Замесените в атентата са в една и съща чужда държава

Атентатът може и да не е бил замислен като самоубийствен
Обновена: 6 фев 2013 10:46 | 6 фев 2013 10:45,
38
Замесените в атентата са в една и съща чужда държава
Снимка: архив, Булфото

Предполагаемите извършители на терористичния акт в Бургас са живи, не се намират в България, а в чужда държава. Ако се изпълнят съдебните поръчки, които сме направили, обоснованите предположения няма да са обосновани, а ще са конкретни. Това каза пред TV7 шефът на ГДБОП Станимир Флоров.

Той уточни, че са установени трима души, които са на територията на една и съща държава. На въпрос дали чуждата държава е Ливан, той заяви, че не може да коментира, тъй като това е класифицирана информация.

По-късно обаче на въпрос дали очаква съдействието на ливанското правителство за връщането на тези лица и предаването им на международен съд, Флоров заяви: „Би трябвало, защото всяка една страна би трябвало да подпомага разкриването на един такъв терористичен акт“.

Има предположения, че замисълът на атентата не е бил той да е самоубийствен.  Конкретният извършител, чиято самоличност все още не е установена, най-вероятно е допуснал грешка, посочи още Флоров.

Още по темата
„Ако се беше случило това, което се предполага, че е трябвало – тази раница на гърба му да бъде поставена в предната част на автобуса, автобусът да потегли и това нещо да бъде взривено по време на движение – жертвите нямаше да са толкова малко“, допълни той.

Флоров посочи още, че ако това беше станало, нямаше да бъдат намерени никакви улики и следи и разследването щеше сега да е на ниво "кота нула".

„Когато прави такова нещо, човек се намира под напрежение и може да е допуснал грешка, да е натиснал неправилния бутон“, посочи Флоров.

Директорът на антимафиотите коментира и формулировката "обосновани предположения", с които вчера вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че двама от тримата съпричастни към атентата в Бургас са свързани с  Хизбула.

Тези „обосновани предположения“ не са на министър Цветанов, а са плод на усилията от страна на няколко специализирани служби, включително и международни такива, обясни шефът на ГДБОП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
konstantin преди 11 години
хора не ви ли е ясно че САЩ и евреите всячески се опитват да поведат поредната си освободителна война срещу поредната световна заплаха Иран и тяхната световна терористична организация политико-военната Хизбула? а откъде Хизбула се е сдобила с толкова много made in USA оръжия, и що точно когато нефтът взе да става леко дефицитен и доста скъп се сетиха че иранците са тероряги.. оставам на вас да помислите.. и така нз на кое ще се вика 3-та световна, ама според мен от 10 години сме в нея
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не ми вервате гърбави, прочетете статията "Замесените в атентата са в една и съща чужда държава" там си го пише...Аха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха хаха ха Оле оле оле леле мале леле лел Ехехехехе хе хе хе хе
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахи хи хи хи хихи хи хи А ха ха ха ха ха ха хах Охо хо хо хо хо хо х Извършителя все още е с неустановена самоличност, но е от Хизбула. А ха ах ха ха ха ха ха ха Ееееее хе хе хе хе хе хе Иииии хи хи хи хи хих Аууууууууу абре Флоруф чак толкоз некадърни лъжи може ли бе....Ше получа гръбначно-мозъчно изместване от смях... А ха ха ха ха ха ха ха ха х
30
0
 
