Радетели за безопасен интернет искат по-строги наказания за порносайтове

41% от младежите у нас ползват мобилен интернет
30 окт 2012 17:16, Красимир Ангелов
16
Радетели за безопасен интернет искат по-строги наказания за порносайтове
Снимка: Reuters

Спешни промени в законодателството, които да гарантират по-строги наказания за притежателите на порносайтове и порнографски снимки, поиска координаторът на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов.

По думите му сега санкцията е до една година затвор и 3000 лева глоба, а според закона за електронната търговия разследващите органи могат да получат данни от трафика само ако за престъплението се предвиждат до пет години затвор.

Апостолов допълни, че това разминаване пречи за разкриването на подобни престъпления.

В България 41 процента от младежите на възраст между 9 и 16 години ползват мобилен интернет, допълни Апостолов. Според него по този показател страната ни се нарежда на трето място в Европа.

Проблемът обаче е, че чрез социалните мрежи педофилите могат бързо да откриват младите потребители, които реагират на техните покани.

Апостолов посочи като опасна тенденция и снижаването на възрастта за детска порнография. По думите му над 20 процента от порносъдържанието в интернет през последната година е с деца до тригодишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това се отнася за българското порно,а аз такова не гледам,в България не правят каческтвено порно.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм на 17 и гледам порно и ще продължа да го правя!!!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, бе! от години масово ни продават некачествени и фалшиви стоки - значи е нормално, според твоята логика. законът трябва да защитава нравствеността, а не да узаконява казуси, щото били "масови и от години". само че, това отдавна е нищо незначеща дума понятие в Бг, където хората са доведени до състояние на биологични единици, които отвреме-навреме им се налага да мислят
7
3
 
2
 
! Отговори
до №10 АЗ преди 11 години
Ами грешно си разбрал. Кажи ми поради какво в статията реши, че става въпрос за порно с непълнолетни. Просто някакъв фанатик си е решил, че може и има правото да спира порното.
6
2
 
2
 
! Отговори
А3 преди 11 години
до колкото разбирам в новината е с фокус "порнографски материали с непълнолетни и малолетни" (въпреки, че това не е споменато). Притежанието на порнографско съдържание с лица на 18+ (и без извращения) не е забранено ....
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще спре порното ? Тоя луд и е? Да заминава за министър за Корея.
4
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
никой на сила никого не задължава да си прави регистрация където и да било в нета..всеки си ги прави единствено и само по свое ЛИЧНО желание..така че моралистите просто да ги подминават тия сайтове..и ако те нямат потребности да влизат там..то нека не пречат и на другите които имат желание за това..и ако сте навършили 18 години..то хич да не ви пука -;))) аман от комплексари и моралисти бе братче
3
1
 
3
 
! Отговори
....... преди 11 години
ето една порно реклама ( какво си мисли джена?) горе в дясно на монитора на страницата
2
3
 
5
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
Ей бастуни, не ми барайте порното. :DDD
1
4
 
18
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ЕДНА РАДОСТ НИ ОСТАНА В ИНТЕРНЕТ.....МОЛЯ ВИ НЕ ПИПАЙТЕ ПОРНОТО......