Луксът в център "Масларова" - 250 стаи за 19 млн.лв.

Тук са и прословутите инфотабелки, поръчани за 35 бона
12 авг 2009 19:30,
145

Красиво окосени и осветени алеи водят към центъра на Масларова. Снимка: БГНЕС

 

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Изграденият от Масларова център за 19 млн. лв. стана медиен хит през последните две седмици, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 19 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

При примерна цена от 1000 лева на квадратен метър за ново строителство сградата би излязла най-много около 7 милиона.

Златният за данъкоплатците център се оказа част от съмнителна схема, разиграна с участието на фирми, свързани със бившата социална министърка.

Още по темата

Фирмата, спечелила търга за реконструкцията на сградата - "Стара Загора 2007", е свързана косвено със съпруга на Масларова Антон.

След кратка разходка, която замайва с прескъпо обзавеждане, човек се натъква и на прословутите вече табелки, за които са дадени над 35 хиляди лева.

На входа и на всеки от етажите има от тях.

До кабинетите пък са монтирани с имената на съответното длъжностно лице, а над вратите има такива с номера на стаята.

Рекламните табелки са различни като размер - от 2 метра големите до 30 сантиметра по-малките.

Всички те са от плексиглас, а отгоре са покрити с алуминиево фолио.

Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед е насочен към Варна", каза тогава тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ПЕТКО преди 14 години
АБЕ РАДО, ТЯ И БЕЗ ПАРИ ПАК ЩЕ СИ ЖИВЕЕ ДОБРЕ. НЕ ПОМНИШ ЛИ КАКВИ ПОРЪЧКИ ОСИГУРИ НА ФИРМАТА НА МЪЖА СИ. НАЙ-ДОБРЕ ЗА НЕЯ Е СЛИВЕНСКИЯ- ПРИ ЗАКОРАВЕЛИТЕ ЛЕЗБИЙКИ. ТАМ ДА НАМЕРИ ЩАСТИЕТО СИ.
49
0
 
0
 
! Отговори
Р@до преди 14 години
Искам Масларова да е жива обаче да СТРАДА .Нека живее със 120 лв и да я питам как ще плаща вода ток и ще си купува лекарства с тия пари.Баба ми и дядо ми получаваха 120 лв ОБЩО като пенсионери нека и Масларовата да опита с толкова пари да живее.Баба ми дядо ми умряха от ей такива *** като нея. Дано хотела на Масларова се запали и изгори ,а тя да стигне до просия.
48
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Между другото, ако някой си направи труда да се разходи до Стара Загора/аз го направих/, ще види, че на великия строеж на Масларова, струващ не 19 мл.лева, а точно 22 568 000 лева, вече му падат фасадните плочки!За толкова пари, такова качество!
47
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
За сега май стига толкова, защото на прокуратурата и отворихме доста работа!Разбира се пиша това с резерви, защото не е ясно до колко от прокуратурата имат желание да си свършат работата и дали всичко няма да потъне в небитието, както десетки подобни случаи на велико крадене, които останаха без последствия! И така, дами и господа прокурори, на работа!Аз простосмъртния обикновен човечец успях да сглобя 1+1 и получих 2!Да видим колко ще го изкарат професионалистите?
46
0
 
0
 
! Отговори
ll преди 14 години
и това *** ако го оставят на отговорен пост още ,значи сегашните са по големи търгаши и от нея
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
има ли значение от къде точно го знае? да не си ченге някакво ,комунистическо?остави човека да говори! стига сме мълчали като изгнили мушмули!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
търговски регистър .....чети и се забавлявай
43
0
 
0
 
! Отговори
хЕРЛОК шОЛМС преди 14 години
Никой не си е направил труда да потърси сметка от Емилия Масларова, на какво законово основание държи в дома си пианото на Лора Каравелова. Официалното обяснение на министърката е, че след изхвърлянето на Демократичния съюз на жените, на който тя била председател, от къщата на бул.Патриарх Евтимий в гр. София, били докарали пианото в дома и на съхранение!В НК има цял член, който вместо формулировката на съхранинеие има по-подходяща и правилна такава обсебване!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ МОГА ДА ПРОПУСНА ОЩЕ НЕЩО: МУЗИКАЛНИТЕ ВЛЕЧЕНИЯ НА МАСЛАРОВА
41
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
3. Помещение находящо се на пресечката на ул.Димчо Стаев с бул.Цар Симеон Велики. В момента помещението е отдадено под наем на представителството на Ауди за гр.Стара Загора.4. Огромен магазин, находящ се на ул.Св. Княз Борис I, точно срещу РЗ ПАБ /пожарната/ - бившето военно барче, стопанисвано известно време под наем от Венцислав Драганов, след освобождаването му от служба в НСС РДВР гр. Стара Загора.
40
0
 
0
 
! Отговори
Р@до преди 14 години
"Фирмата, спечелила търга за реконструкцията на сградата - "Стара Загора 2007", е свързана косвено със съпруга на Масларова Антон." Масларова трябва да отива в затвора никакви привилегии за тая дърта *** само глад и бой.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хора,да помогнем на ШЕРЛОК ХОЛМС-който с каквото знае. да помогнем на себе си. ДА ПОМОГНЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА
38
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
В Стара Загора Емилия Масларова е придобила чрез заменка на два апартамента в крайните квартали, следните апетитни имоти от МО:1. Бившият ресторант Морско око, находящ се на пресечката на бул.Христо Ботев с ул.Метрополит Методи Кусев супер център! В момента ресторантът е преобразуван в казино.2. Масивна двуетажна сграда, находяща се на ул.Метрополит Методи Кусев 7, под бившия военен стол, превърната в супер луксозна офис-сграда супер център! В момента в сградата се помещава фирма Тема ООД, собственост на Елена Римпопова и Венцислав Драганов, както и адвокатската кантора на Тодор Римпопов адвокат на Антон Масларов.
37
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
И така, продължаваме със заменките на Масларова!
36
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
Херлок Шолмс, браво! :) Ще ме светнеш ли откъде получаваш подобна информация? Предполагам, че поне за фирмите можеш да прочетеш в някои от каталозите на българските фирми, но за другите неща..?
35
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Защо точно в Стара Загора?С тези средства според мен е възможно да отремонтират и обновят центровете за социални помощи в десет окръжни градове. Имам поглед от центъра във Враца-окаяно състояние два етажа 10-12стаи.Масларова според мен никога според нейните качества и интелект не е заслужавала да бъде министър, но с парите които подари на съпруга си е недосегаема.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА ПОМОГНЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА!-да се проверят парите по програмите за заетост и преквалификация-от бюрата по труда,до високата сграда на КНСБ,където се провеждат курсовете.да се провери на колко много хора се плаща,само и само да има курсове с мин.15 човека,които не ходят,но хлебарова например им обещава и не ходене,само да се запишат,защото на курс тя получаваше по 500 лв.,плюс хонорари на преподаватели,които после на тестовете ни диктуваха отговорите. И КОЛКО ЧОВЕКА НАКРАЯ ПОЛУЧИХА РАБОТА? а
33
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МАЛКО: ЗАМЕНКИТЕ В СТИЛ МАСЛАРОВА!
32
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Въпреки, че МТСП има прекрасна база в Павел баня, по нареждане на министър Масларова всички семинари, сбирки и други форуми, се провеждат именно в х-л Армира, за което се плаща с държавни пари! Всеки може да направи проверка какви са цените в комплекс Армира и за какво точно става дума.Няма случай, в който Масларова да е на посещение в гр. Стара Загора и да не отседне в х-л Армира.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Егати социалистическия блок!