Наказание "забележка" за гафа на президентството Mangali.pdf

Чиновникът Борис Костов дал писмени показания по случая
Обновена: 19 мар 2013 17:00 | 19 мар 2013 17:00, Веселина Йорданова
67
Наказание "забележка" за гафа на президентството Mangali.pdf
Снимка: Facebook

Със „забележка“ е наказан служителят на президентската администрация, отговорен за гафа с думата „мангали” в името на документ за интеграция на ромите, предаде bTV.

На 19 юли 2012 г. на интернет страницата на държавния глава беше качена Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020) с името "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая. Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещаха оттам.

Още по темата
Състав на Комисията за защита от дискриминация разгледа днес случая след сигнал от Асоциация за европейска интеграция и права на човека, която определя подобни квалификации на ромското малцинство като дискриминация по етнически признак.

Файлът е бил качен от началника на отдел в дирекция „Финансово, стопанско и информационно обслужване" Борис Костов. Той е дал писмени показания, след което е бил наказан със забележка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Думи нямам преди 11 години
те взаимно помежду си се наричат манагалии... седнали претенции да имат как да бъдат наречени, ми то това понятие сигурно е тръгнало от самите тях...
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо въобще се коментират тия ***,мръсни гадни ***
49
1
 
14
 
! Отговори
Мето преди 11 години
Защо е това лицемерие натрапвано непрекъснато от продажните "правозащитници"? В цял свят на основните езици ги наричат ***. А това че те се обиждат от името си - така са се поставили с начина си на живот, *** върху обществото където живеят. *** са *** и такива ще останат независимо кой какво се напъва да променя. Да не би ние да сме го измислили?
48
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Не разбирам каква е грешката? *** разбира се или ***, роми ми звучи като римляни. Аз грамотен *** не познавам, някой български дупедавец е решил че това е грешка.
47
0
 
10
 
! Отговори
Адолф преди 11 години
Трябваше да пише САЧ.pdf
46
1
 
12
 
! Отговори
Кочо преди 11 години
Трябваше да ползва думата въглени или кюмури, ама трудно се пише на латиница.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ХОРА КАКВО КАЗАХА ФРАНЦУЗИТЕ - *** НЕ ИСКА КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ ИНТЕГРИРА КЪДЕТО И ДА Е, И КОГАТО И ДА Е И С КОЙТО И ДА Е! ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ЗАБЛУЖДАВАТ, *** СИ Е *** И ОСВЕН ТОВА КАКВО Е ТОВА РОМ - ТОКАВА ОБЩНОСТ КОГА ТОЧНО И СЪЩЕСТВУВАЛА И КЪДЕ, ЧЕ НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ! АЙ СЕКТИР ОТ ТУКА!
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е редно да се пишат в официални документи понятия, които се използват в разговорната речИзвестно е, че този термин се използва за обида и няма смисъл от *** коментари.Европейската норма предлага общия термин -ром.Аз съм учил с *** в едно друго и много по-хубаво време. Техният събрат Костов затри и строителни войски, където по-необразованите добиваха занаят, хранеха си семействата.Пъпчивите расисти нямат аргумент, че превъзхождат някого. Особено зад анонимността.
43
2
 
16
 
! Отговори
OracleMaster преди 11 години
*** нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че *** не обичат хигиената, не искат да се учат и мразят да работят. "- явно думата ТОЛЕРАНТНОСТ си я чувал само по телевизията ;) И за между редовете ще ми говориш, когато видиш интерпретирани думите си, а не конкретно цитирани.
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, *** не са ли ***?! КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА НА ТОЗИ ЦИРК?!?
41
3
 
6
 
! Отговори
OracleMaster преди 11 години
До Аладин"Това са характеристиките на човешкото същество." - това е недопустимо!!! Не може същество, което очевидно не познава "характеристиките на човешкото същество" да ги определя. Що се отнася до научните факти, има доста *** с образование, добра работа и най-вече ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ВЪЗПИТАНИЕ. Нещо което на вас драги ми Аладине, очевидно липсва :)
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Румъния има град Мангалия
39
2
 
13
 
! Отговори
Аладин преди 11 години
До АнонименЩе ти дам един научен факт,който е неуспорим(щом искаш да спориш).Седемдесет процента от качествата на човек са вродени,в смисъл генетично заложени,а останалите тридесет са придобити.Така,че *** никога няма да се променят и винаги ще си останат такива.Що се отнася до думата( *** )това е един съд,който навремето хората са го ползвали за нещо си,не съм сигурен така,че човекът може би е имал точно това предвид.Не е редно да го наказват.
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей колко смело изказване: "*** нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че *** не обичат хигиената, не искат да се учат и мразят да работят. " Тези думи са признак на ниска култура и нулева интелигентност. Да не говорим, че това са думи характерни за не -"човешкото същество." Лошо нещо е да се мислиш за нещо повече от другите същества на тази планета...
37
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 11 години
При съседите в Сърбия *** се наричат *** и никой на никого не се сърди.ФАКТ!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човека е за бонус, а не за порицание.Това си е живо хайку - съчетал е само една дума, а с толкова много смисъл в нея.Човека дори е за награда
35
0
 
16
 
! Отговори
Перко преди 11 години
Месечните ми плащания към НОИ са горе-долу помощите на едно немногобройно ромско семейство /5-6 ***/. Не може ли да ми ги зачислят. Аз ще им плащам и ще се опитвам да ги интегрирам. Ще гледам да им уплътнявам и времето
34
1
 
18
 
! Отговори
ТТ преди 11 години
е как да го кръсти средо-тъмнокожи българи с индийски произход ли?
33
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
*** :)
32
9
 
1
 
! Отговори
IZRODA преди 11 години
OT BALGARIQ PO MRASNA NQMA I TOVA AKOE DARJAVA DOBRE CESA *** KAKTO IM VIKATE DANI CISTQT ULICITE EDIN BALGARIN OT NAS IMALI DA METE PO ULICITE VSICKI SRE ZA BESILOTO VIE DETO ZA BALGARI SI PISHETE