В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012

Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева
23 ное 2011 16:00, Красимир Ангелов
182
В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012
Снимка: БТА

Увеличение на детските надбавки от 35 на 50 лева поискаха от БСП. Лидерът на социалистите Сергей Станишев представи алтернативните предложения на левицата за изменения между първо и второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2012 г.

Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка.
Според изчисленията на левицата увеличението на детските надбавки ще изисква още 147 млн. лева.

Освен това социалистите настояват и за повишаване на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2 години, което ще засегне 45 хиляди майки.

"Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка, които повтарят данните от тази година“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че предложенията на БСП са добре обосновани икономически и са свързани с приоритетите на страната.

Още по темата

Отчитайки проблемите в икономиката БСП смята, че приходната част на бюджета може да се завиши с 1 млрд. лева от постъпления от ДДС и акцизи и допълнителни 150 млн. лева от корпоративен данък, обяви още Станишев.

"Предлагаме да се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. – той да стане 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата", подчерта червеният лидер.

От левицата предлагат още дефицитът да се увеличи с 500 млн. лева и да стане 2% от БВП, като по този начин компенсира забавеният икономически растеж в условия на криза.

Станишев бе категоричен, че такъв дефицит е в рамките на закона и не поставя под въпрос макроикономическата стабилност на страната.

В алтернативния бюджет на БСП са заложени допълнителни 230 млн. лева за земеделието и допълнителни 75 млн. лева за общините.

Освен това са добавени и още 30 млн.лева за БАН, 5 млн. от които да дойдат от бюджета на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберите съвсем изперкаха! От паника, от глупост ли, но само да чуят,че някой мисли различно от тяхното "слънчеце" (ББ) и неговите сателити (министри, депутати) и започва слюнката да им тече от устите!А като чуят БСП, се държат като бясни кучета! Какво да правиш, лакейска му работа.То рибата се вмирисва от главата, ама има ли я?
111
10
 
6
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Не е така, въпросните детски добавки, за които иде реч, се изплащат само ако детето посещава редовно училище, и в повечето случай *** не се възползват от тях, а от едни други помощи .
110
4
 
7
 
! Отговори
тест преди 12 години
следния тест ще ви помогне да разберете откъде идват основните ви проблеми(дължат се основно на вас или пък някой друг е виновен):1.Живея горе-долу здравословно(напр. не прекалявам с алкохол и храна, не пуша и т.н.)2.Върша си работата съвестно и не се оправдавам с ниското заплащане за да я претупвам3. Пазя ощественото имущество и не хвърлям *** където ми падне+Покривам поне 2 точки(някой друг е основно виновен)-Покривам най-много 1 точка(това което очаквам от другите аз не го правя)
109
6
 
26
 
! Отговори
Малееее преди 12 години
Не съм гласувал за Герб, незнам дали ще гласувам, но за БСП с този *** начело-НИКОГА. Детски от 30 на 50лв. означава още по-голям бум на *** раждаемост, след 10-15години ще се съсипе нашата родина необратимо.Трябва да си изключително безочлив и ***, за да предлагаш такова нещо.Това, ако някой го приеме, без значение Герб, БСП и прочие, аз си дигам чукалата и няма да стъпя в тази държава. Моля Ви, синпатизанти на БСП, преди всичко сте БЪЛГАРИ, а след това Бесепари. Ужас, Ужас!!!
108
0
 
0
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Това долу се отнася до коментар 99.
107
11
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Вземи се скрий платен Боковски драскач!Твоя Боко и *** около него ни заровиха в дългове и безработица до носовете.Как изобщо имаш очи да го защитаваш тоя бандит мутренски?Още гласувайте за Боко и после се чудете че вървим на долу!
106
8
 
7
 
! Отговори
МММ преди 12 години
Който има уши, да слуша. Борисов, като не можеш, вземи акъл от знаещите. То само с мускули не става. Не вярвай на ласкателите. Те ти правят "дълги уши" зад гърба, макар че заслужаваш ритник.
105
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли на подобен АУТСАЙДЕР да се дава всеки ден трибуна за да плещи врели-некипели ?! Защо не ги е вдигнал той ,като беше на власт ?!Изпълзи от дупката си,каже някоя глупост за да подстрекава бабите и те не могат спокойно да си гледат сериалите ...
104
6
 
7
 
! Отговори
ДО 101 преди 12 години
ХОДИ ТИ НА СЕЛО УМНИКО И ВЗЕМИ МОТИКАТА ПЪК ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА В ТЕБЕ МИЛИОНИ.......
103
2
 
17
 
! Отговори
за детските преди 12 години
Братя българи, най-жалкото е, че ние сами си слагаме въжето.Най-важната стъпка:въвеждане модела на т.нар. грамотна раждаемост или за 3-то, 4-то и т.н. дете, детски надбавки само за родители с минимум средно образование.Така се пресича основата на т.нар. детепроизводство за детски.Така ще се стопира *** на България,на практика ощетени от това българки ще са под 1%, няма етническа дискриминация, защото ще е валидно за всички без значение от етноса им.Станишев-Гробокопача на България!!!
102
15
 
