Българите да покажат, че не са "мигранти по бедност"

Еврокомисар Вивиан Рединг призова да не се злоупотребява с ЕС
19 мар 2013 22:32,
156
Българите да покажат, че не са "мигранти по бедност"
Вивиан Рединг Снимка: Reuters

Европейския съюз има права, но и задължения. Затова злоупотребата с правото на свободно придвижване не е допустимо. Така еврокомисарката по правосъдието Вивиан Рединг косвено се изказва по актуалния въпрос за "миграцията по бедност" от България и Румъния в интервю за германския всекидневник "Frankfurter Allgemeine Zeitung", цитиран от "Deutsche Welle".

"Решението за присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз бе чисто политическо - свързано не само с разширяването на Общността, но в определен смисъл и с германското единство. Оттук нататък бих искала европейските лидери да стоят зад взетите в миналото решения, а в бъдещите разговори за разширяването на ЕС да обмислят добре последствията от своите решения", каза еврокомисарката по правосъдието Вивиан Рединг.

Тя подчертава, че разширяването на съюза обогатява Европа като цяло. Но всяко развитие изисква време - демокрацията не се разбира от само себе си, тя също се нуждае от време. В някои страни демократичните структури още не са достатъчно устойчиви и могат да рухнат и от най-малките предизвикателства.

В Германия или в Люксембург подобно нещо не би било възможно. Вивиан Рединг говори за еволюция, но мнозина - и то точно във времената на криза, говорят за Европа на различните скорости. "Дали това важи и за правната система?", пита изданието.

Още по темата
Семейство, в което има права и задължения

"Гледам на Европа като на семейство" - отговаря еврокомисарката по правосъдието и продължава: "Реалистка съм и знам, че в рамките на Европейския съюз могат да се развият повече и различни модели на интеграция. Интеграцията в рамките на еврозоната със сигурност ще продължи да се задълбочава повече, отколкото сред останалите страни-членки.

Впоследствие Рединг дава за пример въвеждането на засилено сътрудничество между отделни държави по някои специфични въпроси, по които консенсусното решение за момента не е възможно. Например правото на развод в смесените бракове, в които двамата партньори са граждани на различни страни. В първоначалния вариант беше постигнато споразумение за общ регламент само сред 10 държави, а по-късно - те станаха общо 15. Така, според Рединг, е бил постигнат пробив, който позволява поне една голяма част от европейските граждани да се възползват от новите законодателни улеснения. Тя подчертава и това, че като еврокомисар по правосъдието полага всички усилия за укрепване на доверието в правната система. За да възникне то обаче, тази система трябва да функционира навсякъде еднакво ефективно. А за това е нужно време.

Пред германския вестник Вивиан Рединг споделя и отношението си по един проблем, който в момента е наболял - покрай миграцията по бедност. Рединг изтъква, че свободата на придвижване, което е неотменимо европейско право, е свързано и с определени задължения. При това Рединг пояснява, че никое право не може да се абсолютизира.

Така например свободата на придвижване е ограничена до три месеца. След този период всеки пътуващ в чужбина трябва да докаже, че може да се грижи сам за издръжката си и няма да е в тежест на държавата, в която е пристигнал. В противен случай става дума за злоупотреба с един важен принцип на Европейския съюз, пояснява Рединг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: миграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nie ne vi iskame mangalskiat euro union pisna ni da gledame kak harchite 100 zi miliardi za katranenobelite ili asvaltovo belite ako me razbirate kakvo iskam da kaja po tochno kazano nie ne iskame eu ili usa
121
0
 
4
 
! Отговори
Ицко преди 11 години
Целият свят е виновен, че в България сме зле.Ние българите не сме виновни. Другите ни го направиха така. Ние сме най-работливите и най-умните. Всички останали са ***. Не ви искаме.Сами ще сме си по-добре. Нашите коли, телефони, техника и дрехи са по-добри от вашите.
120
0
 
