Г-н Доган, дайте доказателства за Мадам В.

Етичната журналистическа комисия с писмо до Сокола
30 мар 2010 07:00,
125
Г-н Доган, дайте доказателства за Мадам В.
Снимка: БГНЕС

Комисията за журналистическа етика в печатните медии (председател Алексей Лазаров – зам.-главен редактор на "Капитал", зам.-председател - Валерия Велева – "Труд" и членове Весела Вацева  - Българска асоциация на регионалните медии, Генка Маркова - в. "24 часа" и иконимистът Георги Ганев) настояват лидера на ДПС да даде доказателства, за които намеква в писмото, озаглавено “Браво, Мадам В.”.

Такива изказвания накърняват сериозно доверието в медиите и Комисията прецени, че не може да остави въпроса без последствие, пишат до медиите от етичната комисия.

И предлагат, а и препоръчват на лидера на ДПС и медиите 3 точки:

Още по темата

1. Предлага на г-н Ахмед Доган в разумен срок да подкрепи с доказателства направените от него твърдения, уличаващи журналисти в действия, уронващи престижа на професията. Комисията обръща внимание, че под “доказателства” следва да се разбира представяне на неоспорими факти, а не мултиплицирането на безадресни твърдения, имащи характера на донос. В случай че такива бъдат показани, Комисията се ангажира да реагира веднага по тях.

2. Предлага на г-н Ахмед Доган да поясни какво влага в пасажа от откритото си писмо: “Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката. Ще се помоля за теб! Господ да ти е на помощ!”, тъй като от гледна точка на Комисията подобна формулировка съдържа елементи на заплаха.

3. Препоръчва на всички журналисти и медии да не допускат подмяната на същинския дебат в обществото, който е за начините за оздравяване на държавното управление и повишаване на нравствената хигиена на политиците. Разговорът за отношенията между политици и журналисти, разбира се, също е важен, но той не трябва да отклонява вниманието от конкретните подозрения за злоупотреби в случая с “Цанков камък”.

В заключение Комисията смята, че дискусиите, както за нравствените устои на политиката, така и за журналистическия морал, са полезни и оздравителни и следва да продължат до край.

С оглед на това Комисията препоръчва на журналистите в отношенията си с политици да се придържат стриктно към правилата на Етичния кодекс на българските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
17
 
! Отговори
Planeta payner преди 14 години
Obicha da gleda jeni Dogan ,fisionomiq ot estradno izpalnenie
79
0
 
20
 
! Отговори
Ceci arest za Dogi преди 14 години
kakwi dokazatelstwa, iskat pa tezi kauni?nestiga 4e ni zalivat s jylta pomia ami kato tursko sinioto gi nadsko4i-dai sega da vidime- da ste gledali!Brao Sultane Tigane! Dali madam e *** ili parantia mi e se taia.da go arestuva bat Ceco i da go biat s kolani dokato si priznae zasto e Sava a ne Sova
78
1
 
27
 
! Отговори
Стефанов преди 14 години
Коя е тази "етична журналистика"? Целокупното им братство се е навело и лиже подметките на любимия си вожд. От сутрин до полунощ медийното пространство ни предлага бълвоч и смешна пропаганда. Що да се чудим, че нацията е обхваната от истерия, неграмотност и се лумпенизира все по-дълбоко - та това е истинския облик и на т.н. "етична журналистика"! ***, а не журналисти!
77
2
 
19
 
! Отговори
али АТАКИСТА преди 14 години
тоя само се прави на интересен нищо не знае а да може би пластики нещо от сорта не знам не съм виждал негова творба те в герб са клюкари разберете не че доган и ком не са шаика но никои си няма представа за размера
76
1
 
19
 
! Отговори
!! преди 14 години
Още един скандал "Футболист преби Мис силикон"
75
0
 
24
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Етичната журналистическа комисия с писмо до Сокола ????? "журналисти" и етика?Такова нещо няма и не може да има!!! Журналистите са ЗАВИСИМИ, ама не от цензура, репресии или нещо подобно. Те са зависими от РАБОТОДАТЕЛИТЕ си, от ЗАПЛАЩАНЕТО си. Каквато е политиката, или собственика на съответната медия, адеквата е и ЕТИКАТА на журналистите, заботещи в нея. Независим е журналиста, който сам на себе си плаща, за да пише обективно - НО ТАКИВА НЯМА, НАЛИ. Както се бранят един друг лекарите, когато
74
0
 
