Въпросителни около бебето в Горна Оряховица

Защо тези доктори са говорили по този начин, пита МВР шефът
Обновена: 21 дек 2010 11:14 | 21 дек 2010 11:13,
222
Въпросителни около бебето в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се разгледа всичко, което е дадено като експертиза и да се види защо се получи това несъответствие". С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е на посещение в Стара Загора, коментира случая с лекарите от Горна Оряховица.

В понеделник стана ясно, че петимата лекари, участвали в съдебномедицинската експертиза, са единодушни, че бебето на 17-годишното момиче от Горна Оряховица е родено мъртво в 25-ата седмица.

Още по темата

Заключенията на експертите, събрани в над 40 страници документация, са предадени на разследващите.

"Първите часове се говори за живо дете. Говори се, че детето трябва да бъде премерено и то трябва да бъде под 500 грама, а трупчето преди аутопсията тежи над 700 грама. Има много въпросителни защо и по този начин са говорили тези доктори", смята Цветанов.

По повод въпроса с досиетата вътрешният министър съобщи, че в края на месец януари всички досиета ще бъдат предадени на Комисията.

МВР и правителството ще покажат, че имат политическата воля да затворят тази страница. Ще бъде ясно всичко за всеки, който е сътрудничил на бившата Държавна сигурност, каза още вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

По този начин МВР няма да съхранява досиетата на прехода и всеки един гражданин ще може да получава информация кой какъв е, допълни той.

Цветанов каза, че няма никаква пречка да бъде прието и подобно законодателство. Министърът допълни още, че в момента не се интересува от президентските избори и не се възприема като кандидат за президент.

В Стара Загора вътрешният министър присъства на официалното откриване на сградата на Второ районно полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
2
 
! Отговори
rave преди 13 години
i petela kato mu rezne6 glavata 10 minuti podska4a...ama ne e jiv
216
0
 
2
 
! Отговори
rave преди 13 години
ne e li po dobre nie da si poru4ame vutre6en ministur ot 4ujbina?
215
0
 
1
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
жалко, че не са постъпили така с тебе, поне нямаше да има още един ***
214
0
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
А аз искам експертиза на околоплодната течност, "задушила" бебето. И ДНК анализ тази течност от майката ли е? Да не се окаже, че се е задушило в утробата от чешмяна вода. . .
213
1
 
3
 
! Отговори
вомит преди 13 години
Цвъко трай си бе, тъкмо хората малко позабравиха гафа, толко ли си ***, че пак да ги подсещаш? Като се насереш, затваряш си устата и чакакаш да се разнесе миризмата, а не си сваляш гащите постоянно, да показваш кафявото!
212
3
 
5
 
! Отговори
за 208 из СРС -тата преди 13 години
".....Да го храним ли? Грехота е!....."========================Бебетата ги хранят, бе *** , не ги давят в кофи или замразяват във фризера.! Ама кофти материал сте, и на доктори сте случили. Утре така ще постъпят и с вашите деца, Да не мислите че им пука ........
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами защото всяка професия си има своя "черен хумор", затова са говорили така! И стига ни занимавахте със *** на едно непълнолетно провинциално ***! Тя е крила бременността си - да каже какви "мерки" е взимала, за да я скрие! Така ще се изяснят причините за умъртвяването на детето още в утробата й! А като укрепне - един хубав бой, да помни кога е разигравала цяла България по причина, че се еб... с ***!
210
1
 
2
 
! Отговори
до 182 преди 13 години
Охоо, шофьорчето го нагъзили в Германия. Ами естествено, че като не се разбираш с полицая, ще те вкара в патрулката. И, да, нека да вземат колата ти, но СЛЕД като си сгазил лука! Виждаш ли разликата, отворко? Не ти си тъпо парче, няма и да я видиш! Теб десантчиците ли те арестуваха? Гол ли те събличаха? Аман от такива като теб - мрънкат, че е полицейщина правилните действия на полицията, но оправдават ПОЛИЦЕЙЩИНАТА! Загубеняк!
209
0
 
2
 
! Отговори
ДО 185 преди 13 години
Ами защото сте профани и сте в състояние и хранещата ви ръка да отхапете. Е, някак си не се чувстваме длъжни да ви търпим простотиите, не мислиш ли?
208
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Смърт на докторите извършили убийството и на изготвилите експертизата, за да ги оневинят! Сами си направиха експертизата със СРС-тата и дори твърдяха, че е умишлено убийство! Не отрекоха СРС-тата! Точка! Смрад има и сред докторите! те не са богопомазани! Да ме извинят, тези, които съвестно си вършат работата!"Не те извиняваме! Нито за профанизма ти, нито за просташките ти щения, нито за призивите, на които и Гьобелс може да завиди! НЕ ТЕ ИЗВИНЯВАМЕ!
207
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами дай ги да ги чуем тези СРСта, отворко! Ама май изкараха само едно манипулирано преписано на хартийка странно четиво за бастуни като теб в нета! Елементарно, Уотсън, елементарен си!
206
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следващата възможна стъпка на Цецко е да поиска експертиза от чужбина. Като че ли не му се ще обаче. Защото тази експертиза ще е готова преди президентските избори. До тогава той ще разтяга локуми, само и само да остане във властта. Дребно и жалко човече!
205
1
 
