Полицаи се жалват на премиера

Искат по-високи заплати, плашат с нови протести и съд
8 фев 2010 13:42,
228
Полицаи се жалват на премиера
Полицаи символично погребаха МВР преди година. Снимка: Булфото

Да получат обещаното увеличение на заплатите и да бъде премахнат двойният стандарт в МВР.

За това настояват от Синдикалната федерация на служителите на МВР в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вътрешния министър Цветан Цветанов.

"За съжаление година след първите в нашата история протести на служители на МВР положението на служителите в министерството продължава да се влошава", се посочва в писмото.

Според синдиката новото ръководство на МВР не е изпълнило декларираното преди месеци желание за активен диалог със служителите.

Неизпълнени са и исканията за увеличаване на заплатите и за подобряване на материално-техническите условия на работните им места.

Основен проблем според синдиката е "двойният стандарт към служители и дори към цели структури в зависимост от близостта им до определен ръководен служител".

Практика било и да се оказва натиск върху синдикални членове – чрез необосновани проверки, наказания, премествания и прекратяване на служебните правоотношения. Според синдиката на полицейските служители особено силно това се проявява в ГДБОП.

Още по темата
"Огромните ресурсни проблеми пред МВР се превърнаха в ежедневно, почти непреодолимо препятствие за осъществяване на елементарни дейности, свързани с непосредственото разследване и разкриване на престъпления", се посочва в отвореното писмо на синдиката на полицейските служители.

Същевременно те са категорични, че не се забелязва тенденция към подобряване на положението, а напротив.

От синдиката настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Полицаите са категорични, че ако не получат гаранции, че проблемите им ще бъдат решени, ще преминат към всички законни форми на протест.

Освен това ще потърсят правата си в съда, ще поставят исканията си пред органите на Европейския съюз и ще търсят съдействие от сродните полицейски синдикални организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
17
 
! Отговори
до 110 преди 14 години
"аз викам да се разменим с някое ченгетой да дойде на мойта работа - да бачка по 9 часа в частната фирма за 400 лв,а аз да не правя нищо за 600лв.мене ме устройва тази работа,заплата нека да е малка! "само, че като не вдигат през вечер в три часа във виелицата навън за да правиш огледи на трупове от ПТП да не размислиш ?
199
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да, на сигнал за семеен скандал в Казанлъшко село.....другият полицай е ранен... как не го е разстрелял, а са го арестували се чудя.....
198
0
 
17
 
! Отговори
новина преди 14 години
току що съобщиха отново за загинал полицай при изпълнение на служебните му задължения!!!!!!!!!!Изпратен на местопроизшествие и убит на място!!!!!!!!
197
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами Гого, по твоята логика всички трябва да се изнасямекато стана въпрос за даване и взимане,държавата сама си го правислаб частен бизнес - слаби данъци - слаби заплати за държавния служителсам виждаш градацията къде трябва да се работи
196
0
 
17
 
! Отговори
гого преди 14 години
Какъвто народа, такава и полицията, защо изобщо мухльовци такива си мислите, че едното е различно от другото!?Колкото едните дават, толкова другите вземат. Едните ми реват, че ги дебнели ми спазвайте правилата *** такива. Другите заплати искали и в същото време дерат кожи колкото могат.Всеки които дава коментар да погледне собствения си *** *** и тогава да ми се прави на велик!Огледайте се на около, всеки заслужава управниците си и полицията си и всичко.. Аз за това се махнах от тука
195
0
 
17
 
! Отговори
splyff преди 14 години
to i za tva jenati doide da iskara i tq 60 kinta da si kupi vibrator che ot tbe ni6to ne stava shibanqk
194
0
 
17
 
! Отговори
тъпото преди 14 години
абе наглос както на пътя така и в живота туфлеци
193
0
 