28
 
! Отговори
Петърчо преди 14 години
Доган и Мадам В отдавна би следвало да си получат заслуженото. Първия да отиде в затвора а втората никога повече да не и се позволи да се подвизава като журналистка. Защото е жалко да виждаш човек който преди време не е спирал хвалбите по Доган а сега го хули където стигне. Доган мисля да не го коментирам че той е ясен на всички.
73
0
 
21
 
! Отговори
дрън дрън преди 14 години
Комисията за журналистическа етика . Само като видя кой членува в тая комисия и почва да ми се повръща от отвращение. Валерия АХМЕДОВА ДОГАНОВА е зам. председател. Не мога да го възприема само какво си позволяват господата журналяги и политиците в България. Явно ни имат за много *** народ. ...и май са прави.....последното е по-лошо от всичко друго
72
0
 
17
 
! Отговори
нло преди 14 години
АХМЕД ЕМИН ЛЕКА МУ ПРЪСТ-КОД 6 ОЗНАЧАВА ШЕСТО ГЛАВНО КЪМ ДС И ДОГАН ГО ЗНАЕ ЗАТОВА СИ ТРАЕ.ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР ЗА ЗОМБИРАНЕ ИЗПОЛЗВАНО ОТ МВР СТРУКТОРИ КАТО СРС.ПОДСЛУШВАМЕ-ПРОСЛЕДЯВАМЕ-НАБЛЯДАВАМЕ А НЕ РАЗПОЛАГАМЕ СНЕОБХОДИМА АПАРАТУРА.СМЕШНИЦИ ОТ БАЗА БАНКЯ И ВИТОША.
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До колкото ми е известно Вежди Рашидов още не е починал.Гледай предаването 5 за 4 на Диков с гост Рашидов.Ще разбереш цялата истина за Доган там.
70
0
 
33
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Стига сте ревали "журналисти" - доган че не е стока - не е! Ама и вашата е като на кръчмарските певачки - който ви мушне парата в деколтето, ЗА НЕГО ЩЕ ПЕЕТЕ! Вашата "МАДАМ" с тоооооооолкова умиление описмаше леля СИ Айше - догановата майка, дето я черпила с дюли/сливи или нещо подобно... Фукаше се "мадам", че само тя от "гилдията" ви била допускана в "сараите".. Разлистете си вестниците отпреди 8-10 години, четете и си посипете главите с пепел. Какво искате?
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tozi za kvo se misli za gospod ama e zgre6il
68
2
 
18
 
! Отговори
али АТАКИСТА преди 14 години
хората които знаеха истината за доган беи отдавна са мъртви да знаете а сега никои не знае нищо за него гадания и пожелания бош лаф празни приказки и така не се знае до кога
67
3
 
18
 
! Отговори
до 79 преди 14 години
Ааа,даа прав си.Вежди Рашидов тогава разкри кой всъщност е Доган.Наистина беше култово предаване.
66
0
 
17
 
! Отговори
ddd преди 14 години
нечетеш вестници, а четеш новинарски сайтове :)
65
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сещам се за непродажни журналисти като Сашо Диков.Но понеже се подвизава в кабеларка и е предимно спортен журналист,много хора не му вземат мнението на сериозно,щом стане въпрос за политика.От около година прави едно предаване 5 за 4.Още в първото му излъчване бе поканил Коритаров.Там доста сериозно засегнаха темата Доган и обръчите му от фирми.И то до като бе още на власт.В едно издание на това предаване Вежди Рашидов пък разкри истината за Доган.Гледайте ги тия предавания.Има ги на запис .
64
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отдавна не чета вестници, защото съм се убедил,че в тях няма нищо, освен PR акции и кампани в полза на платилите си затова. Няма независима журналистика, няма разследваща журналистика. Някой журналист до сега да е извадил нещо против властимащите? Да го е разследвал? Ама не когато вече е изпаднал от властта и е нарочен, а когато е във властта. Това са ***, а не журналисти.
63
0
 
27
 
! Отговори
wood преди 14 години
какво се правят на ощипани тези журналисти...лично аз познавам двама от моят град който пишат срещу заплащане. То политиците че са корумпирани то си го знаем...но също знаем и за голяма част от журналистите. Така че че с това писмо за пореден път доказаха поговорката...крадеца вика, дръжте крадеца.
62
0
 
26
 
! Отговори
alfa преди 14 години
От състава на комисията разбрах- не е етично да се пише истината.Това не е за Доган, това е за "отклонилите" се журналисти пишещи обективно.
61
3
 
23
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Да прав си. Доган е най-честния политик у нас и е той е нашето спасение. Да живее Доган, още 2 Цанкови камъка да вдигне по 1,5 мил. комисионна да вземе за всеки!

Спонсорирани публикации