Уволниха одитор от Сметната палата за конфликт на интереси

Дъщеря й започнала работа в проверявана от нея институция
27 юни 2012 14:41,
14
Уволниха одитор от Сметната палата за конфликт на интереси
Валери Димитров подписа заповед за дисциплинарно уволнение на Бунева. Снимка: архив, Булфото

Председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров издаде заповед за дисциплинарно уволнение на Лилия Бунева, главен одитор в Сметната палата, съобщиха от институцията.

Бунева е нарушила чл. 40, ал. 3 от Закона за Сметната палата и Етичния кодекс на служителите, като с поведението си е дала повод за уронване на доброто име на институцията, се посочва в съобщението.

Лилия Бунева е била ръководител на одитния екип, който е извършвал одит в Комисията за финансов надзор. По време на одита дъщеря й е назначена на работа в Комисията за финансов надзор, поради което Лилия Бунева е трябвало незабавно да уведоми ръководството на Сметната палата и да поиска да бъде отстранена от изпълнение на задачата.

Одиторката е поискала такъв отвод едва когато фактите станали известни на ръководството на Сметната палата.

Бунева е била отстранена като ръководител на одитния екип на 20 април 2012 г., като екипът е оглавен от нов ръководител, който довършва одитната задача в Комисията за финансов надзор.

Съгласно закона случаят е предаден на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя на снимката прилича на Луцифер .
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ли се сетиха?Мирише на избориииииииииии!
7
0
 
7
 
! Отговори
kondori преди 11 години
Явно е от другите :))
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано и мойта майка постъпи така, че съм безработна вече 5 месеца, а майка е на висок пост при управляващите... То съвест и принципи бива, ама безробатна дъщеря не бива!
5
4
 
21
 
! Отговори
Макс преди 11 години
Една хубава новина , защото са действали като в НОРМАЛНА държава , а не като в Абсурдистан. Поздравления за предприетите действия. ИСКАМ такива новини да са преобладаващи и тогава ще станем нормална държава !
4
2
 
12
 
! Отговори
буркана преди 11 години
Тази от "нашите" ли е или е от "другите" ?
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те добре са я уволнили, ама тя дали ще върне заграбените пари?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая държава навсякъде има такива конфликти на интереси. Аз лично съм се нагледал на подобни случаи. В държавните институции е пълно с батко, братко и аверчо. Най опасно е с последните които трудно ги хващат. Тия дето източват държавата с зъби и нокти се борят да назначат протежетата си където трябва. За огромно съжаление този разкрит случай е 1 на 10 000 и вероятно е в медиите защото госпожата одитор не е слушкала и не е прикривала другите далавери. Никога няма да се оправим ние БГ е обречена
1
2
 
9
 
! Отговори
Одиторчо преди 11 години
Бах маа му !