Норвегия дава ?584 хил. за разкопките край Созопол

Посланикът на кралството ще посети манастирския комплекс
9 авг 2010 12:02,
68
Норвегия дава ?584 хил. за разкопките край Созопол
Снимка: Булфото

Разкопките, както и реставрацията на манастирския комплекс на остров Св. Иван край Созопол, са финансирани от норвежкото правителство по линия на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Общата сума, отпусната от Норвегия за проекта, е 584 028 евро, които покриват 90% от всички разходи, съобщиха от посолството на Норвегия.

Още по темата

На 10 август в 11,00 ч. посланикът на Норвегия Тове Скарстейн ще посети разкопките на остров Св. Иван край Созопол и ще разгледа мощите на св. Йоан Кръстител.

"Радваме се, че с норвежки пари се финансират важни археологически проекти и така помагаме на България да съхрани богатото си културно-историческо наследство. Разбира се, първо трябва да изчакаме резултатите от предприетите анализи на находките.

Би било изключително радостно обаче, ако се окаже, че те имат голяма историческа стойност", заяви Скарстейн по повод на откритите в рамките на проекта мощи на св. Йоан Кръстител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: остров Св Иван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха сега да видим как ще го разберете това мишоци,защо пък Норвегия дава повече от милион лева за нещо което е още неясно..защото хората тръгват с положителна нагласа за всичко,а пък ние най напред го оплюваме ,а след това питаме за какво всъщност става дума ...
46
2
 
2
 
! Отговори
да преди 13 години
Е това па е едно културно деяние, нема начин просто.
45
2
 
6
 
! Отговори
ЧоЧо преди 13 години
Защо българина винаги вижда в печалбата , за каквото и да е културно дияние ?
44
5
 
2
 
! Отговори
да преди 13 години
Е религията и лъжата имат много общо, вярно е. Само разни фанатици могат да вярват в кокали.
43
1
 
24
 
! Отговори
asdasdwe преди 13 години
Ако не е била религията с която българина се е съхранил българин, щяхме да се наричаме Турци вече а не българи. Прочетете малко литература да сте компетентни, поне да казвате мощи а не кокали. Другите държави съхраняват своята вяра, а ние българите имаме най много секти.. после се сърдите че децата ви били агресивни, нямащи представа от култура и т.н
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоест как по-точно ще печелим? Божо и подобни ще съчинавяат лъжи за да си пълнят хотелите, а всички останали трябва да седим и да викаме, че лъжата е истина. Е откакъв зор трябва да наливам вода в мелничката на един лъжец, който си гледа собствения бизнес????
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Или на 4-ти километър по-скоро ги карат спешните религиозни случаи.
40
3
 
9
 
! Отговори
Мърморко преди 13 години
Хей хора! Какви стари кокаляци, какви конспирации! Ако можем да печелим /а явно както винаги само ще се обиждаме, съмняваме и т.н./ от културен/религиозен туризъм, на кого му пука кой в какво вярва и се кланя, стига силом да не го натрапва на околните. В Турция голяма часто от туристическити обекти са свързани с гръцкити митове и история, например, това не пречи нито на организаторите, нито на посетителите. Но най-вероятно мощите ще се окажат в музей в чужбина и на нас пак някой ще ни е виновен.
39
1
 
11
 
! Отговори
мд преди 13 години
Тя религията забранява и медицината,ама като гледам спешните случаи не ги карат във Йерусалим ,а във Пирогов
38
0
 
7
 
! Отговори
Norge преди 13 години
Дават пари, ама искат нещо: да следят какво точно се копа и ако има нещо ценно моеж да го гепят, а ако видят че не е ценно, ще кажат на целия свят, и тогава никой турист няма да идва тук, а ще ходят в Ефес и в Гръцко. А техните антики са измислени на 95%.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** да се лекуваш с кокали, като си ги завираш там, където слънцето не свети.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре Иванов, няма да се паля. Само утре някой като тебе ще почне да обяснява на детето ми за силата на кокалите и аз ще натроша неговите. Изобщо изкуканаците като теб и всякакви религиозни фанатици и *** трябва да бъдат усмирявани за да не тровят обществото и да рушат това което разучните хора са създали с труда си.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе-ге майсторите по реставрирането ще кажат,че от пръдня боя не става,и ще искат още десет пъти по толкова
34
0
 
11
 
! Отговори
ИТ преди 13 години
Евала на всеки,който прави всичко,за да стане България известна с историята си и с уникалната си природа! Засега зад Калотина сме известни ,като доставчици на крадци и ***. В Германия от години гледам със завист как от всеки стар камък са направили туристическа забележителност и вземат парите на туристите. Тук е море от старини,история и древни цивилизации. Свалям шапка на всеки,който ще промени ,макар и малко ,представата на чужденците за нас и страната ни.
33
1
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Не смятам че си "човекът", който ще ме прати където и да е. Смешното е, че човек който се пали така в спор е под съмнение колко капацитет има за да живее като съвременен човек.. Приятен ден на всички.. Живи и здрави да сте :)
32
2
 
4
 
! Отговори
мд преди 13 години
Имам една стара пиратска карта,трябва да питам другаря Димитров,дали наистина по надписите ще открия съкровището
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами като варваш в силата на *** *** си живей в средновековието бе. Хващай гората. Аз не искам да работя и да се стремя на живея нормално и като съвременен човек и наоколо да ми се мотаят разни изкуканяци. *** пробвай да се лекуваш със силата на кокали, да пиеш светена вода. *** при попа да те лекува, да ти прокара ток и да ти направи компютър. ***. И ще ми говориш за вяра. Вяра в какво?!?! В скодоумието ли? Такава вяра не искам.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кокалопоклоничеството мисля че води далече от християнската вяра, по скоро някъде в езичническите вери. Според християнството душата е важна и свята, а тялото е съд за нея докато е на този свят, и не виждам защо някой се прекланя пред този съд след като душата вече е няма.
29
1
 
3
 
! Отговори
Bai Ivan преди 13 години
Tija pari gi pisi begali..kato piknija v pijasuka..
28
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
:))