В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012

Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева
23 ное 2011 16:00, Красимир Ангелов
182
В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012
Снимка: БТА

Увеличение на детските надбавки от 35 на 50 лева поискаха от БСП. Лидерът на социалистите Сергей Станишев представи алтернативните предложения на левицата за изменения между първо и второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2012 г.

Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка.
Според изчисленията на левицата увеличението на детските надбавки ще изисква още 147 млн. лева.

Освен това социалистите настояват и за повишаване на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2 години, което ще засегне 45 хиляди майки.

"Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка, които повтарят данните от тази година“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че предложенията на БСП са добре обосновани икономически и са свързани с приоритетите на страната.

Още по темата

Отчитайки проблемите в икономиката БСП смята, че приходната част на бюджета може да се завиши с 1 млрд. лева от постъпления от ДДС и акцизи и допълнителни 150 млн. лева от корпоративен данък, обяви още Станишев.

"Предлагаме да се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. – той да стане 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата", подчерта червеният лидер.

От левицата предлагат още дефицитът да се увеличи с 500 млн. лева и да стане 2% от БВП, като по този начин компенсира забавеният икономически растеж в условия на криза.

Станишев бе категоричен, че такъв дефицит е в рамките на закона и не поставя под въпрос макроикономическата стабилност на страната.

В алтернативния бюджет на БСП са заложени допълнителни 230 млн. лева за земеделието и допълнителни 75 млн. лева за общините.

Освен това са добавени и още 30 млн.лева за БАН, 5 млн. от които да дойдат от бюджета на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
2
 
! Отговори
до 178 преди 12 години
*** гербажииска кратуно, детските надбавки се получават за всички деца, а не само за мангалчетата. Вземи се ограмоти малко, щото се излагаш!
171
1
 
0
 
! Отговори
палман преди 12 години
Тия помощи се ползват предимно от неграмотните ,миризливи ***,за да развъждат все повече бъдещи неграмотни ,миризливи ,мързеливи крадци,убийци,изнасилвачи.Според мен няма нужда от помощи от които са предимно за ***.Помислете каква щеше да е България без ***.
170
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Пълен ***! Колко години бяхте на власт? Защо тогава не даде на майките и пенсионерите, а сега ги смяташ тези пари и всъщност кой те пита ? Ти си много отдавна бита карта. На пленума или конгреса ви Гоце ще те отнесе. Нали знаеш колко много дори от вашите не те харесват. След време за теб ще се говори ката бившото гадже на Елена Йончева.
169
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
170 " Сергей Станишев ще е новият шеф на Партията на европейските социалисти".Когато Боко-тиквата го поканят за чистач в Европарламента ела да ми се обадиш!
168
0
 
11
 
! Отговори
GEORGI преди 12 години
А защо не закон за българските деца по 150 лв на дете за *** 0 лева.Има ли проблем?Пенсийте по 500лв,полицай 500лв,съдия-без заплата-граждански съд избираем от народа в съответното населено място,депутати 100-събират се веднъж за месец в годината-без заплати,учители 800 лв ,лекари 800лв ,изгонват се всички чужди банки и има една българска народна банка.енергетиката,водите-държавни,горивото без акциз.и .т.н
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 166 - Не се ядосвай бе! Ако не бяха толкова заблудени, сега нямаше да ни управляват неуки хора! Сигурно повечето от тези, дето им текат лигите по управляващите, са в пъти по-умни и кадърни, но слушат им глупостите, хилят се, ръкопляскат им на всички безумия, която вършат и на всички кражби за тези две и половина години. Защо няма вече лентички, ами свършиха париците; МВР изхарчило с 83 млн. повече от бюджета си за миналата година; щели да строят зала със стъклен купол с проект за 10 млн.
166
1
 
