Критиките към полицията са неоснователни, резултати има

Полицейските синдикати със специална декларация за случая "Мирослава"
Обновена: 16 яну 2012 17:39 | 16 яну 2012 17:38, Красимир Ангелов
248
Критиките към полицията са неоснователни, резултати има
Снимка: Архив Булфото

"От името на нашите колеги изразяваме своето дълбоко възмущение и несъгласие с елементаризма, с който се подхожда и меко казано нетолерантното отношение, на което се подлагат служителите в системата на МВР, въпреки постигнатите положителни резултати в борбата с престъпността през последните няколко години".

Това се казва в специална декларация на Синдиката на служителите в МВР и Националния полицейски синдикат разпространени до медиите по повод реакциите в медиите и обществото след  убийството на Мирослава от Перник.

"Считаме, че денонощния труд на всички служители в МВР е подложен на неоснователна критика и оценка, която не почива на обективните резултати от дейността и създава невярна представа за работата на редовия състав", категорични са полицейските синдикати.

Те посочват, че "медийното принизяване на същността и резултатите от полицейската дейност по разкриването и разследването на подобни тежки престъпления действа негативно както върху отношението на гражданското общество, така и демотивиращо на всички полицейски служители."

Още по темата

В писмото синдикатите изразяват съболезнования към семейството на убитата Мирослава, но отчитат, че действията на полицейските служители в крайна сметка са дали своя резултат и извършителите на престъплението са разкрити.

"За нас, като служители и граждани, винаги е било и ще бъде водещо спазването на закоността и установения правов ред в страната и колкото и обществото да проявява чувствителност към едни или други противообществени прояви, ние стриктно ще се стремим да запазим конституционно установените граждански права и демократичните ценностти, които отличават съвременната правова държава от обществата, при които липсва държавност", завършва писмото на синдикалните организации в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
11
 
! Отговори
Fiffo преди 12 години
Пълни ***...пак се опитват да се оправдаят и да отклонят вниманието от истината. Но тоя път не си направиха сметката!
188
3
 
4
 
! Отговори
baba Pena преди 12 години
Ako ubitija ot polizaite arestant e istinskija ubiez, to togava te sa izpalnili prisadata....Blagodarim vi !!!
187
3
 
4
 
! Отговори
MVR преди 12 години
..izvarshitelite na ubiistvoto sa otkriti ...i ubiti !!!!
186
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не знам какво обидно има в това да се запита човек как след като е бил направен един обиск не са видели че ика сейф, и не са проверили какво има в него
185
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на синдикалистите би трябвало да им е ясно, че проблема им е министъра им, няма кво да се възмущават, вижда се от страни как като се изпълняват некомпетентни заповеди се стига до гаф след гаф
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешно е да се пише и говори кой ***, но е трагично,че "умниците" не могат да се опълчат срещу такива като М.Стависки, покровителите на Маргините, адвокатската мафия,която си гласува законите в началото на "демокрацията" и .....Остава въпроса със защитата на децата ни - на пътя, в дискотеките, училищата, стадионите, спортните зали? Това само работа на "тъпите ченгета" ли е?
183
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако това със самоубийството не е постановка, значи имаме най-тъпите ченгета в света. Това ще се разчуе и цял свят ще ни се смее, могат да кандидатстват за книгата на Гинес с тъпотията си. И на всичко отгоре претенции. "Народът не ме обича, а аз съм е*ати пича"...
182
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли е отвратително да продължават да убиват деца, техните родители и близки да искат промяна в НК и НПК, а ние тука да чешим пръстите и да казваме кой некадърник и т.н. Не е ли време да подпомогнем тези изтрадали хора? Защо трябва да се оправдаваме, че някой не си е свършил работата - визирам полицаите / важи също и за лекари,учители и др./, а не се замислим и вслушаме в молбите на почернените родители за промяна в определени закони?
181
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безочие и позор е държавата да не мисли за полицаите - имам в предвид нищожното им техническо и материално обезпечаване. Какво ли остава да направи за нас, гражданите? Ами следното - физически и юридически лица от район "Север"в гр.Пловдив събрахме средства за да обезпечим поставянето на видео наблюдение по възлови кръстовища, училища и други. Не ме е срам да помогна на полицаите да са по-ефективни в работата си чрез по съвременни технологии.С трици маймуни не се ловят.
180
1
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 12 години
Безкрайно цинично изявление на фона на всички издънки - включително и воденото с белезници на журналист до София (Веселина Томова) за разпит, като свидетел??? - интересно как заподозрян в убийство е оставен със свободни ръце и е влязъл в килера, пърдон в тоалетната... уж било при повторен обиск пък бил първи... ръцете му били заключени отпред, ама го видели със свободни...А това разбира се е нещастна случайност:"Борислав с наследството бил син на Мишо Бирата..."Също както един удобен инфаркт.
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А не е ли трагично полицаите да се "ползват" от услугите на куче от ПСС? Имам ресторант в Пловдив. Преди известно време кварталния по старому, районен инспектор по новому ме убеди да поставя камери в заведението, защото имаше много джебчийски кражби. Вервайте, много ловки кражбари "изгоряха". Вече не се червя пред клиентите, нито пък те се притесняват, че ще им изчезне нещо. В крайна сметка тези полицаи защитават колегите си,които работят по този трагичен случай, а не издънките.
178
2
 
