Митрополит Кирил: Да изградим по-здраво и морално общество

Той посрещна копието на чудотворната икона "Пресвета Богородица-Геронтиса"
26 дек 2012 12:38, Петя Славова
219
Митрополит Кирил: Да изградим по-здраво и морално общество
Снимка: БТА

Нека всички се стараем да изградим нашето общество все по-здраво и морално, призова днес Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, наместник-председател на Светия Синод, който посрещна копието на чудотворната икона "Пресвета Богородица-Геронтиса", дарено на Варна от Света гора.

Преди архиерейската Божествена Света литургия владиката отслужи молебен в прослава на Божията майка в съслужение с духовници от манастира Пантократор от Ато, пише БТА.

Тази година празнуваме по особен начин Рождество Христово, особено втория ден, който е посветен на Св. Богородица, посочи митрополит Кирил. Той посочи, че по Божие благоволение тя показва любов към България и Варна. След иконата "Достойно есть" това е второто чудотворно копие на икона на Пресвета Богородица, което получава крайморският град, посочи владиката. "Пресвета Богородица-Геронтиса" пристига от манастира Пантократор, но там е изписана, а тази, която получава Варна, е мозайка.

Това е велико благословение и дар, който свързва България и Света гора, както е било през вековете, посочи владиката. По думите му Старицата е духовен наставник и защитава тези, които се обръщат към нея с моление, като се моли пред Бога за тях.

Митрополит Кирил подчерта, че всички трябва да се стремим към духовно обновление и да се стараем да изградим себе си като личности, за да изградим нашето общество все по-здраво и морално, за да има духовен и материален просперитет. Той каза още, че иконата на "Пресвета Богородица-Геронтиса" е голямо благоволение за Варна и всички трябва се стараят да бъдат достойни за този дар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
0
 
! Отговори
Lo6o преди 11 години
Ние - бившите членове на БКП и ДС, сме увредени хора. Едно мислим, друго говорим и трето и четвърто вършим. Ние сме изключително опасни. За нас лъжата е водещото. Ние никога не сме обслужвали интересите на държавата. Ние винаги сме експлоатирали държавата за свои частни интереси. Ние винаги сме слагали чадъри над едрите престъпници, като сме ги обвявали за важни разузнавачи. - Серафим Стойков бивш шеф на архива на Държавна сигурност.
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вземе да се скрие тоя пън!
128
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедо Попе, харчи ли много Линкълна?Незнам, чедо, все пълен ми го докарват! Стават чудеса на този свят!
127
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя се моли на слънцето,така както е зяпнал:)
126
4
 
9
 
! Отговори
ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВЕН преди 11 години
ТОЯ АГЕНТ ПРОВОКАТОР НА МВР-ДС БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОДКРЕПАТА НА ПРИМИЕРА СЛЪНЦЕ СЕ ДЪРЖИ ВЕЧЕ СЪС САМОЧУСТВИЕТО НА ПАТРИАРХ !!!МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА ДЪРЖАНИЕТО НА КАНДИДАТА ЗА ГЛ. ПРОКУРОР !!!ЕДНО ВРЕМЕ ЛОЗУНГА БЕШЕ "ВСЯ ВЛАСТ САВЕТАМ"СЕГА Е "ВСЯ ВЛАСТ ДЖАНДАРАМ""ВСЯ ВЛАСТ ГЕРБ"?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
125
2
 
3
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
Признателен съм на папа Бенедикт 16 да ни отнеме надявам се временно докато си изберем подходящи управници,църквата в Рим!Тея самозабравили се самозванци Боко и Роската си въобразяваха че с диамантеното им яйце ще корумпират и подкупят самия римски папа!Това да не ви е сатанинското изчадие Кирил издържал се с парите на държавна сигурност получавани за собствените му доноси!Ако си изберем достойни управляващи ще ни върнат и църквите а не да корумпираме и подкупваме римския папа!
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Твърде отвратително е една Църква да се превърне в инструмент на властта и политиката, особено такава идолопоклонническа. Да не говорим, че тези имат и агентурни досиета и са и руски агенти.
123
2
 