7
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
БИЛИ БЕДНИ И БЕЗРАБОТНИ...МИ МЕН КО МЕ ИНТЕРЕСУВА...? ОТИВАЙТЕ НА СЕЛО ДА КОПАЕТЕ КАРТОФИ ЗА ДА МОЖЕ ПОСЛЕ *** ДА ИМА КАКВО ДА ЯДЪТ.ВИЕ СТЕ МЪРЗЕЛИВИ...АКО ИСКАТЕ ЕМИГРИРАЙТЕ....АЗ ЩЕ СИ УРЕЖДАМ САМО МОЙТЕ ХОРА И ТЕЗ *** ДЕТ ГЛАСУВАХА ЗА МЕН..А ОСТАНАЛИТЕ 5 500 000 БЪЛГАРИ--УМИРАЙТЕВ ЕДНА АНГЛИЯ НЯМА КАКВО ДА ЯДЪТ,А ВЪВ ФРАНЦИЯ УМИРАТ ОТ ГЛАД И ЯДЪТ ТРИЦИВИЕ КО ЗНАЕТЕ...ПОПУЛИСТИ СТЕ ВИЕ И МЪРЗЕЛИВИ--НЕ СТАВА САМО С 12 ЧАСА ТРУД НА ДЕН..ТРЯБВА ДА БАЧКАТЕ ПО 24 ЧАСА МИНИМУМ
101
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гей ли е мей ли е незнам :) обаче знам колко ми пишеше във фиша за заплатата през 2009 г. и колко ми пише сега :) тъй че може да си го плювате колкото искате, ама аз ще повервам на ББ тогава когато привлече поне толкова инвестиции, колкото са били в най-лошата година на Станишев
100
6
 
10
 
! Отговори
ТОЙ Е! преди 12 години
...Съси Хамстера!
99
11
 
8
 
! Отговори
Имам един въпрос преди 12 години
Как мислите,Борисов и Дянков дали изнасят държавни капитали с помоща на приближени банки в Америка?
98
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европа дава милиона на България за земеделие.. ама българина се блъска по градовете и после мрънка че взимал само 300 лева заплата! Е какво? Да дойде Бойко да ви работи ли?
97
5
 
18
 
! Отговори
Глаааад преди 12 години
На съсела му се краде.Това е цялата работа.
96
10
 
17
 
! Отговори
изпедерастеното БСП преди 12 години
"Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева"Браво бе, педерасино! На теб ануса видно е, ти е по-голям от мозъка. 50 лева детски, че *** с 10 чавета дето са вместо 350, да взимат по 500 лева направо. *** прости. И това с нашите пари, от нашите данъци нали? Ох, добре че не сте на власт, изпедерастени безмозъчни ***, че кой знае какво каши щяхте да забъркате. Вчера гея каза, че данъците и осигуровките били най-ниски в цяла Европа и трябвало да се дигнат. Лелеее, не ми се мисли ако управляваха какъв шяхме да го лапаме.Ето какво каза вчера ***: "Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски, мотивира се Станишев. "Днес пък иска да вдигне детските на 50 лева.Знаете ли какво значи всичко това?Че ако беше на власт, щеше да вдигне на българите данъците и осигурителните вноски, а на *** с по 10 чавета да им вдигне детските дето ги взимат от данъците ни. Вижте алтернативата на ГЕРБ, хубаво я вижте !!!
95
13
 
7
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
ТАЗИ ЗИМА КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ,КУРБАН ДА КОЛИ,ЩОТО МНОГО ОТ ВАС НЯМА ДА Е ПРИЖИВЕЯТ.ЩЕ ИМА ЕМИГРАЦИЯ,САМОУБИЙСТВА,НЕМОТИЯ,МИЗЕРИЯ,СИРОМАШИЯ И ТОТАЛНА БЕЗРАБОТИЦА.СТАВАЙТЕ ПАДАРИ ИЛИ ОСТАВЯЙТЕ ТАЯ СТРАНА НА НАС МУТРИТЕ,ЧАЛГАРИТЕ И СИЛИКОНОВИТЕ ПАЧАВРИДА ЖИВЕЕ ЧАЛГАТА,КЮЧЕЦИТЕ И ФИЛИЙТЕ С МАСКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА ЧЕ СТЕ БЕДНИ И БЕЗРАБОТНИ...ВИЖТЕ НА ЗАПАД КОЛКО СА ЗЛЕ--ЯДАТ ТРИЦИ И УМИРАТ ПО УЛИЦИТЕ ОТ ГЛАД
94
8
 
1
 
! Отговори
Цуци Бойков преди 12 години
90, ***...гласовете на Доган в полза на БСП могат да дойдат само на президентски избори бе, кретеноид смачкан
93
6
 
14
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Бсп да са живи и здрави,за да има кой да бием на изборите след 2 г.