9
 
! Отговори
ПОЗОР преди 12 години
срам и позор. това са две прости думи описващи родната милиция. добре че намериха едно куче и то на планинска спасителна служба ?! поне да се намерят телнните останки.
177
2
 
10
 
! Отговори
безочие преди 12 години
толкова са нелепи и жалки ... вместо да замълчат излизат с декларации
176
1
 
8
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Какво да правим с убийците на деца? Да ги издържаме в затворите докато са живи? Да им се "радваме" на безкрайните съдебни процеси и измислянето на какви ли не оправдания от "загрижените"адвокати? Никъде не прочетох, нито пък чух, че тези два синдиката защитават или оправдават техните колеги, допуснали тази фатална грешка.
175
1
 
14
 
! Отговори
До Ванко преди 12 години
В Б-я ако си измамник и бандит значи си велик!Тези измамници ако са в Турция гаранция ти давам че полицията ще им разкатае фамилията.Ще има бой,бой и пак бой.Там законите важат за всички няма малки няма големи пред закона всички са равни.
174
2
 
16
 
! Отговори
Поличай преди 12 години
До полицейските "синдикалисти"Кога ви разрешиха синдикат, кога ви оторизираха за помощници на ръководителите на МВР, кога започнахте с ибрикчийството?Какви синдикалисти бе, какви пет лева? И вие сте НАЗНАЧЕНИ, щом започнахте да давате и декарации.
173
1
 
27
 
! Отговори
ванко преди 12 години
ТЕЗИ НАГЛИ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ- *** КЛАН СЕРАФИМОВИ И ДРУГИ КОЙ ЩЕ ВКАРА В ЗАТВОРА.КАКВИ ИМОТИ И КОЛИ ОТ ИЗМАМИ И СИГУРНО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,НЕ ПЛАЩАТ ТОК И ВОДА И ЛИМУЗИНИТЕ ИМ СЕ ВОДЯТ НА ИНВАЛИДИ.ТОЛКОВА СА ОЧЕВАДНИ ГРАМАДНИТЕ ИМ КЪЩИ, А ПОЛИЦИЯТА ОТ 60 000 ЧОВЕКА И ПРОКУРАТУРАТА ГИ Е СТРАХ ОТ ТЯХ!!!!СМЯХ!!!КЪДЕ Е КОМИСИЯТА КОЛАРОВ????ПРОБАЦИЯ ,ПРОБАЦИЯ ДО ПРИПАДЪК,ПОСЛЕ БОЛНИ ИЛИ ЛУДИ-ЗАТВОР НА КУКУВО ЛЯТО!
172
1
 
20
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Аз лично нямам грам доверие на нашата милиция!
171
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя е имал оръжие каса..как така не са му взели оръжието на първия обиск!!!!!
170
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма как да повярваме.....