1
 
! Отговори
третото око преди 11 години
Макар, че има много минуси, колкото и дами е болно, ще призная, че 31 е прав. /само дето речта е неприятно груба/ И една забележка - имахме изградено общество, и то много добро общество, само че се върнахме доста назад във времето.....
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие каде сте във нашето общество ,кое ви е мястото. Да развявате свещници и икони ,да философствате ,да лицемерничите.ЗА КАКВОСТЕ НИ ,КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ВАС . Аз помощ не искам и не търся . ВИЕ КАК ПОМОГНАХТЕ НА ХИЛЯДИТЕ БЕДНИ КОИТО ИМАХА НУЖДА.Ние сами сме си пътя и истината и надеждата и ХРАМА .Вие отдавна се отказахте ,ненужни сте ,превърнали сте се във православна секта която обслужва платежноспособните .Господ ще ви затрие неблагодарни ,алчни неверници.
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този алчен *** ли ще ми говори за морал
120
1
 
5
 
! Отговори
о. Божидар преди 11 години
Инокентий спаси само себе си , но предаде всички свещеници . Няма да има обединение на Църквата заради него ! Не чрез насилие , интриги, страх и натиск ще се постигме " обединение".Такова вече няма да има заради Юда Искариотски(еп.Иникентий) , Натанаил , който пък "не е" архонт , но взе 2,000 Евро от архонта Иван Кочев Чомбе , за да се лекува в чужбина и гласува с архонта Галактион за приемането на Инокентий. Всички свещеници и владици от Алтернативния Синод , заявяват ,че няма обединение 2013
119
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма излъчване на благост, мъдрост и доброта в митрополит Кирил. Направо ме е страх като гледам физиономията му, имам чувството, че ще удари някой.
118
1
 
10
 
! Отговори
лъвица преди 11 години
За да стане здраво обществото - дайте пример Вие.....Слезте от хибридите, махнете златото с което сте накичени и се откажете от постовете....и народа ще ви последва...
117
1
 
11
 
! Отговори
никола преди 11 години
Кирил Варненски искаш да кажеш ние бедните и излъганите и вие с коли за 100 000лв. и часаовници за 40 000лв да възродим морала, та вие предадохте ГОСПОД БОГ и погазихте заповедите му, съюзихте се дявола и поругахте миряните, ДА ГО Д......УХАШ Б....ОКЛУК МРЪ...СЕН.
116
2
 
8
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Митрополит Кирил: Да изградим по-здраво и морално общество, как да стане това като ВИЕ сте общество от ДОНОСНИЦИ, нима трябва и ние да станем такива, НЕ МЕРСИ изградете си общество с Гоце, с Кеворкян, с Бор, с цялото ДПС, а за секретар мадам В, тя е отличничка в занаята.
115
1
 
7
 
! Отговори
Гочооулу преди 11 години
Дайте да дадете нещо здраво на мутрополитите! Дайте да изградите за да има откъде да вземат! Морал?! Точно мутрополитите в БГ да ми говорят за морал и за ценности, то бива демагогия и лицемерие, но тяхното е безгранично, почти колкото и на политицире ни...вервайте ми! БПЦ е поредния ***, който след 1878година се превръща в такъв, узаконявайки властта си дори в Конституцията ни! Това е най- богатата и най- алчната институция в страната ни во век и веков!
114
6
 
8
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
София, ако созиализмът наистина беше унищожил религията, това щеше да е най-прекрасното и градивно нещо, което е правил. За жалост, изобщо не можа. Това няма как да се случи в толкова краткосрочен план (50-100 години). Защото суеверията са генетично вкопани в човешката психика и за изкореняването им ще са необходими векове. Но това рано или късно ще се случи, защото тенденцията е очевидна - влиянието на християнската религия прогресивно намалява. Към днешна дата функцията и е повече парадна.
113
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
От 9 септември до сега това май бе мотото и предназначението на ДС . Нещо да не са се объркали другарите ?
112
7
 
6
 
! Отговори
София преди 11 години
Социализмът унищожи църквата и лиши хората от морал. Сега се опитваме да го изградим. Много трудно ще бъде! Трябва да започнем с децата, те са бъдещето. Ние сме изгубени поколения.
111
2
 
8
 
! Отговори
Илия преди 11 години
Търговско дружество "Българска православна църква БОД".( За тези, които не знаят какво е БОД - Дружество Без Отговорност ).

Спонсорирани публикации