Кристалина Георгиева – най-влиятелната жена в BG

В десетката са още Цветелина Бориславова и Йорданка Фандъкова
Обновена: 7 мар 2011 12:44 | 6 мар 2011 22:08,
284
Кристалина Георгиева – най-влиятелната жена в BG
Снимка: БТА

Еврокомисар Кристалина Георгиева беше обявена за най-влиятелната жена в България.

Награждаването е част от проекта „100-те най-влиятелни жени”, който се провежда за първи път у нас.
 
Първите 10 позиции в класацията са определени от специално подбрано мъжко жури, съставено от 10 влиятелни мъже, сред които министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.

В десетката освен Кристалина Георгиева са още: Цветелина Бориславова, председател на сдружение „Глобална България”, доскорошен акционер и председател на надзорния съвет на СИБанк.

На 3-то място – Йорданка Фандъкова – кмет на гр. София, следвана от Саша Безуханова – директор направление “Публична администрация” в “Хюлет-Пакард” за Централна и Източна Европа (4-та по влияние) и от Ирина Бокова – председател на ЮНЕСКО – на 5-о място.

На 6-а позиция е първият български еврокомисар Меглена Кунева. На 7-а позиция – Даниела Доковска – адвокат, председател на Висшия адвокатски съвет. На 8-о място журито класира една от най-добрите български тенисистки, стигала до Топ 4 в световния тенис, създател на екологичния сайт и инициатива „Горичка” – Магдалена Малеева.

На 9-о място е Виолина Маринова – изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

В Топ 10 е и дългогодишната главна редакторка на в. „24 часа” – Венелина Гочева, сега вицепрезидент на борда на директорите на „Медийна група България Холдинг”.

До 50-о място влизат още журналистката Диляна Грозданова, Силва Зурлева, съдийката Нели Куцкова, великата Райна Кабаиванска, социоложката Румяна Бъчварова и други.

„100-те най-влиятелни жени” е втората годишна класация на в. „Пари”, след като в края на миналата година всекидневникът издаде „100-те най-богати българи”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
0
 
! Отговори
Nowo 20 преди 13 години
Тая е леля на Дянков ако не знаете. От крадливото племе е и се опитват да я пробутат на плебса.
281
0
 
0
 
! Отговори
бончо преди 13 години
В почти пълна секретност мнозинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет е дало съгласието си фондациите Кредо Бонум на Цветелина Бориславова и София за култура и изкуства на близкия до кръга Капитал Асен Асенов да кандидатстват за усвояването на средствата по проект Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary и Фестивал на открито в Западен парк. Проектът е в размер на 800 хиляди лева, а общината ще го съфинансира с 5 процента, ако той бъде спечелен. Това съобщава в днешния си брой в. Дума. Според изданието двете фондации са избрани без конкурс, а от Московска 33 са връщани стотици други организации, занимаващи се с култура.Според публикацията единствената известна досега дейност на фондацията на Бориславова Кредо Бонум е организирането на дискусии на ГЕРБ по време на предизборната кампания. Фондацията на Асенов София за култура и изкуства пък няма дейност и според запознати е регистрирана заради участието в проекта.От Дума припомят, че самият Асен Асенов участва в няколко общински проекта с други фондации, като общото финансиране е над 100 000 лв.Докато мнозинството съветници са отпуснали парите на Бориславова, която наскоро продаде дела си в СИБанк за над 140 млн. лева, администрацията на кмета Йорданка Фандъкова реши да вдигне цените на общинските услуги и такси. Между 15 и 100% ще се увеличат цените на 13 действащи такси и 8 услуги, въвеждат се 9 нови административни и 3 технически услуги. Вече ще се плаща за регистрирането на етажна собственост. За констативен протокол за ремонт на общите части на сградата ще се плащат 40 лв
280
0
 
1
 
! Отговори
poohy преди 13 години
В пълно неведение съм в какво и как е влиятелна. Ако е в тесен кръг защо ни го навират очите?
279
0
 
