Никой не натискал България да посочи Хизбула

Сега сме по-защитени, смята Николай Младенов
Обновена: 6 фев 2013 10:23 | 6 фев 2013 10:23,
264
Никой не натискал България да посочи Хизбула
Министър Николай Младенов. Снимка: архив, БТА

Никой не е оказвал натиск на България, за да излезе с конкретно становище от разследването за атентата на летището в Бургас от 18 юли миналата година. Това заяви външният министър Николай Младенов пред БНТ.

Той беше категоричен, че ако страната ни е нямала достатъчно аргументи да заяви, че следите водят до военното крило на Хизбула, нямаше да го направи.

За значението на формулировката "обосновано предположение", която вчера използва вътрешният министър Цветан Цветанов, Младенов обясни, че на този етап разследването потвърждава, че имаме достатъчно основания да смятаме, че атентатът е организиран, вдъхновен от хора, които са част от военното крило на Хизбула.

Според външния министър разследването, което българската страна „направи, организира и води изцяло, е абсолютен пример как се води разследване, когато има такива заплахи за националната сигурност.

Още по темата

По думите му реакцията на международната общност показва, че сме на правилния път и това на практика ни прави по защитени  от опитите на всевъзможни терористи да отправят заплахи към нас.

„Никой никога не е оказвал натиск върху България да излезе с резултати за това разследване, докато ние не приключим собствената си работа. Собственото ни разследване стигна до тези изводи, които не са резултат от външни внушения. Мисля, че трябва да имаме уважение към собствената си държава, към собствените си институции, когато се взимат такива решения“, категоричен беше Николай Младенов.

Той посочи, че по-скоро е имало натиск да не  се излиза с тези данни, който дошъл от определи страни от България.

"Ако ние бяхме скрили това, което представихме вчера, ако бяхме се поддали на изкушението да замълчим - заплахата за националната ни сигурност ставаше все по-голяма. Посланието щеше да е: "Там всичко може да правите", а ние не можем да си позволим това", коментира Николай Младенов.

Според него, когато имаме подобен инцидент, трябва всички да се обединим зад разследващите органи и службите за сигурност.

Вчера след заседание на КСНС при президента вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че двама от замесените в атентата в Бургас са принадлежали към военното формирование на Хизбула. Той каза още, че трима терористи имат съпричастност към терористичния акт в Бургас. Самоличността на двама от тях е безспорно установена.

Вчера БСП и „Атака“ обвиниха премиера Бойко Борисов, че прави компромис с националната сигурност на България и вкарва страната в опасна игра.

Според Станишев изявлението, че Хизбула стои зад атентата на летището в Бургас на 18 юли е направено под външен натиск, който ”очевидно не е от Москва или Брюксел”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
1
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До CHINGIZ;Който има акъл в главата си го ценят и му плащат добри пари.Навремето най калпавите инженери отиваха в МВР и МНО,а другата част ставаха членоре на БКП.Тях не можеше никой да ги съкрати. Домати продават такива прости тикви като теб.От писанието ти личи колко ти е акъла.Сега има , или започва да има , естествен подбор, това от което се страхуват некадърниците итакива като теб.
225
1
 
0
 
! Отговори
CHINGIZ преди 11 години
До "МАУЗЕРА'-ЕМИ КОЛКО ПОЛУЧАВА СЕГА ЕДИН ИНЖЕНЕР ДЕТ ПРОДАВА ДОМАТИ НА БОРСАТА БЕ "ТИКВО ЕВРОПЕЙСКА"???Или само "титкво"???
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това поведение на "съсела" Станишев,трябва да се порицае,нападките не са към Борисов ,към България.Той е толкова злобен,че явно не го разбира така.Чак Европейската Народна партия се възмущава-казва,че това са предизборни трикове и омаскаряват държавата ни. Срам и позор-нали знаете за "казана с катран"за българина. Отвън ни ценят,а ние вътре ще се изядем -помежду си за власт,затова нямаме и междун.авторитет. Да се махат старите муцуни-Станишев,Костов-искаме нови позитивни обичащи народа.
223
0
 
