5-месечно бебе почина от глад

Родителите му имат още пет деца
Обновена: 28 ное 2012 17:59 | 28 ное 2012 17:58,
163

15-годишният Живко често се грижел за братчетата и сестричетата си. Снимка: Булфото

5-месечното бебе от симеоновградското село Константиново почина от глад, след като го хранили само с каша от брашно.

Според кмета на селото Димитър Дончев родителите на малкия Михаил - Николай и Кирилка Николаеви, се издържали само с детските от 220 лева на месец.

Семейството има още 5 деца, най-големият е 15-годишният Живко. Той често се грижел за по-малките си братчета и сестричета.

Днес от Агенцията за закрила на детето в Димитровград дойдоха на място и констатираха, че децата живеят в крайно неподходящи условия.

Децата не могат да останат повече тук, затова ще бъдат дадени за отглеждане на вуйна им – Недялка Добрева, съобщи Димитрина Барбова от Отдела за закрила на детето в Димитровград.

Това е второто дете на семейството, което умира. Преди няколко години друго бебе на 35 дни починало от пневмония.

Родителите днес не бяха открити от социалните служители, защото тръгнали за Харманли да теглят кредит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: смъртгладбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
28
 
! Отговори
jan преди 11 години
Сега чух по НОВА - бащата отказвал предложена работа. Друг да ги храни. А тук разни ***-хуманисти сълзи ронят. Затова вашите деца ще хранят ***.
68
0
 
25
 
! Отговори
werti преди 11 години
Не спирам да се гневя на ***, на тия потресаващи традиции сред *** население, на тяхната безотговорност и безразборно им размножаване от най-ранна възраст! Оставете тия нрави, бе хора! За стотици години не се ли интегрирахте, не се ли научихте, че децата се зачеват с любов и с любов и грижи трябва да се отглеждат, възпитават и образоват! Образованието е ценност, развийте трудови навици, утвърдете професионални умения. Тогава, подобно на всички нас, родете 1-2 деца и ГИ ГЛЕДАЙТЕ!
67
1
 
27
 
! Отговори
Хуманист ли?! преди 11 години
Да се граби още от нас, за да се дават по-големи помощи на мързеливците, които не желаят нито да учат,нито да рабоят?!За изхранване на подобни деца се дава предостатъчно, осигурява се и отопление през зимата. Получените пари обаче родителите ги мислят за нещо, което им се полага на тях двамата, за да си ги харчат за себе си!Не прочете ли по-долу? По селата можеш да си купиш пълномаслено мляко по 80 ст за литър. Месечните помощи за всяко *** са 60 лв, плюс храни. Ние даваме, *** лапат!
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало минуса, знаеш ли как пък имаш право да го даваш ,няма как всеки месец 150 лв за тея от моята заплата ,ти какво искаш 200 или 300 да отделям ,че продукцията на мързеливи социохрантутници да набъбва.23 години сме икономически заложници и си ги отглеждаме -стига и претенции са имали заради мързела си!
65
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 11 години
Със 220лв бъдете сигурни че ако е някои българин тези деца ще бъдат хранени добре. Може всеки ден да се яде едно и също премерно варят боба или лещата посно без мръвка и всичките ще ядат а на малкото ще се отсипе от болиончето и пак ще приема по полезна храна от тъпата им каша от брашно. Вие чували ли сте за каша от брашно че аз някак си не си го представям колко е хранително това. *** тия *** мръсни *** нараждат по 10 деца за да голяят от децките им надбавки и се пие и се мези по цял ден
64
1
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
не ги мислете ***, 2 ще им умрат, 3 ще им останат. а вие по колко имате?
63
22
 
3
 
! Отговори
Хуманист преди 11 години
Това е безобразие, що за варварска държава сме деца да умират от глад! Трябва да се увеличат детските и помощите за социално слаби, умиране на хора от глад е НЕДОПУСТИМО!!!!
62
6
 
5
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
До53: Az syshto imam dete, bylgarin sym, no na pyrvo mqsto chovek i nemoga da se radvam na detska smyrt. Ne mi gi govori teq za dezata, zashtoto mn dobre znam kak sa neshtata i roditelite sa za raztrel, no s kakco e vinovno deteto che se e rodilo ciganche?! I shte mi zashtitavash takiukva kato tozi *** za supata ot bebe?! Ami ako e takaznachi i ti si boklyk kato bolshonstvoto... A minusite moje da gi zavreye v jivotinskite si zadnici :)
61
1
 