2
 
! Отговори
obnovena преди 13 години
Кристалната решетка не е чистакато я турим под електронен микроскоп дифракционната кдиаграма ще покаже дебели примеси от член първи на НРБ--БКПЕТО; от СВИХ-тонната Банка и метастази причинени от гербална мозъ1на недостатъчност.защо Костов не включен в тая класация, ако мое да попитам отговорните дувари и угарки, а?след като цела ОблигариЪ наи кекофЪ е он вагинална пу**а
278
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интерсно на какво и на кой може да влияе въпросната дама ,която е известна с това ,че е известна.Виж Цветито Бориславова с милиардче зад гърба си верно може и влияе на доста неща и на доста хора в България
277
0
 
4
 
! Отговори
е някой преди 13 години
да не би да е изненадан ? няма как точно тези трите дами да не са най-лансираните...а Кристалина Георгиева, ок, добре, еврокомисар, и т.н, моите уважения, но откога не живее в България ? и кой изобщо я беше чувал преди да я привика Бойко ?и какво всъщност е направила за България ?освен, че впечатли еврокомисията, но то след цирка с Румяна Желева всеки би я впечатлил и минимални познаниячестито на дамата все пак
276
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коя е тая и за какво се бори?
275
1
 
2
 
! Отговори
Ataka преди 13 години
Тази класация не отговаря на истината. Най-влиятелната БГ дама е бъдещата майка Сергей Станишев.
274
1
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,За сведение на Бойко и Кристалинка -. Сит на гладния не вярва!!! Но- Чакаме Парламента (и управници и опозиция), Правителството и Президента, да започнат да спазват "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията ни и Лисабонската стратегия на ЕС: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 295лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 645лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2030лв., а средната заплата е само 650лв...Или:- При средна заплата, семейния доход е 1300 лева или по 325 лв., което е по-малко дори от издръжката за едно дете...- 70% от работещите със заплати под 625лв. са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона българи- Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- Ощо около 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 295лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, от общо 7.4 милиона, а всичко това е: - Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.2-0.3 милиона души - Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря - Парламент, Правителство и Президент
273
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искамте за президент България се нождае от хора като теб заради децатани г-жо Георгиева
272
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
кадърна дама от старото поколение..а младото се качва във властта с фалшиви дипломи
271
7
 
16
 
! Отговори
Кого заблуждават ? преди 13 години
Другарката Кристалина Георгиева е олицетворение на симбиозата между комунизма и Новия световен ред.Селска булка, текезесарка от едно време.Преподавател по политикономия на социализЪма в миналто, а днес видна масонка и еврокомисар.Боже, докъде ще докарат света тия ?
270
0
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ НА СНИМКАТА :)
269
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу Герб
268
3
 
8
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Тръгва предизборната агитация.Тия и специален конкурс си правят само и само да ни я представят за "най-най".Като конкурсите за "мис"- на всяка керемидка-мис.
267
4
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
СНОЩИ БЯХ ПИЙНАЛ МАЛКО И СТАЛИНКА МИ СЕ ВИДЯ КАТО ШВЕДСКА ПРИНЦЕСА,СЕГА МИ ПРИЛИЧА НА НЕУСТОИМАТА ЛИЛИТО ВАНКОВА :)
266
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Скоро в тази държава ще останат само *** и .... стоте най-влиятелни дами. Сред *** те ще изглеждат още по-влиятелни и още по-умни. Може би това е целта - в държавата да останат само неграмотните, за да може власт имащите да се чувстват като висша интелигенция. Иначе на този етап са под средното равнище за страната.
265
2
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Поредната глупост сътворена от нямащи нищо общо с проблемите на народа.Тези дами са толкова измислени ,че не бих искал да ги коментирам.Други са въпросите ,които трябва да се задават и решават.
264
3
 
5
 
! Отговори
radi преди 13 години
dolu kadrite na bkp i stiga sus taq kristalina
263
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 2 Трайчо, номер 3 Дянката, 4 остава за Цветанка