Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
699
3
 
2
 
! Отговори
zoro de la vega преди 11 години
da se trudim da RABOTIM da stroim givota nov-- gordo zname ni e BOIKO pryv uchitel- CvetanoFF
698
1
 
2
 
! Отговори
gerbeRAST преди 11 години
az sha glasuem s dve ruki za KOSToff RADJATA beliq vogd muhahahahahahahahahahahahahahaah a moe i za RUMBATA petkOFF piklioto
697
11
 
3
 
! Отговори
тотален глад преди 11 години
браво бойко ще те преизберем !
696
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
domata podbi cenata na tikvite, silata na piponite i i se okaza po visok ot kratunite
695
1
 
8
 
! Отговори
BG преди 11 години
Българаското Паравотелство да Информира българските граждани , преди заминаване в Германия , тази страна тарси Висококвалифицирани работници и задължителен немски език, а не офчари , кравари или Циганнки говорящи тупски за работа в Тупски Кафенета
694
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По 2г. затвор за всички комунистически *** участващи в това събитие!
693
0
 
11
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Три гранати!!!
692
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам доматите повече от протестиращите. Май не са толкова гладнищом хвърлят храна.
691
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възрастна жена бе измамена със 17 000 лева в Ново Железаре, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.+++Много бедни българите бре !
690
0
 
11
 
! Отговори
Елемнтарно 4 преди 11 години
За сега чуждите изнесмени избягват да идват тук. Така лили иначе качествената работна ръка отива при тях. Прични:- Ниско заплаще, липса на осигуровки.- Пречене от страна на завистливия и некедърен колега.- Изнудвачески методи прилагани върху наъ добрите и успешните.Извод: Тка и ще си останем. Свиквайте тези които го правят да е така не са в парламента...
689
2
 
23
 
! Отговори
аз преди 11 години
Полицията пази мафията!!!
688
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 11 години
Трябва да има гранатен обстрел на парламента.Това е най - голямото зло за българите.
687
6
 
5
 
! Отговори
Елемнтарно 3 преди 11 години
Постигането на икономическа стабилност е дълаг процес. Така да се каже преди да береш първо трябва да посееш и да поливаш и да пазиш и т.н. Затова не е уместно да се сменя политическото ръководство само след един мандат. За сега само БСП доказа на няколко пъти че не е ангажирана с благополучието на България (спомнете си 95-97 година) Нямаме добри производители нямаме бизнес, затова страдаме. Сответно ни трябват чижди такива.
686
4
 
13
 
! Отговори
янко преди 11 години
Един народ е свободен, когато е свободен по дух и не се кланя на "божества" като крадеца Костов и неговата партия-майка БСП. Костов е същия диктатор като Сталин и Хитлер. Впил се във властта и вече 20 години ни тормози и мъчи. Предлагам на следващите избори всички баби-реститути и баби от царско време да бъдат спрени от техните внуци. Тези баби-реститути са склерозни и зомбирани, което Костов мародера използва за своите егоистични цели, като ги води за носа. Такива сини *** бабички има само при
685
1
 
25
 
! Отговори
добрич преди 11 години
В нашия град, когато Костов дойде на власт над 4 хил.хора останаха безработни, защото шайката на Костов "приватизира" завода за обувки(най-големия на балканския п-в) на свои хора. От тези 4хил., инженерите бяха над 50 човека, отделно лекари,мениджъри и др. Сега в Добрич живеят най-добре хората на Костов и ДСБ, които отмъкнаха с комунистите всичко работещо и построено от народа. Пак заради Костов цяла Силистра и Добрич пустеят, просто защото Костов ликвидира поминъка на хората. Тоя Костов ни е-ба
684
2
 
15
 
! Отговори
верко преди 11 години
Хора,хора, никога повече не гласувайте за изедника Костов. Самото му присъствие в Парламента е вредно за него самия и България. И в опозиция Костов не престав да работи против народа си и България. Дайте догодина да го изхвърлим от Парламента. Неговото място не е там. Костов е за затвора заедно с неговите приятели от БСП(БКП).
683
0
 
9
 
! Отговори
Елемнтарно 2 преди 11 години
Какаво можа да се направи?-Работника да се организира за стачки (Четете Джек Лондон)-Работника да не пречи на по добрите, те помагат и на него.-Работника да харчи разумно и да иска качаство.-Работника да гласува като преди това много много чете и мисли.За мен това в БГ е невъзможно да се случи:( Т.Е. духате...
682
1
 
16
 
! Отговори
Елементарно! преди 11 години
Продават се *** защото са по евтини. Не се купува другото защото народа няма пари. Народа бяна пари защото доходите са ниски. Доходите са ниски защото българският работодател не иска да плаща. Не иска да плаща защото иска да има повече пари за него. Успешно се случва защото работника е слаб, боязлив и завистлив към колегата си, съответно протестира само там където не е работодателя му ( с изключение на служителите на МВР). Работодателя е спокоени благечестив на гърба на раби. Т.Е. д**ате :)
681
4
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Те добре са излезли ,но ми е много интересно този бос ли, облечен ли е. къде се тай 23 години като точно по времето на новите демократични промени обикаляше градчетата и се представяше за най репресирания и голям демократ ? Хубаво ,протестира босия ,но ми се струва ,че започнаха да излизат старите муцуни зашщото огладняха и изхарчиха това което окрадоха през тези години.
680
5
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
Като мрънкате срещу полицията защо е пратите децата си на протест без полицаи ? Да видите колко болни мозъци чакат точано такова събитие. БСП управлява през повечето от 23-те години "демокрация". Какво иската тогава ? Ако бяха добри още щеше да е комунизъм и тук. Със старите к-ви нов б-к няма да направим. А кадърните бягат. Полицията е такава каквато си я поискахме. Каквото сме ппоискали това са ни дали. Искате да мачкате деца по улиците моля ето ви права. Искате *** да обират и изнасилват ет

Спонсорирани публикации