Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
679
2
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Не защитавай еничарите!! Умен човек не може да бъде на тяхната страна.
678
3
 
14
 
! Отговори
Борисов и ???? преди 11 години
ТОЙ мисли за народа преди 1 секунда- Защо казвам, че ГЕРБ са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ лъжци и измамници на българският народ?- Защо казвам, че ГЕРБ е ОЛИЦИТВОРЕНИЕ на съюза между мафията и държавата?- Защо казвам, че ГЕРБ и нейния вожд са УБИЙЦИ на нацията?-З А Щ О ???????????????Защото са защитници на измамните, лакоми производители на ***. Защото не ги е еня какво ядат хората." Някои производители били против въвеждането на правила ......"За какъв -*** ви избахме *** долни?Нали ви повяр
677
0
 
13
 
! Отговори
До мен си преди 11 години
Войни, протести и тн. са доказано неефективни през годините. При подобни конфликти властта се окупира зад извънредно положение! Вие помислете, кой има интерес! Хората разбраха, че там са едно котило и все едно за кой гласуват! Еволюцията е започнала! Хората спряха телевизорите - тоест спират им вярата. Хората им спират финансирането, като не плащат данъци, такси, осигуровки и тн. Това не е криза, а еволюция. Те вече няма да са силни с нашите пари и да ги използват срещу нас! Оправи себе си!!!
676
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аиде млъкваъте всичк. Никой няма да стреляпо хората. Ако не е шполицията всичките анархисти и фудболи фенове ще наизлязат да грабят точно по протестите на флупавият ни народ. Вие можа като овце да се юрнете да протестирате, но има клетки които само това чакат за да стъкнат масови безредици. На всеки протест полицията успява да хване въоражени хора които могат да направят нещо ужасно. Направете си протест без полицай и сами ще се убедите. Идват избори на които не ходите да гласувате.
675
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
831,в България няма 70 000 полицаи,тези,които са на улицата са под 25 000....
674
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонименПрез оная ми работа е,кой ще управлява ! Факт е , че при Тройната коалиция се живееше по-добре ! Време е , Огромната куха и празна Тиква да си ходи !
673
6
 
3
 
! Отговори
В грешка си! преди 11 години
До НФСБ/младежи/Лошо ни чака с толкова неорентирани младежи като вас:) Инженер е образование. Сума полицаи напуснаха и заминаха. Аз лично познавам двама полицай 6 пожарникари и един военен, които зарязаха и забегнаха. Поограмотете се малко.
672
1
 
24
 
! Отговори
НФСБ/старци/ преди 11 години
Народа е заспал! Единствения му проблем е да си закупи чифт ботуши с грайфери, понеже е затънал в мед и масло от успешното управление след 1989 година!
671
0
 
15
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Армията е бутафорна, но заптийетата-еничари -- гавази на неоколониалната клика, -- са в изобилие, отлично въоръжени и готови да смачкат всики осмелил се да протестира.
670
2
 
17
 
! Отговори
ваня преди 11 години
жалко, че бяхме толкова малко, имама чуството че всички живеят в охолство след 23 год разпродажба на държавата,няма бедни нямя безработни всичко е по мед и масло бравооооо
669
1
 
28
 
! Отговори
НФСБ/младежи/ преди 11 години
През последните 8 години емигрираха: 120 хил. инженери, 75 хил. лекари, над 500 хил. работници, 450 хил. младежи под 26 год. и нито един полицай! Защо ли?
668
0
 
2
 
! Отговори
ДРЪНЦИ преди 11 години
"Става ве, всичко става, но трябва да знаеш как :)) Разреши джаваскриптовете."ДРЪНЦИ, нали като изключиш javascript няма да се покаже капчата.
667
4
 
3
 
! Отговори
до 839 преди 11 години
Абе щото много ставате за нещо, затова цяла Европа пропищя от вас.:))
666
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ъто е ясно които става за нещо е избягал навън да работи. Тука дето сте останали не ставате т.е не спорете.
665
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 845Това го кажи на онези в затвора дето иначе щяха да те обират изнаслват и убиват, теб и цялото ти семейство.
664
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Недоволен Полицай За първи път чувам за "работещ полицай"
663
0
 
3
 
! Отговори
до 854 преди 11 години
И като знае? Трябва ли да се страхуваме от нея. Ние сме много повече
662
0
 
3
 
! Отговори
до 861 преди 11 години
Става ве, всичко става, но трябва да знаеш как :))Разреши джаваскриптовете.
661
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой пробвал ли е да напише комнтар през анонимно web прокси. не става с този сайт. народната милиция знае всеки какво е писал
660
1
 
22
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Един протест като хората не можете да направите.Колко хора излязоха,има няма 200 човека.Толкова ли са недоволните в България?Другите изглежда много добре си живеят.Ще взема да се върна ,щото като гледам хората в Италия как протестират,мъчно ми става за тях.

Спонсорирани публикации