5-месечно бебе почина от глад

Родителите му имат още пет деца
Обновена: 28 ное 2012 17:59 | 28 ное 2012 17:58,
163

15-годишният Живко често се грижел за братчетата и сестричетата си. Снимка: Булфото

5-месечното бебе от симеоновградското село Константиново почина от глад, след като го хранили само с каша от брашно.

Според кмета на селото Димитър Дончев родителите на малкия Михаил - Николай и Кирилка Николаеви, се издържали само с детските от 220 лева на месец.

Семейството има още 5 деца, най-големият е 15-годишният Живко. Той често се грижел за по-малките си братчета и сестричета.

Днес от Агенцията за закрила на детето в Димитровград дойдоха на място и констатираха, че децата живеят в крайно неподходящи условия.

Децата не могат да останат повече тук, затова ще бъдат дадени за отглеждане на вуйна им – Недялка Добрева, съобщи Димитрина Барбова от Отдела за закрила на детето в Димитровград.

Това е второто дете на семейството, което умира. Преди няколко години друго бебе на 35 дни починало от пневмония.

Родителите днес не бяха открити от социалните служители, защото тръгнали за Харманли да теглят кредит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: смъртгладбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
14
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Добре бе!Що раждат по толкова много деца като не могат да ги гледат?!
48
4
 
11
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
И *** МЕН КВО МЕ ГРЕЕКАТО НЯМАШ ПАРИ НЯМА ДА РАЖДАШ..СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НА МАЙКАТА *** И НА БАЩАТА НЕНДЕРТАЛЕЦА БЪЛГАРКИТЕ КОИТО УБИВАТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ДЕЦАТА СИ В КОРЕМА ЗА ТОВА ЧЕ НЕ РАЖДАТ С ТЯХ КВО ПРАВИМ???МНОГО ЧИСТКА ТРЯБВА В ТОЗИ РАЗГРАДЕН ДВОР И АМОРАЛЕН ДЕГРАДИРАЛ *** НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯМНОГО *** ЗА МНОГО БОКЛУЦИНЕ САМО ЗА ***
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това е електоратът, който определя бъдещето на моите деца!!!!
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хора гладуват в България.Най-важна е финансовата стабилност.Гарантирано от ГЕРБ!
45
0
 
23
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Всички *** са регистрирани в бюрата по труда за да могат да получават социални помощи.За това безработицата е 15 % *** са наредени всеки месец за подписи за да си получат помощите.Държавата трябва да промени наредбата за помощите и детските добавки.Всички тези пари да се дават само до трето дете и после нищо.Домовете да се закрият и да да не се оставят за отглеждане от държавата.Тогава ще има повече пари за детски и за майчински и белите майки ще могат да си позволят да имат 2-3 деца
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По селата изкупуват млякото по 80 ст., т.е. с едните детски от 35 лв биха могли да купуват по 1 л. домашно пълномаслено мляко всеки ден.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тръгнали за Харманли да теглят кредит. Кой ще им даде кредит ако наистина нямат доходи? Лъжат ***!
42
2
 
29
 
! Отговори
До 40 /"Аз&quo преди 11 години
Имаш ли представа,мила душичке,колко от младите българи отлагат задомяването си за след 30-год.възраст и после мечтаят за второ дете, но нямат средства, за да го отгледат като бял човек?! Дали щеше да е така, ако помощите, които текат към ***, се даваха на млади българи?Над 60% от парите, които бюджетът заделя за соц.подпомагане отиват за ромите. Почти 90% от парите, отделяни за детски надбавки,се дават на ***.От парите, внесени като данъци и режийни, само 4% се внасят от ***!
41
2
 
15
 
! Отговори
Пабло преди 11 години
По-безполезно племе от *** на този свят няма!
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми то затова се мисли... една българка се чуди дали да роди, защото не знае дали може да му осигури свястни дрехи, занимания, образование, а тея въобще не се замислят... бог да го прости детето, че то не е виновно за родителите си, ама това тяхното е пълна безотговорност и то безнаказана
39
0
 
4
 
! Отговори
бул-с. преди 11 години
Снимка 2 е култова!
38
11
 
2
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
Men ne me e sram ot ***, tqh po sveta kato gi vidqt i vidqt normalen bql bylgarin znaqt che ne e kato tqh. Sram me e ot bylgarite, ili po-tochno ot po"vecheto.Abe vie kvi *** trqbva da ste che da se, radvate na detska smyrt pyk bila tq i na ciganche. Ediniq na supa da go qdqli, drugiq kazva edin *** po-malko... Vie syrca imate li, a deca, a hora li ste?! Nqmam dumi prosto da opisha kolko me karate da se otvryshtavam ot vas...
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тая САТЕЛИТНА за какво им служи?
36
1
 
30
 
! Отговори
шмекерии цигански преди 11 години
Това е лъжа, че се издържат само с детските 220 лв. Убедена съм, че получават социални помощи и храни. А майчинските? Като ги гледам ***, тази всяка година е раждала, с изключение на най-голямото и майчинските са й били непрекъснати. Няма ***, който да не взима всички видове помощи и плащания от държавата.
35
2
 
8
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
до42 но на нея сигурно не и дават помощи защото е българка
34
1
 
25
 
! Отговори
Неподходящи условия? преди 11 години
Живеят в двуетажна къща, но НЕ Я ПОДДЪРЖАТ !Издържали се "само с детските 220 лв на месец"?! Детските надбавки за *** под 18 г. са почти 60 лв месечно (59 лв и някакви стотинки), ***-майка на такива деца взима по около 100 лв месечно, а дъртият *** също е на някакви помощи.Освен това,имате ли представа какви помощи в храна се дават периодично за подобни деца?Просто няма как да гладуват, ако използват тези средства само за изхранване. Ама нали трябва да се купуват цигари и ракия...
33
7
 
18
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
След дъжд качулка!!! Ехооо, социалните, май се събуждате само по аванс и заплата!!! Детенцето не е виновно, че се е родило ромче, обаче родителите му трябва да бъдат незабавно кастрирани- в противен случай не се знае колко още обречени бебета ще се появят на бял свят!
32
4
 
8
 
! Отговори
ььь преди 11 години
В село Братя Кунчеви (Старозагорско) една жена (БЪЛГАРКА) със психично болно дете, зарязана от мъжа си (БЪЛГАРИН) едвам изхранва двете си деца. Не може да работи, защото няма кой да й гледа детето (а и няма - къде). Не може да изостави децата си - майка им е. Който не знае какво е, освен да пърди глупости, друго не може.На питекантропите, които ръсят пожелания по- долу им пожелавам само едно:ДА *** В КОФИТЕ.
31
2
 
9
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 11 години
Да ми откраднат чистачките,от моята скромна кола,как да я карам нататъкв тази гъста мъгла?А гледах напрад, надалече,се бях амбицирал дорида ги настигнах американците,о, майче ще вали!Тоз дето взе ми ги Господи,бял ден да не види, че как,освен ако случайно пък взел ги еда си ги сложи отзад. (Става въпрос на задното стъкло)Туй няма го даже в Албания,нито в Зимбабве, ни в други странида си открадват чистачкитеа пък и там дъжд вали.
30
5
 
12
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Милата душичка, на 5 мес. са го захранвали с брашнена каша ... Искам дете, а не мога да имам, а тези не могат да спрат да разждат.