0
 
! Отговори
681 преди 11 години
Не е направил грешка,ами евреите са се заяли с него,понеже се е държал с тях агресивно и са се сдърпали,сбили са се,еврейна го е избутвал навън,колкото е можал.В блъсканицата е задействано устройството.Вижте,какво каза преди време едната жена еврейка пострадала,чийто мъж е загинал и се е сдърпал с атентатора.Или пак при блъсканицата,другите участващи са задействали механизма тъй като е можело да се размине с по малко жертви,ако се бяха обадили на полицията за караницата.Това е моето мнение
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Той уточни, че са установени трима души, които са на територията на една и съща държава." - е, нали от тези тримата единия е загиналия, как така сега и тримата са в чужда държава:))))))))))Тия мноо са омотаха -кат вчера - ДНК от Рико намереина на картата на Франко, вследствие на което се е установило кой е Франко, ама не се знае кой е Рико:)))Пък сега и франко и Рико и третия били известни, като взривения Рико заедно с другите двама бил в някаква си държава сега:))ПЪЛЕН ЦИРККККККККК
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Конкретният извършител, чиято самоличност все още не е установена....." - е,вчера нали тоя уж беше разпознат по ДНК от някаква карта и от намерените "находки" - СМЕШНИЦИ!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
военното звено на хизбула и хизбула не е ли едно и също или така ги обвиняваме приятелски. чак сега взех да разбирам политиката
26
0
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
с изключително висок достъп на секретност.Както и другите параметри,които вече са обществено достояние.Обаче Флоров ти отговаряш на конкретни въпроси с "цласифицирана информация",като сглобяваш в "сглобките си " абсолютно по темата "Иранското копче"- Бръщолевеници !Май е по-добре ти и Цветанов да бъдете разпитвани в европейска служба ,заедно с онези тарикати-терористите от Мосад,така,че "цласифицираната информация" ще стане некласифицирана.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ли съм *** и не разбирам или да? Нали в Бургас имаше един загинал атентатор / този с бермудите и раницата?/ и други двама с фалшиви паспорти / шведски, канадски, австралийски, американски и т.н./ Какви са сега тези трима, живи, на територията на чужда държава /Ливан?/. Дано на всички, които четете тук, да ви е станало ясно, та да ми обясните като на по-бавно схващащ.
24
0
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
До: mvr***mvr.bgОтносно: до Станимир флоров ТИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ ЗАЩО БЕ ИЗБРАНА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ МОСАД,които наричате "международни колеги"Дата: Сряда, 2013, Февруари 6 15:53:28 ЕЕТ"Кота нула" ли ? Ами,при толкова много 'веществени доказателства",още преди терористичния акт и всичките взети вкупом-заедно,да водят към едно и също място,освен фактора "противопоставяне",малко заприличва на "Студио X" .Основня момент започва от много по-рано.Но и все пак информацията от ранг изрелски летовници,подробности около тях и "цялостната картина ' е информация с изключително висок достъп
23
0
 
0
 
! Отговори
Аман от гълфове преди 11 години
Али Гудри , май простака сте Вие. Канада призна, че единият от терористите е неин гражданини. Сигурно твоите американчета не произвеждат оръжие. Естествено произвеждат и са на първо място в света по продажба. Не си хвърляй неграмотноста ей тъй на вятъра. Освен теб, не виждам друг будала, та да се вързва на пустословието и плямпането ти.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това че амер.и евреиски спецслужби избиват евреи когато считат за необходимо не е наш проблем.нашия проблем е че ни оправляват криминални типове които са зависими от чужди служби.
21
0
 
0
 
! Отговори
бири преди 11 години
ПОЗДРАВ:youtube/watch?v=jTwGtk8UNaE
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кратуни,...и при сигурни и очевадни доказателства вие пак ще се съмнявате.Като казват експертите който не са само от България че има сигурни доказателства какво четете като ***.
19
0
 
0
 
! Отговори
до-20 преди 11 години
Това го знае всяко хлапе.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за да са по доволни израелците остава да обвиним и турция .
17
3
 
6
 
! Отговори
ПРОСТО Е.... преди 11 години
"ПАЛЕСТИНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ" ОТ ЛИВАН---СЕ ОБУЧАВАХА В ЛАГЕРИ НА БЪЛГАРИЯ ,ГДР И РУСИЯ!!!!ЛИЧНО СЪМ БИЛ НА ТРЕНИРОВКИТЕ ИМ!НИКОЙ ,НЕ МОЖЕ ДА МЕ ИЗЛЪЖЕ В ПРОТИВНОТО....... !
16
2
 
1
 
! Отговори
AliGudri преди 11 години
До ПРОСТО Е....Да толкова е просто ,че в един момент забравяме ,че тия същите терористични организации ги създаде САЩ да воюват срещу СССР по време на Студената война . След войната между СССР и Афганистан същите се оказаха безработни и тръгнаха към запада - Балканите и отвъд Атлантическия , сега ги боли... А сега се обучават от Русия и се финансират от Русия за да се бият срещу САЩ .
15
8
 
8
 
! Отговори
ПРОСТО Е.... преди 11 години
ЦЯЛАТА ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПА ОТ БЪЛГАРИЯ ...Е ОТ ЛИВАН----БОГАТО ВЪОРЪЖАВАН ОТ РУСИЯ!!ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИЧНИ АРАБСКИ ДВИЖЕНИЯ СЕ ФИНАНСИРАТ И ВЪОРЪЖАВАТ, ОТ РУСИЯ!КАКВО ИМА ДА КОМЕНТИРАМЕ ИЗОБЩО.....??!!РУСНАЦИТЕ ,НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ДРУГО ---ОСВЕН ОРЪЖИЯ , ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ И СУРОВИНИ!ДРУГОТО Е РУСКИ ***!
14
0
 
5
 
! Отговори
От Австралия (Сидни) преди 11 години
тия са ходили на врачка да им гадае:"Предполагаемите извършители на терористичния акт в Бургас са живи, не се намират в България, а в чужда държава"

Спонсорирани публикации