20
 
! Отговори
Петилетка Пенджакова преди 12 години
Другарю мой, учителю любимий..Ние трудещят пролетариат ви подкрепяме каквото и да решите. Ако трябва ще си дадем цялата заплата за данъци, с които да подпомогнем нашите братя ромите в интеграцията им и да осигурим милите им дечица с детски помощи, защото те са най-нуждаещи се.Дискриминацията към тях е много силна от някой тъмни и негативни слоеве на нашето общество, от една партия която всички знаем, едни тъмни субекти които всячески се стремят да подкопаят усилията ви, но ние ще ги пренебрегнем
165
1
 
27
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Т.е. да дадем на *** повече пари за да се плодят повече и да им снасят нови гласоподаватели които да носив на гърбът си. Защото българските майки не получават детски.Тази мярка ще стимулира *** да се плодят още по бясно. Бах ти наглия хамстер.
164
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева"БРАВО другарю СТАНИШЕВ! АКО БАЩА ТИ И ДРУГАРИТЕ ТИ НЕ БЯХА УКРАЛИ ДЪРЖАВАТА, СЕГА НЯМАШЕ ДА ПРЕДЛАГАШ ТАКИВА СПЕШНИ УВЕЛИЧЕНИЯ С 15 ЛЕВА.
163
1
 
18
 
! Отговори
Професор Бучков преди 12 години
Добре де, Станишката след като иска защо той не го направи досега
162
6
 
3
 
! Отговори
Скачащ брат преди 12 години
Искам да ми облагат заплатата върху 10 000 лева не върху 2700 лева!А Вие скачайте за 300 лева!
161
7
 
4
 
! Отговори
БГА БАЛКАН за 1 левЪ преди 12 години
И КРЕМИКОВЦИ същоБДЖ и Болниците след тяхКолко взимахте през:200020042008А СЕГА!А на работа ходите ли!
160
7
 
8
 
! Отговори
Който не скача преди 12 години
Абе за 4 години при Станишев, малко ли Ви вдигаха заплати, пенсии, детски и какви ли не доходи!Стига сте скачали!Колко гонихте ЕВРОПА и все не Ви стигаха!
159
3
 
21
 
! Отговори
хиТЛЕр преди 12 години
ТОЗИ сер ГЕЙЧЕТО ОЩЕ НЕЕ ЛИ ИЗЧЕЗНАЛ ОТ ЕКРАНА. ЗАЩО ТОЙ НЕ ВДИГНА ДЕТСКИТЕ СЪС 100ЛВ. КАТО БЕ НА ВЛАСТ.НИКОЙ НЕ МУ Е ПРЕЧИЛ.
158
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато няма ИСТИНСКИ ЗАКОННОСТ И РЕД в България, ще ни се налага да търпим гаврите с нас от страна на Догановци, Станишевци, Гоцевци и прочие безгръбначни, и публичните им изяви и само да скърцаме със зъби. Факт.
157
11
 
3
 
! Отговори
народен гняв преди 12 години
Съселът и *** в затвора !!!!!!!
156
13
 
7
 
! Отговори
.......... преди 12 години
Само така БОКО! Мачкай *** Боко, мачкай народа, мачкай бизнеса, мачкай майките, пациентите, лекарите, БДЖ, БАН, учителите, пенсионерите, работещите. Смачкай всички, защото тоя народ ще се вдигне само ако някой като теб здраво го настъпи по врата!
155
4
 
28
 
! Отговори
666 преди 12 години
Нали 85% от *** тласуваха за БСП на последните избори,как да не им увеличи издръжката!*** червен!
154
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нужни са основни промени в "Семейният кодекс". Този, който действа в момента е морално остарял и несъобразен със състоянието в България. Също така е задължително да се промени основно "Наказателният Кодекс". Заради тая нелепица, която изпълняваме в момента кокошкарите топлят скамейките и получават безбожно големи присъди, а истинските изверги като Рашкови и Маргини се отърват с козметични процеси и присъди. Сергей Станишев и всички други, които саботират България заслужават смъртна присъда.
153
1
 
4
 
! Отговори
do 157 преди 12 години
Koe mu e chudesnoto be? che sa kradnali 10 miliona li ?

Спонсорирани публикации