17
 
! Отговори
До МИЦИ преди 14 години
Ти си толкова ***, че не ти стига акъла да осъзнаеш всъщност колко си ***.После защо хората били против полицаите.Ами направете така ,че да ве подкрепят.Но това ще стане след 20-30 години ,когато полицаи ще стават знаещи и можещи хора ,а не ***.При нас имаше едно момче ,което не можа да се справи със задължения на пиколо и след 3 месеца курс сега размахва палката-здрав като бик и почти толкова умен
192
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВО МИЦИ, А ТАКА КОЛЕГА!ТОВА Е РАБОТА!И АЗ ДНЕСКА ИЗКАРАХ 60 КИНТА РУШВЕТ,КУПИХ СИ УИСКИ ДА СИ СГРЕЯ ДУШАТА В ПАТРУЛКАТА,ЧЕ И ТРЕВАТА ВЗЕ ДА СВЪРШВА....
191
0
 
17
 
! Отговори
РЕДУКЦИЯ ! преди 14 години
Много са му !!! Здрав, прав български гражданин - пък пенсионер. После се чудите защо ви сравняваме с ***. От вас полза няма - само проблеми.Полицая след 45 години - пазач на паркинг до навършване на 65 години. НО НЕ И ПЕНСИОНЕР !
190
0
 
17
 
! Отговори
МИЦИ преди 14 години
Един полицай като се пенсионира на 45 год. взима 65% процента от цялата пенсия до навършване на пенсионна възраст. Първо се информирай после пиши.
189
0
 
17
 
! Отговори
Teen преди 14 години
Ей, кухари с пагони, к`ви заплати ве торби ?! Не виждате ли че ставате само за смях :-)))
188
0
 
17
 
! Отговори
МИЦИ преди 14 години
Аз нали съм си добре тегля си безлихвени кредити, телефона ми е безплатен, не ме глобяват, прибирам се с рушвети и пълни джобове, по цял ден се чеша, а пък вие си мислете, каквото си искате.
187
0
 
17
 
! Отговори
до 178 преди 14 години
ааа хахахаха колко на място казано
186
0
 
17
 
! Отговори
РЕДУКЦИЯ ! преди 14 години
Заплатите и пенсионната възраст на полицаите да се редуцират до поносими граници !!! Няма нито една причина български полицай да получава повече от 350 лева !!! Пенсионната възраст - 65 години. Като хирурзи, учители и стругари.
185
0
 
17
 
! Отговори
до 178 преди 14 години
Абе Ушев - на луд ли се правиш ?! Как защо давам подкуп бе ?! Защото ти се криеш в преспите да ме хванеш как паркирам без колан !!! Какво се правиш на луд, торба мързелива !!!
184
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И властта ги блазниииии.Кога друг път селското момченце добрало се със зъби и нокти до службата,ще може да се прави на мъж,ако не сега с униформата.Ако толкова беше зле да сте се махнали.или ви е страх,че за друго неставате
183
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
къде са тези полицаи, заваля снега и те се изпокриха вместо да насочват почистващата техника по неизчистените улици ,те стоят в забранените улици на топло в патрулната кола и гледат да хванат някой леко съгрешил, понеже за радара работа няма, никой не се движи с 60 км/ч по улица която прилича на ски писта
182
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалват се! Защото вече трудно се прибират рушвети и стоят гладни като нас. За това се жалват. А разликата м/у немски и български полицай е като професор и първокласник. Тъй, че да не ми обяснява никой за "уважение към служител на реда", защото му е мноого грешна представата за нещата.
181
0
 
17
 
! Отговори
До 180 преди 14 години
Не си схванал ,явно си полицай-в нормалните държави полицаите не боравят с пари ,а само пишат актове.И през ум не им минава да искат или да вземат подкупи.Знаят ,че те служат на хората ,не хората на тях.Тук проблема е ,че 90% о т носещите униформа не са за тая работа.Останалите просто се губят в мръсотията.А голямата заплата не е спирачка на вземането-морал и възпитание трябва