8
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
до 205Е, че къде да сложат един труп?!Труповете обикновено се държат в хладилни камери, или си мислиш, че за бебешките е различно?!
204
0
 
4
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Санитарката на моргата(тази дето реже труповете) му била съученичка и всеки ден му идваше на посещения.Той всеки път и се оплакваше,че много го боли,а тя:- Пази се и спри да се оплакваш,че да не ми паднеш в ръчичките в мазето!
203
0
 
5
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Всяка гилдия си има нейният си жаргон,има хиляди вицове черен хумор,в медицината всеки ден се бъзикат със смъртта,но това не значи,че са убийци.На 19г. ми извадиха сливиците.В моята стая беше и един дегустатор,на който в работната му чашка му бяха сипали сода каустик и той я глътнал на екс,та лежеше за много сериозно изгаряне по устата и хранопровода.(следва)
202
4
 
2
 
! Отговори
До 202 преди 13 години
Хубаво е че имат "дефиницията за прага на живост", ама е добре и да я прилагат в практиката, нали. А те са сложили бебето в хладилника, без да проверят "дефиницията". Дали експертизата е точна и обективна, тепърва ще се проверява, но нейните резултати не отменят този факт.
201
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега пък въпросителни! Нали беше много сигурен, бе Цецо- лъжецо! Наби ли си в дебелата полицейска глава, че ти и ББ не сте Господ!
200
2
 
8
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Данчо, ти въртиш, сучеш... и накрая казваш пак на бялото черно! Детето НЕ Е БИЛО ЖИВО, това експертизата го доказва категорично! Ако някой се съмнява в резултатите от експертизата, да направи нова, казах ти одеве, дори и в чужбина! Това са неща, които подлежат на проверка. Трупа си е все още някъде из камерите на Съдебна медицина. Всеки специалист, наш или чужд, може да повтори експериментите и измерванията, които са направили нашите петима експерти и да потвърди или да отхвърли заключенията им! По лесно от това няма! И по честно! Иначе, защо докторите са говорили такива неща, ами може би точно в това са сбъркали! Да са помислили мъртвия плод за жив или просто да са решили че е възкръснал! Повярвали са в чудото! Или просто са помислили конвулсиите за признак на живот! Знам ли ги?! Но в случая тези думи действително нямат абсолютно никакво значение, след като плодът е бил мъртъв и това до момента категорично е доказано! Докато не се опровергаят тези резултати, всичко останало е чесане на езиците и търсене на теле под вола! А аз на такива неща не вярвам! Все едно, да гледам две пържоли пред мен, да ми текат лигите, да усещам аромата им, да усещам топлината им...пък ти да ме караш да вярвам на някой, който бил казал по телефона на друг, че това не били пържоли, ами живо прасе и трябвало да го нахраня, вместо да ги изям с една чашка червено вино! Съжалявам, че използвам толкова грозно сравнение! Осъзнавам, че става дума за човешко същество, но след като това същество така или иначе не се е родило реално, не е живало и миг извън утробата на майка си....за какво обвинявате хората?! Че не са спасили еднин труп?! Че не са го вкарали в кувьоз и т.н...?! Е, дали това щеше да помогне?! Моите пържоли колкото и да ги държа в кувьоз едва ли ще станат и ще загрухтят, нали?!?!?!
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докторите , за разлика от останалият ТВ пълнеж, имат стриктна дефиниция на прага на живост.Докторите - за разлика от останалия пълнеж, включително и форумният - са учили ,за да могат да прилагат медицинските оравила и стандарти.Изготвилите експертизата - за разлика от пълнежа - са технократи в тяхната област.Но пълнежът предпочита да вярва на друг пълнеж... И да взаимствам от Ботев, за когото пълнежът все по рядко е чувал - А вие, вие, сте....
198
6
 
2
 
! Отговори
допълнение към 200 преди 13 години
Иначе докторите може да решат един ден, че ако съм с 10 промила алкохол в кръвта, няма вероятност да съм жив и да ме фърлят във фризера, а пък аз да съм Ози Озбърн.... Ей така ще го затрият човека, на базата на предположения.