Без фундаментализъм, разпени се Башев

Имаме модел за етническа толерантност не само в България, но и в света, каза кметът на Гърмен
22 мар 2009 19:06,
88
Без фундаментализъм, разпени се Башев
Кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Снимка: БГНЕС

"В община Гърмен не само, че няма ислямски фундаментализъм, а има модел за етническа толерантност не само в България, но и в света".

Това каза на пресконференция кметът на общината Ахмед Башев.

Той коментира, че десетилетия наред са се мъчили да създават толерантност в община Гърмен, а безотговорни политици като Яне Янев я съсипват с цел постигане на користни политически интереси.

"Моите врагове не са на политическа основа, а чисто личностни и се ръководят от егоизма”, коментира кметът на Гърмен.

Той посочи, че населението на общината е от 16 хиляди души.

60% са мюсюлманите, 30% са християните и по пет процента са групите на турците и ромите.

"Всички те от години живеят мирно и съвместно", каза той.

Според него случаят "Гърмен" е започнал с предстоящото уволняване на учител от село Рибново "уличен, че се нахвърля да задоволява сексуалните си потребности с прислужничка в училището".

„За съжаление вече шест месеца този учител не може да бъде уволнен, защото е в болнични“, заяви Башев.

По думите му, така се стига до сценария за етнически проблеми, за ислямски фундаментализъм и радикален ислям в село Рибново.

И тъй като населението в селото е сто процента мюсюлманско, се намесва учителят по религия, върху него и директора на училището се хвърлят обвинения, че проповядват ислямски фундаментализъм и радикален ислям, за да може да се разчистят сметки и да се избегне уволнение, заяви Башев.

Що се отнася до шалварите и кърпите в селото, тях ги е имало откак съществува селото и със сигурност ще продължава да ги има. Ако преди години имаше сто процента шалвари и кърпи, сега са 50 на 50%“, отбеляза кметът.

На въпрос дали заедно с учителя по религия в СОУ "Йордан Йовков" в с.Рибново Мурад Бошнак са давали обяснения в ДАНС  за заплахи за убийство, Башев отговори:

"Подписал съм предупредителен протокол, но не защото съм заплашвал Яне Янев с убийство, а че няма да разпространявам насаждане на омраза между различните религии и етническите групи на територията на общината", каза той.

Само преди седмица Ахмед Башев бе на разпит и даде показания пред агентите в централата на ДАНС заради сигнал за разпространение на радикален ислямизъм.

"Това са инсинуации и лъжи. Тези, които го казват, не знаят какво значи радикален ислям, няма камикадзета, няма убийци, няма хора, които искат да правят държавни преврати. Всички спазват законите на Република България, каза преди седмица в интервю за Dnes.bg Башев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Да живее Българияяя,вие сте в България бе *** ***,ще правите което правят всички българи,да живее България
27
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
26. - 20:54 -От: АнонименSmirt na mekereto Yanev..Toy e dolen i ozloben fuklyo, zael se da pikaye sreshtu vatira.Toy nemoje da se meri i s malkiya prist na Ahmed Bashev nito po inteligentnost, nito po um, nito po znanie i chovechnost, a pa da ne govorim za chestnost i znanie..Tiya koito podkrepvat Yanev tuk ili v jivota sa bedni prostatsi i sigurno mirzelivi gadnari...ей пропусна да кажеш че е мръсен гяуроди да се молиш на Аллах в джамия и да държиш ибрика на Башевзнаеш ли каква е разликата между българите и такива като тебникой не говори за смъртта на Башевдокато Вие само това искате откакто сте стъпили на Балканитеи не знам дали си истински турчин или от ониядедите на които са станали мюсюлманиза да си запазят семето и теб да те им днеспроучи си първо историята на родаи след това убивай ***
26
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
otnosno oblekloto na tezi hora az ne vijdam nihto grozno veki se obli4a kakto iska ako iskat i po belio mogat da hodqt az jiveq s tezi hora i nesam vidqla nihto loho ot tqh nemoje pri vsqka prihtqvka na politicite da napadame tezi hora te sahto sa kato nas danibi tqhnata krav dae zelena
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Smirt na mekereto Yanev..Toy e dolen i ozloben fuklyo, zael se da pikaye sreshtu vatira.Toy nemoje da se meri i s malkiya prist na Ahmed Bashev nito po inteligentnost, nito po um, nito po znanie i chovechnost, a pa da ne govorim za chestnost i znanie..Tiya koito podkrepvat Yanev tuk ili v jivota sa bedni prostatsi i sigurno mirzelivi gadnari...
24
0
 