22
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
АКО АЗ СЪМ НА ВЛАСТ ТИХО И МЪЛКОМ ЩЕ ПОРЪЧАМ МЕДИКАМЕНТИ ОТ КИТАЙ КОИТО СА СТЕРИЛИЗАТОРИ..НА ВСЯКО НОВОРОДЕНО *** И НА ТЕЗИ ПОД 18 ИМ БИЯ ПО ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО--УШКИМ ПРОТИВ СВЕТОВЕН ГРИМ И ИМУНИЗАЦИЯ ЕДИН ВИД И ТАКА ЩЕ СТЕРИЛИЗИРАМ ВСЯКА *** И МАНГАЛСАМО ТАКА МОЖЕ ДА ГИ ИНТЕГРИРАМ И ДА РЕША ПРОБЛЕМА С *** РЪЖДАЕМОСТ
60
1
 
5
 
! Отговори
ЗАГОРЯЛ ПО МОДЕРАТОР преди 11 години
Чаламбааaaaa!!!
59
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някакъв си дава минусите ,е защо бе аз ли съм мързелив и вместо да хвана някоя работа правя деца просто за спорта.При двама родители и 220 лв от държавата какво повече искат ,аз ли да им го храня ,я баста баби на по 24 и майки на по 12.
58
1
 
29
 
! Отговори
Справедливо ли е? преди 11 години
Щом като *** внасят само 4% от сумите, които постъпват в бюджета като данъци и от сумите, които се внасят за плащането на електричество и вода, значи за децата на същите тези *** трябва да се дават само по 4% от парите, предвидени за детски надбавки.4% от 35 лв се равняват на 1.40 лв. Значи *** трябва да получава по 1.40 лв месечно като детски надбавки. Вместо това, за всяко *** се дават почти по 60 лв детски надбавки всеки месец!А за повечето българчета - нищо!
57
0
 
23
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Еми като няма какво да ядат защо правят деца... само децата им да страдат и да пълнят сиропиталищата. Защо една българка не прави това нещо? Защото мисли с главата си и поема отговорност.
56
1
 
6
 
! Отговори
българска работа преди 11 години
Полицията издирва извършителите на грабежа Сн.: Николета Райдовска, Dir.bg Полицията издирва двама мъже, извършили грабеж в Кричим, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Вчера около 5.30 часа на бул.Тракия на излизане от дома си 56-годишна жена е била нападната от двама маскирани мъже. След като й нанесли побой, те й отнели дамската чанта, в която имало 16 000 лева и лични документи. Пострадалата е била откарана в болница в Пловдив без опасност за живота й. Ограбената е 56-годишната Неврие Шакирова, а парите били предназначени за нейна сърдечна операция в столицата, съобщи Дарик радио. Жената трябвало да тръгне с колата си за София, като вземе своя приятелка. Преди да се качи в автомобила обаче, я пресрещнали двамата маскирани. Жителите на Кричим са потресени от инцидента. Неврие се занимава с дребен бизнес и дълго време събирала сумата за операцията си. Полицията издирва извършителите на грабежа.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво от тва? И аз искам 5 деца,ама съм преТценил че мое раня само едно и повече несъм се напъвал.*** тва е щот съм един *** Българин дето гозпод ме е наказал да помисля преди да сторя нещо.
54
7
 
3
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
ДО 66НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ АКО ЗНАЯТ ЗА ТЯХ..В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ИМА МРЪСНИ КУ..ВИ КОИТО ХОДЯТ ДА АБОРТИРВАТ И УБИВАТ ДЕТЕТО БЕЗ БАЩАТА ДА ЗНАЕА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР ОТ МИНИМУМ 30 ГОДИНИ
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бащата и майката да не са им навряни ръцете в ... ,че не са си намерили с какво да ги хранят.Това какво точно трябва да доведе ,че е пуснато като новина ,да им вдигнем на 600 лв помощите ,че и без това видяха мързеливия живот ,че още да ги умножим.Социялните са виновни ,а тея са си такива непукисти като ги гледам колко са опечалени на снимките се замислям изобщо нещо човешко дали имат.
52
3
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Ти не четеш ли ,че живеели само с детските бре ток вода и родителите трябва да ядат!!!
51
0
 
11
 
! Отговори
До националсоциалист преди 11 години
Пишеш верни неща, но забравяш едно: Абортираните българчета, освен майки, имат също и бащи! Те не носят ли отговорност?
50
0
 
20
 
! Отговори
До Пабло преди 11 години
*** племе не е просто безполезно. То е ВРЕДНО !Не говоря за онези ***, които са си дали сметка, че трябва да скъсат с вредните си традиции и да вървят напред, учейки и работейки.Те вече са избрали да живеят като бели хора.На останалите никой не им пречи да си живеят по техните традиции, но, за Бога, да не правят това на чужд гръб и за чужда сметка! Да си вървят в Индия - там може да се спи направо на улицата, а около някои храмове се получава безплатна храна по два пъти дневно!