Телефонът на Караджова давал заето

Хората дадоха едномесечен срок на екоминистъра да опази природата
14 фев 2013 21:47, Миглена Иванова
125
Телефонът на Караджова давал заето
Протестиращите настояват да се спре строителството в защитените територии. Снимка: БТА

Хиляди граждани се събраха на поредния протест в София срещу застрояването на Черноморието и планиниските курорти.

Шествието под надслов „С планината и морето в сърцето!“ премина от НДК по бул. Витоша покрай Президентството и Министерския съвет и приключи пред Народното събрание.

Протестиращите носеха и картонени сърца, върху които пишеха послания. Сърцата ще бъдат връчени на депутатите.

В множеството се открояваха и сините знамена на протестиращи студенти и преподаватели от Националната спортна академия (НСА), върху чийто терен край Равда също се строи.

Протестиращите повториха своите искания да бъде наложена пълна забрана на строителството в защитените зони и върху дюни и прекратяването на концесията на Юлен АД – концесионера на ски зоната над Банско, като призоваха да не се променя планът за управление на национален парк „Пирин“ до приемането на новия през 2014 г.

Още по темата

Гражданите и екоорганизациите настояват също така да се наложи мораториум върху промяната на предназначението на горски и поземлен фонд и върху издаването на строителни разрешения в зоните от екологичната мрежа Натура 2000 по Черноморското крайбрежие до изработване на цялостна визия за развитие на Черноморието.

Хората искат още да бъдат прекратени всички процедури за придобиване на държавни имоти в защитени зони от мрежата Натура 2000 по реда на законите за горите и за земеделските земи, да бъдат обявени със заповеди всички защитени зони в района на крайбрежието и те да бъдат отразени в кадастралните карти.

„Телефонът на Нона Караджова дава постоянно заето. Тя не иска да ни чуе“, каза пред събралото се множество съпредседателят на „Зелените“ Андрей Ковачев.

„Управл в Банско твърдят, че искат да построят само 1 лифт, но това не е вярно. Те искат да превърнат Банско в новото Черноморие. Те смятат, подобно на икономическия министър Делян Добрев, че Слънчев бряг е прекр място. Ще позволим ли това да се случи?“, коментира Андрей Ралев от „Зелени Балкани“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
vgh преди 11 години
Shte ima lift
78
0
 
2
 
! Отговори
леле-мале преди 11 години
Не само телефона , но и тя дава заето.
77
1
 
0
 
! Отговори
Никол преди 11 години
Моля само от "Зелени балкани" да си траят, че са най-гнусната пасмина от корумпирани субекти. Подкрепям идеята за опазване на природата в България, но ме отвращават такива ***, които дирижират тези събития.
76
0
 
2
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Предното ми мнение е до "до някой си" а не до 114, ама *** трият жестоко. Имам мнение и до Анонимния с "Еколозитееееее" : А ТИ що не скочи когато Симеон изсече половин Рила ?! Защо не вдигна хората ?! Най лесно е да плюеме отстрани.. тоя кво бил направил, оня кво бил направил, а Ти какво направи за да промениш нещата ? Призовавам всички да дойдат на неполитическите протести на 17.02 - повече информация в "Гугъл".
75
1
 
5
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
До 114: Точно така е!! И е така защото вие като сте били млади (а и сега) сте си мишкували и сте си траели. Гордейте се, че съсипахте България, съсипахте и децата си! Дано да ви е топло и уютно.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еколозитеееееееееее,що не скачахте, когато Симеон изсече половин Рила и изнесе дървесината/не знам си къде/, а? Или тогава ви платиха та да си траете !
73
4
 
2
 
! Отговори
pppppp75 преди 11 години
Хохегер ще ни оправи. Дайте му няколко милиона и готово.
72
6
 
1
 
! Отговори
pppppp75 преди 11 години
Абе тея къде спаха 23 години. Зелени ***.
71
0
 
13
 
! Отговори
SOS преди 11 години
Апокалипсисът вече е настъпил на политическо, икономическо и социално ниво!!!!!!!!!!!!!!!!!
70
2
 
16
 
! Отговори
до някой си преди 11 години
Ооо не, приятелю ! Ние съвсем не сме изгубено поколение. В сравнине с днешните промити мозъци ние сме едно поколение, което е живяло пълноценен живот и е видяло, както от хубавото, така и от лошото. Тези днешните по на 20 няма да видят никога хубаво. Те не знаят какво е хубаво. Не знаят и какво е лошо. Те нямат ценностна система. Чака ги нерадостен живот в държава, в която няма да има грам сигурност в нищо през утрешния ден. Държава, в която коренното население ще е малцинство.
69
3
 
12
 
! Отговори
до 112 преди 11 години
А сегашната "пасмина" каква е ?! Не е ли алчна ?! Кой спи с мултимилиардерката Цветелина Бориславова ? Кой е приятел с петролния олигарх Валентин Златев ?Какво се е променило ?! Нищо !!!Даже стана по-лошо ! Тези днешните са милиционерчета - послушковци. Те не са политици, а изпълнители. Каквото им наредят това правят. Нареждат им отвън да посочат Хизбула и те го правят. Казват им олигарсите вътре да прогласуват еди какъв си закон и те го правят.Случаят с монополните ЕРП го доказа това.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Не и ГЕРБ защо двадесет години дремахте смешници, когато масово се застрояваше по морета и планини. Това вече е факт, къде бяхте тагава когато природата ни се разграбваше от алчната комунистичко-турска пасмина.
67
5
 
7
 
! Отговори
Не и ГЕРБ преди 11 години
Правителството на ГЕРБ няма как да спре престъпното строителство и унищожението на природата. То е зависимо от едрата олигархия, която строи в защитените територии.Само ново, национално отговорно и родолюбиво правителство може да спаси България.Не мутри, не завасими милиционери, а хора с чиста съвест, обичащи и милеещи за България.
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нае...би калинка! Спри геноцида
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЗИ РАБОТА Е ЗА ЦАЦАРОВ, А НЕ ЗА КАРАДЖОВА.
64
4
 
0
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Пайнера трябваше да прилапа европарите,апа ингилезите викали че ЕС субсидирал БГ-гангстерска музика!Чета си аз новините в един друг сайт и опааа,американците измъчвали заподозрени с музика на Металика!По ранно пък фронтменът на Килинг джоук обясняваше как докато воювали в Ирак/и трепели хора/,войниците слушали тяхната музика!Не ме разбирайте погрешно!За мен англо-американците правят най-качествената музика в света и при това ги слушам и съм меломан!Но това си е извращение пред което чалгата.....
63
1
 
7
 
! Отговори
Джедай преди 11 години
Хахаха ако й дадат и шестмесечен срок за да изтрезнее... И доживотен срок на доживотния прекрасен мултак...
62
1
 
1
 
! Отговори
101 преди 11 години
До АнонименТои е още в 50 те,...кадърен е на слабия пол рамбо
61
2
 
4
 
! Отговори
96 преди 11 години
Сталин е третирал за фашист всеки които не споделял мнението му.Казвам си мнението,не ме чети.Да,ЗА Белене съм защото тока от АЕЦ е наи евтин,и АЕЦ безопасна 100% не същесвува,така че няма значение дали ще гръмне АЕЦ в Българuя или Руманuя
60
5
 
5
 
! Отговори
AHA преди 11 години
Какви лифтове,курорти ,АЕЦ на тоя бавноразвиващ се народ бе.Само магарета,кози и картофи на вас,боко ви е преценил.Света се трепе туризъм да развива тuя промити мозъци сърчица ми носят,смях,смях,смях

Спонсорирани публикации