НЗОК пак погна с масови проверки болниците

Над 100 инспектори търсят липсващи пациенти и неизрядна документация
Обновена: 21 юни 2012 07:14 | 21 юни 2012 07:14, Красимир Ангелов
20
НЗОК пак погна с масови проверки болниците
Снимка: Булфото

НЗОК влезе в болниците и от началото на месеца върви общодържавна проверка. Над 100 инспектори  в различни райони на страната се опитват да хванат липсващи пациенти, които уж трябва да са на легло, неизрядна документация и надписани диагнози, съобщава "Труд".

"Тъй като не можем да започнем проверката, без да вземем представители от районната здравна каса, изтича информация за стартиращите проверки в областта", призна управителят на касата д-р Пламен Цеков.

Сред най-фрапантните случаи, който са с трагикомичен оттенък, е проверка в хасковска болница.

"Контрольорите открили, че на титулната страница от пациентските досиета на няколко болни били записани само имената, без да са нанесени анамнезата, статусът, направените изследвания", разказа д-р Цеков. Хората му хванали нарушението и накарали персонала да снима неизрядните документи на ксерокс. Когато обаче сестрите ги върнали обратно, те вече били изрядно попълнени.

Първите проверки, които приключиха, са в областите Видин, Монтана и Враца. Там са инспектирани 11 лечебни заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Над 100 инспектори търсят липсващи пациенти и неизрядна документация...'' И да не намерят все ще изфабрикуват нещо, все пак рекета от 20 години е национален спорт!
13
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ДЖИПИТАТА РАБОТЯТ СЛАГАТ МИНУСИ.......ЗА ТОВА ГИ БИВА
12
6
 
6
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Докторите са една от най-мощните мафии,особено у нас.Държат здравето и живота ни ,стискат и ни РЕКЕТИРАТ.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЗОК изплаща средно (ТУК ЧЕТЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО!!!) 22 ПЪТИ ПО-МАЛКО СРЕДСТВА,отколкото в Европа!И мислете с главите си,като ви подхвърлят поредната кампания-партенка срещу българските лекари!
10
2
 
8
 
! Отговори
Хипократ преди 11 години
НЗОК какви надписани диагнози търси с жалките си 400 клинични пътеки. Нека си каже, че който е болен , да си търси частна болница. Болестите са повече от 400
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да погнат тоя,който прибра милиард и 300 милиона от здравните вноски на българите!Не им стиска на другарите.
8
7
 
5
 
! Отговори
Най-после надежда преди 11 години
Браво на д-р Пламен Цеков. Истината е, че на първо време се проверява лоялността на самите проверяващи. От там какво ще изскочи е бедна фантазията и на най-добрите факири. Време е за ревизия на имотите на медицинската мафия. Браво и на ГЕРБ за смелостта да изчисти Авгиевите обори на прехода и вонята оставена от Луканово-Костовата метастаза в организма на Българската държавност.
7
6
 
6
 
! Отговори
лъки преди 11 години
Личните лекари са за проверки, никога не издават касов бон, аз дори дъвка да си купя от магазина ми дават, защо личните лекари все се правят на разсеяни. Вчера за едно медицинско ми взе 15 лв. в касичката директно си ги сложи и хукна да събира пари от следващия
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък...Още една консуматорска структура,в която са се напъхали само ненатъпкваеми. И те проверки правят. Накараха ги тия докторя да станат като писатели. Голямо писане,голямо нещо.
5
4
 
18
 
! Отговори
Егати преди 11 години
НЗОК да вземе първо да има плаща на лекарите, да могат да работят, вместо да ги погва.
4
5
 
13
 
! Отговори
ПРЕПАТИЛ преди 11 години
АКО СЕ ЗАПОЧНЕ РЕФОРМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДЖИПИТАТА ,КОЙ И КАК ГИ КОНТРОЛИРА КОЛКО ПАЦИЕНТИ ПРИЕМАТ КАК ОТЧИТАТ ПАРИТЕ ОТ ПОТРЕБИТЕЛСКАТА ТАКСА ,ЕДВА ЛИ ИМА НЯКОЙ НА КОЙТО МУ Е ВЪРНАТО РЕСТО- 4 ЛЕВА ВЗЕМА ГИ И Т.Н НАПРАВЛЕНИЯ ДАВАТ АКО ТРЪГНЕШ ДА УМИРАШ .....ТОВА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТРЪТЕИ НА КОЙТО СИ ДАВАМЕ ПАРИТЕ ЗА БОГ ДА ПРОСТИ
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ката свършат парите, НЗОК тръгва на лов в здравните заведения за рекет.Все ще намерят пропуски и глобите запълват бюджета на касата.
2
7
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Проверките добре! Но какво става с таксата за личните лекари? Нали щяха да я оставят 2.70? Нали щяха да намалят цените на лекарствата? ... Нищо няма да се направи! Ще продължи да се цоцат парите ни за здравни вноски, а ние ще измираме по пътищата!
1
5
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Държавата първо...корумпира лекарите,които разбраха,че от...касата могат да се взематбезконтролно...немъчени пари;върви след...това ги,оправяй.