ДКЕВР благослови скока на тока и водата

Ел. енергията поскъпва от 1 юли, водата – от 1 февруари
Обновена: 5 яну 2011 20:30 | 5 яну 2011 17:03, Красимир Ангелов
207
ДКЕВР благослови скока на тока и водата
Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г. заради натрупаната инфлация, отчете председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Той изясни, че ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества, но що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията.

Председателят на ДКЕВР обаче отказа да предположи конкретен процент, с който би могъл да поскъпне токът заради инфлацията, и каза, че е все още много рано да се говори за нова цена на тока.

Освен електрическата енергия най-вероятно и цените на комплексната ВиК услуга в София и Пловдив ще бъдат увеличени с повече от първоначално предложените.

Още по темата

Преди ден от ДКЕВР прогнозираха скок в цената на водата съответно 6,25 на сто за София и 3,39 на сто за Пловдив.

Новите цени трябва да влязат в сила от 1 февруари тази година и окончателно решение колко ще бъде увеличението ДКЕВР ще вземе в края на януари.

"Софийска вода" поиска увеличение на цената на ВиК услугата с 25 процента, така че цената на водата в София от 1,16 лв. да стане 1,51 лева без ДДС, а предложението на работната група на ДКЕВР е цената на водата да стане 1,36 лева без ДДС.

В Пловдив местното ВиК дружество е поискало при сегашната цена от 1,18 лева, цената да стане 1,40 лева без ДДС, а предложението на комисията е цената да бъде 1,22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
15
 
! Отговори
Отчайващо! преди 13 години
Прав си, 194 ! Колкото е сумата за изразходвания ток, още толкова ти искат отгоре за разни щури неща! Откъде пък ги измислиха? Общо взето, имам чувството, че се надпреварват с Топлофикация да увеличават цените, да не би хората окончателно да се откажат от услугите й. Поскъпне ли парното- хоп- и токът. Поне да беше топло!
192
0
 
15
 
! Отговори
Фенка преди 13 години
Много ми харесва прическата му, косицата, разпределена отпред...И този поглед, тъй премрежен...
191
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние пък благославяме майката на семеринга.
190
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не ви сканирам честитката за ток. Всеки знае какви такси и щуротии се плащат, за неща за които даже не си длъжен да поемаш някаква финансова отговорност за тях. Общо взето сметката ми представлява: колкото енергия съм консумирал толкова такси и добавки към сумата. Гордея се че всеки иска да ми вземе скромната заплата!?!?!?!
189
6
 
16
 
! Отговори
КПСС преди 13 години
Търсете си парите в Цанков Камък! А не само да ревете!!
188
2
 
21
 
! Отговори
Алергия преди 13 години
Не го показвайте този повече! Не искам да го гледам!
187
1
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Толкова ли е богат българинът, че търпи? Или смята, че пак ще може да хитрува? Май само на това се надяват повечето?
186
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да дойдат танковете! И да изметат всичко, включително и нас, страхливците. Нека останат само малките деца, които още нищо не разбират!
185
0
 
21
 
! Отговори
до министър Дянков преди 13 години
Господин цитиран финансист, моля РАЗПУСНЕТЕ тази пасмина в ДКВЕР, това са лапачи на пари, без да вършат нищо. Кой каквото им поиска - те дават, но не забравят да си получават заплатите. Нали няма инфлация, нали ГЕРБ са най-добри, защо ще се вдигат цените на хляба, сиренето , кашкавала, месото, цигарите, бензина, водата, тока? Ало, Боко, какво става???
184
0
 
16
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
А колко е разхода за да имате вода в Русе? В София водата сама идва в града. Не сравнявайте несравними неща.
183
0
 
17
 
! Отговори
an преди 13 години
ZNA4I ZA DRUGARITE IMALO INFLACIQ, A ZA NARODA NQMA INFLACIQ. TAKA 6TEE DOKATO OVCETE IZBIRAT OLIGOFRENI, KATO TOQ BRADATIQ SELSKI TARIKAT. SARDETE SE NA SEBESI. ZA6TOTO HODEHTE SKA4AHTE, RIPAHTE, I MISLEHTE 4E OT 4E6MITE 6TE POTE4E MED I MASLO. O6TE 90 G. RAZBRAH 4E DRUGARITE 6TE SI PRAVQT GARGARA, S MUTRESTANIQ. NALI POMNITE -POPOV. -ZA BOGA BRATQ NE KUPUVAITE.- I MASLAROVA S POTREBITELSKATA KO6NICA.- OT TOGAVA NE SAM GLASUVAL ZA NIKOI. ZA6TOTO ZA OLIGOFRENI NE SE GLASUVA. NARODEEEEEEEEEEEEEEE
182
1
 
21
 
! Отговори
Левски преди 13 години
НАРОДЕ????
181
1
 
20
 
! Отговори
c0ldblooded преди 13 години
Май Слави много добре го каза с Няма такава държава...Абе мърляч смотан я си признавай бързичко колко ти дават под масата и се махай, че малко остава да заиграе сопата по задниците ви. То не беше по-големи данъци, по-скъп хляб, сега и комунални услуги?!? Вие за какво сте там бе майка ви...
180
1
 
27
 
! Отговори
Те това е! преди 13 години
Превърнаха държавата в едно огромно Дружество с неограничена безотговорност!
179
5
 
15
 
! Отговори
аз бе преди 13 години
Тия за какво пищят в София и Пловдив?Водата им щяла да стане 1,60 лв.!!! Голям праз! В Русе в момента е 1,90 и искат да я правят 2,40 за кубик!
178
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко, нали шеше да махаш онези смукачи от БЕХ. Май го караш като *** "сега давали се или се обещава".. , а и ти като започна да обещаваш.
177
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направо се чудя как са се оправяли в социализма без такси водомери, електромери, канализации, мощност и какви ли още не, а цената стотинки. Стигам до извода, че тогава не са могли да пълнят собствените си джобове и всичко си е вървяло реално. Сега всеки на гърба на народа и държавата върти събствен бизнес.
176
0
 
38
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Да е Честита Новата 2011 Година на всички българи !Благодарим на ДКЕВР,на всички чужди компании и на Тяхното правотелство!На всички нас да си пожелаем да сме живи и здрави,да работим,за да можем да им плащаме !
175
0
 
38
 
! Отговори
123 преди 13 години
A кой отчита инфлацията за заплати и пенсии? Защо не ги увеличат, за да ни компенсират, а на монополистите отчитат, да се оправят както се оправя народа, с мизерните "европейски" заплати и реалните европейски цени, които се катерят упорито нагоре, сякаш ще покоряват Еверест ...
174
0
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Лоената топка Серсемаджиев яко са го нагушили ЕРП-тата да им играе по гайдата.Сега чакам да видя дали ГЕРБ ще ни защити интересите на избирателите си.