В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012

Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева
23 ное 2011 16:00, Красимир Ангелов
182
В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012
Снимка: БТА

Увеличение на детските надбавки от 35 на 50 лева поискаха от БСП. Лидерът на социалистите Сергей Станишев представи алтернативните предложения на левицата за изменения между първо и второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2012 г.

Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка.
Според изчисленията на левицата увеличението на детските надбавки ще изисква още 147 млн. лева.

Освен това социалистите настояват и за повишаване на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2 години, което ще засегне 45 хиляди майки.

"Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка, които повтарят данните от тази година“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че предложенията на БСП са добре обосновани икономически и са свързани с приоритетите на страната.

Още по темата

Отчитайки проблемите в икономиката БСП смята, че приходната част на бюджета може да се завиши с 1 млрд. лева от постъпления от ДДС и акцизи и допълнителни 150 млн. лева от корпоративен данък, обяви още Станишев.

"Предлагаме да се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. – той да стане 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата", подчерта червеният лидер.

От левицата предлагат още дефицитът да се увеличи с 500 млн. лева и да стане 2% от БВП, като по този начин компенсира забавеният икономически растеж в условия на криза.

Станишев бе категоричен, че такъв дефицит е в рамките на закона и не поставя под въпрос макроикономическата стабилност на страната.

В алтернативния бюджет на БСП са заложени допълнителни 230 млн. лева за земеделието и допълнителни 75 млн. лева за общините.

Освен това са добавени и още 30 млн.лева за БАН, 5 млн. от които да дойдат от бюджета на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
27
 
! Отговори
изпедерастеното БСП преди 12 години
"Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева"Браво бе, педерасино! На теб ануса видно е, ти е по-голям от мозъка. 50 лева детски, че *** с 10 чавета дето са вместо 350, да взимат по 500 лева направо. *** прости. И това с нашите пари, от нашите данъци нали? Ох, добре че не сте на власт, изпедерастени безмозъчни ***, че кой знае какво каши щяхте да забъркате. Вчера гея каза, че данъците и осигуровките били най-ниски в цяла Европа и трябвало да се дигнат. Лелеее, не ми се мисли ако управляваха какъв шяхме да го лапаме.Ето какво каза вчера ***: "Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски, мотивира се Станишев. "Днес пък иска да вдигне детските на 50 лева.Знаете ли какво значи всичко това?Че ако беше на власт, щеше да вдигне на българите данъците и осигурителните вноски, а на *** с по 10 чавета да им вдигне детските дето ги взимат от данъците ни. Вижте алтернативата на ГЕРБ, хубаво я вижте !!!
151
0
 
22
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
Чудесно, ми тогава БСП да кажят къде са вагоните.
150
3
 
14
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Бойко, настъпи ***.И икономиката тръгва нагоре.;)
149
0
 
16
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Нека да ги увеличават, ама това сега не са детски, а "***"!
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо когато ти беше премиер не ги направи детските 50-100 лв,тогава нямаше финансово-икономическа криза,но нали беше много зает да крадеш и източваш еврофондове.
147
0
 
15
 
! Отговори
до №152 преди 12 години
ама те БСП са платили 10 милиона за нови вагони ама къде са вагоните никой не знае. Това го казаха сутринта по БТВ.
146
0
 
16
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
Тъй като явно е нямал място повече човека аз ще допълня. Да се върнат всички окрадени милиарди за 20 години и ще бъдат платени всички дългове, ще се купят нови локомотиви и ще останат няколко милиарда за почивки на пенсионерите.
145
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който гласува с минус на 149 да вземе да сравни офертите - има ги достатъчно добре "представени" в публикации из нета
144
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова много злоупотребявахте с доверието ни за лични цели, че напъните ви да се правите на хуманисти са смехотворни.Сергей Станишев е за затвора, а седнал да прави алтернативен бюджет с парите, които лично той и другарчетата му обединени от всички страни източоха. По-голям АБСУРДИЗЪМ е възможен само в някоя сапунена опера ала "Мерзост и Простота". Скрийте това гнусно нещо от погледите ни, за да не му се случи случка...
143
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредполитическия анализаторОгнян Минчев:.... Ще се окаже,че червените бандитиСтанишко и Овчарчетоса подписали с Русиямного по-изгоден договорза АЕЦ Белене с 1 млрд евро по-евтинои 51 % българска собственост.Веднага и тутакси............Сегашните преговори на ГЕРБни отвеждат към- по-скъп договор- по-скъп ток- пълна зависимост от Русия- 51% бълг.собственост/но някога си !/В необозримото светло БЪДЕ ЩЕ ?
142
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак популизъм!!! В България детски взимат само ***! На родителите, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА!!!!
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бах аз тоз съсел как се е оял!
140
11
 
5
 
! Отговори
Да преди 12 години
Предлагаме Генерално решение: Учредяваме ФОНД, средствата за който се набират от заплатите на всички от ГЕРБ (милиционери, полицаи, тъмничари, общинари и т.н.) и всякакви други ***, които са гласували за ГЕРБ. Размер 75 % от заплатата. С този фонд ще се финансира БДЖ, дупката в НОИ и всякакви други щети и колосални вреди, нанесени от некадърниците от ГЕРБ. Само така тъпанарите като отидат да гласуват ЩЕ МИСЛЯТ, АМА МНОГО ЩЕ МИСЛЯТ, ако са оцелели при управлението на ГЕРБ.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Серго-о-о подари от партиините собсидии за пенсии и детски ще те покрепим на следващитне избори.Реално погледнато ако ГЕРБ РАЗПОЛАГА С ПРИВАТИЗАЦИОННИ ПАРИ сега няма се главоболя разни искания на тези или онези....
138
2
 
17
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ти добро наследство ни остави,като си толкова отворен защо тойната коалиция невдигна детските надбавки на 100лв.,а крадецо????????????
137
1
 
8
 
! Отговори
do 141 преди 12 години
ами като гледам покрай мен никой не взима детски всичките се осигуряваме на пълните си заплати за съжаление тия детски са си за електората на който предлага вдигането сиреч лъжещите и ***
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде Серго..изтегли от парите които ти се полагат като държавна субсидия като парламентарно представена партия и плащай детски,пенсии,помощи...и да не забравиш също да платиш тока на *** от Дупница, които не са си плащали тока от 2005 год, точно когато ти стана Премиер на България а ГЕРБ не съществуваше!
135
8
 
6
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Те *** не гласуваха за БСП, а за ГЕРБ. Справка - виж как пазят Киро ***, а и той сам каза, че е виден активист на ГЕРБ!!!
134
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки че не ми е симпатичен, човека говори доста вярни и точни неща :) Иначе е напълно нормално ГЕРБерите да му се нерват, нали именно те се хранат с контрабандата
133
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Серго целта му е да има повече ***, че да има кой да гласува за БСП!