРАС или както там се наричаха продължава.