0
 
! Отговори
ВЕЛИСЛАВ преди 15 години
ДА гласуваме за ЯНЕ ЯНЕВ <спечели ли изборите ,знайте мили българи че такива мекерета като Башев ще бъдат издухани и не смао Башев ,яне Е честен и почтен човек ,природно интелегентен и съм сигурен че такива хора са нужни на България за д а живеем добре ,за мен той е втори Левски ,всичките ми близки ще гласуваме за него
23
0
 
0
 
! Отговори
РЕНИ преди 15 години
Видяхте ли го Башев в сеизмограф ,егати съсела,мазен коч ,за къв се мисли бе цяла пледоария изнесе ,като че ли е неговата орда там в селото ,а дето се подигра с знамето ,вместо да го целува ,той се зави с него ,по голяма гавра не бях виждала,Българското знаме може само да бъде целувано ,ама той нали е ограничен потурчо
22
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
Башев - агентът на ДСИнтересно как някой работил за възродителния процес25 години след това става етнически геройтова хората от тези райони са големи зомбита
21
0
 
0
 
! Отговори
Gad-Fly преди 15 години
абе мишко къв кмет си ти на някво *** село. Като те видях как се беше изпотил на сеизмограф а Яне остана спокоен и после казваш, че няма ислямски фундаментализъм много си ми смешен скрий се по добре
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
току що по бнт в новините показаха как ходят на училище облечени като плашила -в някакви ужасно грозни дрехи.А мъжете разбира са с костюми.Жалки истории.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези там са фанатици до костите си .Аз също съм мюсюлманин, но се моля такива като Башев да им се намери място в Беляне.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ахмед Башев
17
0
 
0
 
! Отговори
a taka преди 15 години
Стига с тези помазаници и помаци ! Това България ли е ? И щом са малцинство никой не трябва да се оставя да го крадът и предават ! А ,СИКТИР ! Да идва Атака и да ги дава под съд всички гнусници политици и чуждици !
16
0
 
0
 
! Отговори
човечество преди 15 години
В областа която е част от света и назоваваща се Република България живеят българи,турци,роми,арменци,евреи,помаци и още малцинства под 0.05%.И това са богатствата на страната от пъстри народности.Никой не е в състояние(дори и природата) да заличи или да затрие завинаги от лицето на страната изброените народи.Но чудното е как цели държавни институции са бездушни и слепи за политици като Яни Янев, Сидеров, Борисов и на времето Живков и още стотици, хиляди може би и милиони...!Янев и сие ако не посещава църкви или не яде месо от заколено животно кой му е крив.Но умее с диващината си да занимава ДАНС и различни институции.Подобни като него заслужават разтрел и тогаз ще тръгне България по някой по-успешен път на развитието..
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма да ни заблудиш.Яне не лъже .Лъжец е този нахален ***.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти пък откъде знаеш, че кметът е прав? Да не би да живееш там? Аман от "толерантни" посер ковци!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НА ТОЗИ ФЕС МУ НЯМАМ ВЯРАИСЛЯМИСТ МРЪСЕНДА КАЖЕ ОТКЪДЕ СА МУ ПАРИТЕ,НЕ МОЖЕ ДА СТРОИ КЪЩА ЗА 600000 С 350 ЛЕВА ЗАПЛАТА.НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА,БАТЕ.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Башев!Никой не ти вярва!Млъкни ислямист такъв!И го знаеш много добре!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Яне Янев е една фурнаджиска лопата и човек, който си умира да е център на внимание. Бях свидител как по време на учителските стачки в Благоевград той се чудеше как да се набута пред обективите на телевизиите, които снимаха, само и само да каже пак някоя "велика мисъл".
10
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
A za6to tolkova iskat da hodjt po 6alvari ?Abe ,ostavete gi na mira da si pasat!
9
0
 
0
 
! Отговори
Айнщайн преди 15 години
Аз мюсюлманско насление в България не познавам г-н Башев.Знам че в България има български граждани.Който не се чувства български гражданин нека пак слиза към юг.Искам да питам форумците:Къде по света няма проблем с тази *** религия?Има ли някъде проблем с Будизма например?Без Китай и Северна Корея навсякъде *** създават проблеми.Свършва петрола и пак ще трябва да се заровите в пясъците откъдето сте дошли господа ***.Не си мислете, че ще ви мине номера с изместването на други нации.