Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов

Шефът на НОИ публично ще мотивира оставката си
18 май 2011 09:24,
52
Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов
Хасан Адемов. Снимка: Булфото

Върху шефа на НОИ Христина Митрева, която хвърли оставка, е оказван изключително сериозен натиск, заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС и зам.-председател на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

"Не мога да разбера как ГЕРБ, от една страна, благодари на Христина Митрева за добрата работа, а от друга - я принуждава да си подаде оставка", коментира той.

Оставката на Митрева дойде два дни, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че трябват кадрови промени в ръководството на НОИ заради несъгласие с управлението на финансите, съсредоточени в него.

"НОИ се управлява от Надзорен съвет, а управителят се избира от Народното събрание. Изведнъж представители на изпълнителната власт казват, че тя трябва да си подаде оставка", възнегодува  Адемов.

Според него причината за това е, че намаляват приходите в бюджета от осигурителни вноски. 

"Само за първото тримесечие те са намелели с около 100 милиона лева. Това означава, че НОИ и министърът на финансите не правят всичко възможно за събиране на осигурителните вноски", смята депутатът от ДПС.

Още по темата

Управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева се очаква да изложи днес мотивите си напускането на поста.

В изпратено вчера писмо до председателя на парламента Цецка Цачева Митрева посочва, че иска да бъде освободена поради снемане на политическото доверие от управляващите.

В писмото й се казва, че НОИ е социална институция и с информацията, която се тиражира в медиите, се създава сериозно обществено напрежение, което прави невъзможно изпълнението на служебните й задължения и дестабилизира институцията като цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом ДПС я защитава , значи правилно я сменят
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срам за фоторепортера. Некадърник.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха вижте на снимката как случайно изглежда все едно е с рога милият господин борец за права и свободи.
49
2
 
1
 
! Отговори
пародия преди 12 години
Нали Дянков каза пенсионерите да си ходят,а какво стана?Всичко пак за един ден.Вижте колко хора -пенсионери работят в прокуратурите,съд и следствие и не може да ги помръднеш.Хванали са кокала яко и не пускат.Получават пенсии и заплати,а младите нека чакат работа?Г-н Дянков,вярвахме във Вас,че наистина може да се справите с този проблем,но уви и това беше само един блъф.
48
0
 
10
 
! Отговори
456 преди 12 години
Изобщо не четете! НОИ не събира пари. Събира ги НАП. НОИ само разходва събраните средства за изплащане на пенсии. Този, който трябваше да си подаде оставката е Дянков. Неговите разчети не излизат. Но той нали е красавец...
47
2
 
2
 
! Отговори
Калин преди 12 години
пешкирка да е . .то това има ли някои който да не го е разбрал, въпроса е друг.. тая парцалеса е част от онези които се разпореждат с парите на хората .. по тяхно си усмотрение!
46
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Съвсем е прав Калин - НОИ е една огромна машина за крадене на пари - вземат се пари от всички нас, но не се потребяват за нас, а с тях се издържа огромната,некомптентна и груба администрация на НОИ.А парите от осигуровки никога няма да стигнат - тази система на НОИ е фалирала, и всички ние отново доплащаме и от данъците, и то как само доплащаме. За да може висшите администратори от НОИ да се гаврят с плащащите. Няма по-антигражданска, анти-социална институция от НОИ в България и трябва реформа!
45
1
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
Калине (36), много си ***. Пари в НОИ няма, защото ги събира НАП. А те не го правят. Отдавна. Митрева просто играе ролята на пешкира.
44
1
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
аз не потребявам .. а когато го правя си плащам..плащам даже и без да потребявам :) търсите с кого да си измивате ръцете .. докато ломотите и трошите парите на хората, свикнали сте да ви захранват .. !
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35 - Прав си! Нека се махнат пияниците, за да дойдат наркоманите:))) То май трябва чистка на народа, населяващ тази прекрасна земя!:)
42
0
 
2
 
! Отговори
познай кой преди 12 години
Аааа,и заради такива като теб, Калине!
41
4
 
11
 
! Отговори
Доганофоб преди 12 години
Колкото повече опознавам Борисов,толкова повече харесвам Доган.
40
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
нема нужда .. да има за вас виде се все не ви стигат :)
39
1
 
4
 
! Отговори
topor преди 12 години
Еййй, луд умора нема!!! Калине, искаш ли направление??? НЗОК ще го плати. Ще се намери некой лев!
38
5
 
3
 
! Отговори
аре преди 12 години
МАРШ НА ***, ЗНАЧИ МАРШ НА ЛЮБИМИЯ БОЙКО.ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ИСКАТЕ ВСЪЩНОСТ.СЕГА БОЙКО ЗАИГРАВА И С ТУРЧУЛЯТА.И К'ВО ПРА'ИМ.Я МАРШ И НА ВАС СБЪРКАНИ ПРОСТОЛЮДИ. КОГАТО СТЕ НАЯСНО КАКВО ИСКАТЕ ВСЪЩНОСТ- МОЛЯ.АРЕ!
37
0
 
2
 
! Отговори
narod преди 12 години
bilgarina o6te mnogo mnogo 6te gladuva
36
5
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
в нормалните страни общественото осигуряване функционира за хората а не номенклатурната пастмина .. която я няма там :) индивидуални партити .. лични сметки .. всеки би следвало да има избора да управлява изработените си средства, но и тук .. в болшевистан избор нямаш.. крадът. ..точат и лочат и нах нагло ти обесняват нещата ... е видяхме ФОНДОВЕТЕ СА ОШУШКАНИ ПЕНСИИ ГИ ПЛАЩА ОБЩИЯ КЮП - БЮДЖЕТА А НЕ НОИ В НОИ ПАРИ НЯМА ЗАРАДИ ЕЙ ТАКИВА УПРАВЛЕНЦИ КАТО *** МИТРЕВА!
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чистка приятели,чистка.Това е спасението от *** и турчуляги.Всичко шо е направил възраста,да си ходи.Трябват нови хора с ново мислене.
34
3
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
тя има нужда .. личен аситент .. другарката и масларова ши я уреди ако пожелае :) тази митрева се пенеше по ефир да защитава национализацията на фондовете .. инак сега много отворена имала права по трудовия кодекс .. а правата на хората? по гнусни същества от вас нема .. точите и лочите .. само потребявате без да си плащате .. не внасяте и лев за здраве и пенсии а се разпореждате с тях .. гнусните сте ви е номенклатурни ***!!
33
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кой му пука какво говори този ***.