6
 
! Отговори
Шваба преди 11 години
не ми и трябвате, а не да питате дали идвам по бедност или по спешност или да ви натикам статиските в носа, че хрантутите ***, а на нациите да им обръщате гръб и да ни делите като бяло и черно. Живейте си там с вашите 12 на 100 болни от паралич, 10 на 100 страдащи от синдрома на Даум и с останалите 60 на 100 ***, които само смучат соц помощи и ви се настаниха в парламента. *** ви ги даваме. Ние им се радвахме дълго и се нарадвахме вече. Е с тия от Хелзинки им организирайте банго васил
119
0
 
12
 
! Отговори
мале мале преди 11 години
Ако сме добре тук не си мислете ,че ще идваме да ви слугуваме надути англичани.Ние не по -малко от вас обичаме родината си.Не знам какъв е бил животът преди 30 40 години ,но родители те ми и за миг не са си помисляли да напуснат страната.Живота им е бил подреден и сигурен ,ако го има това едва ли ще мигрираме в чужбина.
118
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
Тая баба Яга що се не скрие и да дава акъл у тях си!
117
0
 
12
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
"Българите да покажат, че не са "мигранти по бедност"" - И как ще стане това при положение, че цените ни са колкото и по-високи за някои продукти, а заплащането е в пъти под това, което трябва да бъде?!?!?!?!Жизненият минимум е в размер на ЧИСТИ 1000лв/месец. Т.е. за най-лошо платената работа не може да се заплаща под 1000лв чисти. Може и е реално, но няма да стане, защото някои индивиди няма да си купуват яхти, да строят къщи като хотели и т.н., и т.н. ...ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ - ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ
116
0
 
22
 
! Отговори
бг преди 11 години
Ами емигранти по бедност сме-госпожо"голямата работа",и сме такива в резултат на противната ви колониална и първобитнокапиталистическа политика която упражнявата върху родината ни от чевърт век насам.сега сте с посрани *** от простотийт които сътворихте и пак ние сме ви виновни.Преди да ни поучаваш как да живеем кажи каква заплата взимаш там от нашите данъци,а родителитени остават без пари за хляб след като си платят тока.Кърлежи сте вие!!!!
115
0
 
8
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
До 119Ти явно не си прочел добре какво съм писал, та и бързаш да обиждаш.Та аз съм го писал категорично, че трябва да излезм от НАТО и ЕС на всяка цена, за да не сядаме пак на масата на губещите.
114
1
 
7
 
! Отговори
753 преди 11 години
Чакайте сега ЕС ни натри муцуните.После идва членството ни в НАТО и от там ще има бой в главите.Руснака и той чака.Такъв кеч ще ядат тия наши ***,че стой и гледай.Ще ни разпундят отдвсякъде.Тез нашите *** се натискат да са във власта,ама нека почакат и да видят продължението на филма.Боковите сценки ще им се видят рай за душата!! Само че вече няма да имат и подкрепата на народа.С желание ще отида да гласувам за който и да е!!
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД ДА РАЗГЛЕДАТ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ - ИЗКАРВАТ СИ ПАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПЪК ТАМ ГИ ХАРЧАТ СМЕЕЕЕХХХ
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се сърдете на тая лелка ами на нашата овца Кунева.Когато беше еврокомисар в Европейския парламент можеше спокойно да си остоява позициите.Но тя предпочете да е от слугинажа и да се съгласява със всичко.Ако си спомняте добре ЕС ни помоли най-учтиво АКО искаме да си затворим Козлодуй,не ни го наложи с сила.Овцата Кунева бързо реши,че с това ще получи любовта на големите и ще е една от тях.Да ама не! За тях тя е една продажница-и е заплатено за това..но никога няма да има уважението им.
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, не че защитавам ***, дето ходят да крадат и просят, ама това е егати лицемерието. Като сме приети в съюза им, значи сме приети. Ако има правила, то да са еднакви за всички, кво е това, за едни така, за други иначе. Ама ако се втурнат квалифицирани специалисти да им работят, няма да се оплакват. Пък и нали са големи привърженици на интеграцията.
110
0
 
13
 
! Отговори
До Вивиан Рединг преди 11 години
Г-жо Еврокомисар: Да ти се изпр***зня върху устенц***т@!
109
0
 
