Норвегия дава ?584 хил. за разкопките край Созопол

Посланикът на кралството ще посети манастирския комплекс
9 авг 2010 12:02,
68
Норвегия дава ?584 хил. за разкопките край Созопол
Снимка: Булфото

Разкопките, както и реставрацията на манастирския комплекс на остров Св. Иван край Созопол, са финансирани от норвежкото правителство по линия на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Общата сума, отпусната от Норвегия за проекта, е 584 028 евро, които покриват 90% от всички разходи, съобщиха от посолството на Норвегия.

Още по темата

На 10 август в 11,00 ч. посланикът на Норвегия Тове Скарстейн ще посети разкопките на остров Св. Иван край Созопол и ще разгледа мощите на св. Йоан Кръстител.

"Радваме се, че с норвежки пари се финансират важни археологически проекти и така помагаме на България да съхрани богатото си културно-историческо наследство. Разбира се, първо трябва да изчакаме резултатите от предприетите анализи на находките.

Би било изключително радостно обаче, ако се окаже, че те имат голяма историческа стойност", заяви Скарстейн по повод на откритите в рамките на проекта мощи на св. Йоан Кръстител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: остров Св Иван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
С какво се изчерпва и ти ли говориш точно кое с какво се изчерпва, когато "тъпчеш хора в лагери" и оскърбяваш техните реликви наричайки ги как ли не. Отричай, така винаги ще си прав или поне няма доказателство че грешиш, субективна теза.. "Мършите" които се разхождат сред нас, те съсипват страната. Тия същите отричащи всичко "***"...
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И каква е твоята цел бе ***? Ти да не се имаш за християнин? Къде в Библията пише че трябва да се почитат кокали, къде?? Няма такова нещо в християнството. Така че, недей на лъжеш и да се правиш на многознайко.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми ок вярвайте си бе никой не ви пречи,целувайте ръката на ония поп със часовник за 100 бона,Бмв 7-ца ,и заведение до църквата
24
3
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Намесваш несвързани неща. Отговорих ти защото свучеше смислено, но май е по-скоро озлобено. Не вярвай в нищо, твоя работа, но хората, които са вярващи имат цел, така че овцете са тези, които в нищо не вярват. А тия поговорки мисля умряха преди 20тина години с хората които зачеркнаха минало и го пренаписаха по свой начин и си мислиха че градят настояще, а се оказаха още по- в миналото...
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен това паметта за миналото няма нищо общо с кокалите на разни умрели отдавна хора. Да не говорим, че вярата не се изчерпва с християнството, а още по-малко с пиетет към разни кокали.
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А хората които вярват в стари кокали какво са направили за света, освен че разнасят воня на суеверие и тъпота около себе си?????????????
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има и едни хора дето седяха и чакаха царя да ги оправи и те май нищо не направиха за себе си ,камоли за света ,ЦАР ДАЛЕКО, ГОСПОД ВИСОКО
20
2
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Човек без памет за миналото няма база за да твори бъдеще, заблудений Анонимен. А хора които не вярват в нищо до сега не са и направили нищо за света около себе си.
19
2
 
10
 
! Отговори
mimo преди 13 години
za6to ne ostavjat umrelite na spokoistvie ami im mestjat kokalite i kostite nasam natam?
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще видиш ,че е пълен балон цялата история,ама блажени са вярващите
17
4
 
13
 
! Отговори
SS преди 13 години
Норвегия да отпусне и някое евро за да снимаме в Созопол и Индиана Джоунс 5
16
2
 
18
 
! Отговори
един студент преди 13 години
До номер 11Това е история хората се гордеят със своята история. Цял свят знае и ходи на някои места за да посети именно такива места . Тези кокаляци може да носят пари от т.н. културен туризъм нещо което е доста далеч от съзнанието Ви . Искаме да ни се подобри благосъстоянието .... каквото се направи в тая държава веднага се намират някои които да се прави на ..... философ . И с какво тези *** се ползват с благата на съвраменната цивилизация ??? хахаха ц ц ц .
15
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИЯ КОКАЛИ ПОНЕ ЗА СУПА ДА СТАВАХА АМА И ЗА ТОВА НЕ СТАВАТ. И КУЧЕ НЕ БИ ГИ ЯЛО СЪЩО.
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам ама следс тая случка със всичките панаири покрай тоя кръстител,Б.Димитров ми падна много във очите,вече съм сигорен ,че няма бивши агенти на ДС ,всички са за ..............
13
1
 
17
 
! Отговори
Мародер преди 13 години
по надписите на сандъчето е разчетено какво съдържа и на кого
12
10
 
9
 
! Отговори
Шибан народ преди 13 години
Божко Димитров да им тури една майна за благодарност, както направи с БГ данъкоплатеца и това е !
11
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората които вярват в силата на стари кокаляци са ненормални. Трябва да ги затворим в специални лагери и там да си живеят в средновековни условия. Не може тези *** да се ползват от благата на съвременната цивилизация създадени благодарение на разума и науката и в същоо време да врещят за силата на разни древни ***.
10
12
 
11
 
! Отговори
мд преди 13 години
Май все още има доста хора които не са осъзнали,че религията е измислена за манипулиране на простото население,ама това си ваш проблем,как може религия която проповядва любов да прави кръстоносни походи из целия свят и със цената на насилие и смърт да покръства местното население
9
8
 
8
 
! Отговори
Шлиман преди 13 години
Кофти е толкова мангизи да се вземат и да не изровят на Мойсей жезъла. Така и норвежците доволни, и нашите велики.
8
7
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
4ти, впрочем и Б.Дим. каза за ДНК - случайно да имаме известни негови роднини, че да правим ДНК ; C14 дава също голямо отклонение. Силният аргумент са надписите. А през тези векове не е имало навсякъде мощи, реликви, фалшификати и прочее с надписи. Както и да е - има достатъчно време специалистите да си кажат думата.