0
 
! Отговори
tre преди 11 години
kakvo moje da se o4akva ot edna tikva,tikvynq si e tikvyn,toi vse neznae:(
222
0
 
1
 
! Отговори
gjhghff преди 11 години
*** ЕВРЕЙСКА ***!
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден ще се моля за този от снимката. Ще се моля евреиският му Бог да го вземе по - скоро при себе си.
220
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така, може ли някой да обясни с какви хора са пълни центровете за бежанци у нас, ама до границата с Турция, хубаво да ни обясни, кои са тези люде, имат безплатен интернет, кабелна, климатик, по 30 лева дневни, коли, GSM-иС Какви пари идват тук, вървят на свобода по улиците в съседните села и градове.Вече и крадат повече от *** ни...Чети7plus7.net
219
0
 
6
 
! Отговори
комисар Рекс преди 11 години
Срещу една пържолка до сега отдавна да съм разкрил организаторите на атентата и вече всичко да е в историята. Но разследващите не се задоволяват с пържолка.
218
1
 
1
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До Триколор;Навремето Н. Гешев предсказа че след ДЕВЕТИ ще ни управляват КУНДУРДЖИИ. Излезе прав човека. Г. Димитров няма завършено 4-то отделение. Сталин го направи премиер.Т. Живков взема основно образование 1937г. Дипломата му за средно обр-е е издадена на 12.07.1942г.12 юли е неработен ден Св.Павел и Петър.Това доказва че Н. Гешев му е дал дипломата.Живков беше доносник на ГЕШЕВ а президента ГОЦЕ на ДС.
217
0
 
0
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До евпропеец..хаха;Колко получаваше един инженер по време на РЕАЛНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ бе тикво европейска.
216
0
 
0
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До Питам и отговор не щ;Да не би да си много умен бе.Като те чета много ти е гладък мозака.
215
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за какво те викаха по спешност в Тел авив бе ***?Нали ЗА ТОВА стоя на килимчето на Бениямин Натаняху.Нали за това ти нашокаха репата,та да кажеш,това което те искат.Бойко го привика Обама тебе Натаняху.И резултата е налице.Само че вие има къде да се скриете от ракетите ,ама народа няма къде.Такова *** никой не е правил.И в най-мрачните тоталитарни времена Живков не е лапал тръбата на който и да е съветски ръководител.
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ada tvardiat go izmenicite koito naroda tarpi 23 godini ,,,,,
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami to ima lesno niama da se glasyva za gerb .
212
1
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Чакалня на голямо международно летище.Явяват се на линия от онзи тип евреи с дългите плитки и шапки,където ходят като зомби.Хаиде сега,не бъдете лицемери,не сте ли се молили,тези гащници да не са за вашия самолет.
211
1
 
2
 
! Отговори
76 преди 11 години
НАВРЕМЕТО Г-ЖА ЙЕС ПРОДАДЕ КОЗЛУДУЙ НА АМЕРИКАНЦИТЕ И НИ ЛИШИ ОТ ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ.ТЕЗ ДА НЕ СЕ ОСЕРАТ И ТЕ ДА НИ ПРОДАДАТ.НА ЖЪЛТИТЕ ЕВРЕИ .
210
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Оставка на тези Безхаберници
209
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е нямало натиск, кое накара Цветанов да направи изявления преди да завърши следствието? Не си ли дава вътрешният министър сметка, че с това публично изявление оказва натиск върху следствието? Каква стойност ще има заключението на следователите след вчерашната намеса в тяхната работа от страна на изпълнителната власт?
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че България е обвинила Хизбула за атентат е чиста лъжа, това, са чифутчето на снимката, цецко, и борисов, може да има още десетина-петнадесет т.е. цялото СДС. За всички е ясно, че Хизбула няма нищо общо, доброт в случая е, че Хизбула може да организира вече наистина атентат у нас, и като е известно, тук докато не удариш политиците, нищо не става, та ако решат да гръмнат например поне 2 вицепремиери, а ако поне единият е гн. Дянков..... ех мечти.
207
1
 
10
 
! Отговори
Пенчо Питанката преди 11 години
Господин Външен МинистърЩом е нямало натиск към България,кому х.я дирите пет пъти в Израел Вие???