Норвегия дава ?584 хил. за разкопките край Созопол

Посланикът на кралството ще посети манастирския комплекс
9 авг 2010 12:02,
68
Норвегия дава ?584 хил. за разкопките край Созопол
Снимка: Булфото

Разкопките, както и реставрацията на манастирския комплекс на остров Св. Иван край Созопол, са финансирани от норвежкото правителство по линия на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Общата сума, отпусната от Норвегия за проекта, е 584 028 евро, които покриват 90% от всички разходи, съобщиха от посолството на Норвегия.

Още по темата

На 10 август в 11,00 ч. посланикът на Норвегия Тове Скарстейн ще посети разкопките на остров Св. Иван край Созопол и ще разгледа мощите на св. Йоан Кръстител.

"Радваме се, че с норвежки пари се финансират важни археологически проекти и така помагаме на България да съхрани богатото си културно-историческо наследство. Разбира се, първо трябва да изчакаме резултатите от предприетите анализи на находките.

Би било изключително радостно обаче, ако се окаже, че те имат голяма историческа стойност", заяви Скарстейн по повод на откритите в рамките на проекта мощи на св. Йоан Кръстител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: остров Св Иван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Утре като открие светия граал Божката, да не се учудите. Откритието е планирано да се извърши в Сирищник или в Банкя - зависи от посоката на вятъра.
6
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божидар намаза дебело. То затова беше тая лъжа - за пари.А кокалите на Кръстителя - Бог да ги прости.
5
2
 
26
 
! Отговори
ewala преди 13 години
Евала на норвежците, като сами не можем да се финансираме ... норвежците ще ни дават пари. Нищо, идните дни пак ще чуем някой да говори за Великата конспирация срещу българите ... при все това, че се оказва, че чужденците май уважават повече културно-историческото ни наследство от средния българин. Последния ще повтаря как сме най-велики цитирайки 5-6 значими момента от историята ни, но същевременно серейки върху настоящето ни. К'во да се прай ...
4
15
 
10
 
! Отговори
мд преди 13 години
Мен само не ми стана ясно как за толкова кратко време определиха ,че това са вещите на Йоан Кръстител,на основата на какви анализи за време и ДНК,тук тежките престъпления чакат със месеци да дойдат ДНК анализите от Англия и другаде,а тука за 1 седмица той е ,ми догодина във несебар може да открием и Исус,ей тва туристическите мошеници нямат спиране само и само да привлекат и излъжат някой заблуден турист
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как така ще чакат резултати от някакви анализи, нали министър Божидар каза че всичко е точно и който иска анализ е
2
1
 
19
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Парите са най-добрата дипломация.
1
18
 
12
 
! Отговори
мд преди 13 години
За тов али беше целият цирк,някои архиелози да си осигурят заплатки за доста време напред