5
 
! Отговори
Пациенти как сте? преди 11 години
Тук явно се вихрят клиенти на Карлуково и 4-ти километър :)
108
4
 
6
 
! Отговори
ДО 116 преди 11 години
.... Случайни "следи" от "КЕМТРЕЙЛС" самолети,които после стават на СОЛИДНИ "ОБЛАЦИ"?!?! Сигурно е "страшна случайност"... както Земетресенията!!! :( Сигурно е "страшна случайност" след появата на НАТО-вските ни "приятелчета" във небето над Майка България и увеличението на онкологичните и респираторни заболявания плюс тези на нервна и тревожна почва,а?!? И замърсяването на земята ни?!?! Ние сме си чисти "опитни зайчета" за тях и тук си пробват "новите изобретения".... Други са ПРЕДАТЕЛИТЕ!!! :(
107
0
 
19
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
Е по-глупав съвет не бях чувала.Какви други емигранти,ако не по бедност може да бъдем.Ако не сте идвали в България,уважаема госпожо,искам да ви кажа,че нашата страна е прекрасна,с чудесен климат,гори,море,исторически забележителности,добра кухня,красиви мъже и жени и ако не беше бедността никой нямаше да емигрира.Запазете си съветите за ***,а нас оставете да си изкарваме хляба където намерим за добре.Все пак вашата висока заплата я плащаме и ние.
106
4
 
7
 
! Отговори
ДО 116 преди 11 години
Ти ли ще ми даваш оценки,кой е Национален предател,бе,"лайновоз"?!?! И какво ни е дало "членството" в НАТО ако смея да попитам,а?!?! А! Да! сетих се! Даде ни психотронно оръжие за масово поразяване на психична основа,под формата на "ЩИТ",който "приятелчетата ни" от НАТО,разпънаха над Италия и Майка България и веднага си го "изпробваха" със две абсолютно идентични Земетресения точно в България и Италия! Плюс "КЕМТРЕЙЛС" самолетите,които ги гледах всяка лятна вечер на 2012 от балкона си!!!!!...
105
0
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
ТАЯ КОМИСАРКА СИ КАЗА БАШ ИСТИНАТА: "ДРУГАР , ДРУГАР, А ПОСЛЕ ДА ВИ Е-А В *** Т.Е. -ВИЕ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ СИ СТОЙТЕ ПО ДАЛЕЧ ОТ НАС. " ДА АМА КАТО БЕШЕ ДА СЕ ИЗПРАЩАТ ВОЙСКИ ПО СВЕТА ДА УБИВАТ ХОРА ПО СВЕТА И ДА ЗАЩИТАВАТ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ, НИЕ СТАВАМЕ БРАТЯ ПО ОРЪЖИЕ. НИЕ СТАВАМЕ ПУШЕЧНО МЕСО , ЗА ДА ЗАЩИТАВАМЕ ТЯХ И ДО ТУК. ДА ВИ Е-А АЗ ТАКОВА ПРИЯТЕЛСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО-В КРАЙНА СМЕТКА СИРЕНЕТО СИ Е С ПАРИ, А БЪЛГАРИТЕ И РУМЪНЦИТЕ НЯМАТ ПАРИ И СА ДО ТУК
104
5
 
9
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Който е против да излезем от ЕС и НАТО е национален предател, който поставя на колене собствения си народ и иска той да страда.Писна ми от недовършен комунизъм, криворазбран либерализъм и дивашки кръвосмесителски и грабителски глобализъм.
103
1
 
20
 
! Отговори
антиглупендер преди 11 години
1. На запад отиват да учат едни от най-способните и така се източва капацитетът на нацията.2. И като какви може да работим на запад - като чистачи, берачи, да мием чинии и да им прислужваме?3. Помощите от финансирането по европейските програми е прах в очите. Дават ни финансиране, но същевременно са заляли пазара ни с техните генномодифицирани изкуствени продукти, като правят неконкурентноспособно екопроизводството ни. Наложиха ни безсмислени ограничения, от които страдат всички.