Продажбата на БДЖ "Товарни превози" може и да спре

Кристиан Кръстев не иска да бъде запомнен само като "плейбой"
Обновена: 30 мар 2013 10:24 | 30 мар 2013 10:23,
65
Продажбата на БДЖ "Товарни превози" може и да спре
Кристиан Кръстев. Снимка: Булфото, архив

Ако няма реален интерес от страна на кандидат-купувачите, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол може да преустанови продажбата на БДЖ "Товарни превози". Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев в предаването „Тази събота” на БиТиВи.

По думите му вариантът с приватизацията на БДЖ „Товарни превози” е един от вариантите за оздравяване на дружеството.

Още по темата

Възстановил съм диалога с кредиторите и с работещите в БДЖ и смятам, че съм направил правилните ходове. Целта е оздравяване и стабилитет на БДЖ.

„Изискванията на Европейската комисия за компенсиране на пазара и участване в рефинансирането по отношение на преструктуриране на дълговете е състоятелно, но това са мерки, свързани паралелно с продажба на част от БДЖ, в случая БДЖ „Товарни превози”.

Ако може да се продаде на висока, достатъчно разумна цена, за да може да се компенсират част от дълговете, бих подкрепил такова нещо, но както казах, не и на всяка цена”, бе категоричен Кръстев.

Той допълни, че през последните седмици е провел редица срещи с представители на синдикати и кредитори, за да може да прецени корекциите в ръководството на БДЖ, които бяха приети вчера.

Кристиан Кръстев сподели, че външният му вид му помага, но би искал да не бъде запомнен не само като "плейбоя в служебното правителство", а и като човек, който работи в правилната посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА НЕ СТЕ Я ПИПНА ЛИ!!!!!!!!!!!!! НЕЩАСТНИЦИ!!!!!!! ФИЛМА ''КАТАСТРОЙКА'' ГЛЕДАЙ ТЕ ГО БЪЛГАРИ!!!!!!!!!Мамицата им продажна!!!!!!!!!!!!
53
2
 
1
 
! Отговори
а.и. преди 11 години
А може ли да обявите конурс за управление на БДЖ? За 15-20 години?
52
2
 
5
 
! Отговори
а сте приватизирали, преди 11 години
А сте приватизирали БДЖ,а ще изядете народния масур...Връщане енергетиката и ВИК в държавна собственост!
51
2
 
2
 
! Отговори
Boksiora преди 11 години
САМО ДА ПРОДАДЕТЕ БДЖ!!!!!!!!! ЩЕ ДОЙДЕМ ДА ВИ ИЗНЕСЕМ!!!!!!!
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо този честен министър Кръстев не каже какво прави братлето му митичния Косьо в БДЖ, какво прави в министерството на транспорта, какво прави в бордовете на няколко пристанища и т.н. Това не е ли конфликт на интереси?
49
2
 
5
 
! Отговори
НЕ ПРОДАВАЙТЕ ,БЕ... преди 11 години
....*** ЧАКА С ЯКИ ФЛЕКСОВЕ ---ЩЕ ИЗМЪКНАТ , ЦЕЛОТО ЖЕЛЕЗО ЗА "СОЦИАЛНИ ЦЕЛИ " ЗА СКРАБ!!!....ВИЖТЕ И СЕ РАЗБЕРЕТЕ САМО --КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА ..ХА,ХА,ХА,ААААААААА...!
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БДЖ(тук се има предвид и трасетата и инфраструктурата), Ел. снабдяването, нацяло, ВиК, Военната индустрия, Български пощи, Цялата добивна (природните ресурси) индустрия и поне една Инвестиционна и една Търговска банка трябва да са държавни и да не могат да се приватизират при никакви обстоятелства. Ако някой иска да прави частен ЖП да заповяда, няма лошо. Ако някой иска да прави бизнес да заповяда ама почва от зелено, като китайците в Ловеч. Другото е грабеж ...
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 милиона за реинвестиция, колко пари ще донесат в БДЖ? Вярно ще паднат наказателните лихви за просрочие, но нали ръководството е наясно, че трябва да впише особен залог, обезпечаващ бъдещи вземания от фирми и граждани....
46
2
 
0
 
! Отговори
Yavurov преди 11 години
bg medii sa mafiotski i terorizirat bg narod s izmislitzi i sluhove.kato stane duma za bg vlakove - vse ni butat v suratite nyakoi presen neuzryal smradliv minister, a v tova vreme bg vlakove i bg jelezni linii sa ograbvani ot teroristi i sa v nebivala razruha kato sled unistojitelna voina! pozor i bezsramie za bg mediite! chujdite medii zapoznavat chujdentzite s realnata deistvitelnost v BG live. bg narod e maroderski dezinformiran ot bg medii! pazi se, bg narode!ste padat i bg mediite!
45
2
 
8
 
! Отговори
platecbezumen преди 11 години
Най после една добра новина - непродаването на товарни превози на всяка цена. Ако сега се върнат и няколко продадени на безценица заводи ще съм направо щаслив.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно не му се ходи в затвора на момчето. За два месеца длъжност не си струва.
43
2
 
7
 
! Отговори
мама преди 11 години
защо та това е наи печелившото в бдж с какво румьнците са по добри от нас
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продавайте продавайте, сега леко се кротнахме да ви видим кои сте а на есен пак ви мятаме, и тоя път, със сопите, и така и така ще национализираме ЕРП каво пречи и БДЖ.
41
2
 
5
 
! Отговори
хидко преди 11 години
Да сменят тоз *** дето е сега, да назначат младежа и да преустрои влаковете да работят с друго гориво, което не може да се краде. Да въведе система за отчетност по съвременни стандарти. Да въведе обща система за продажба на билети, че сега всяка коза за свой крак е. Да оптимизира маршрутите и да продаде спалните вагони. Вместо тях да купи първа класа. Да направи Варна-София за не повече от 3.30 часа. Да почисти и реновира всички изтърбушени корита, дето се возим сега.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не излезем наистина на улицата все по лошо ни чака
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадци, върнете 200 пътнически влакове спрени от ГЕРБ!
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този министър,още като 22-23 годишен студент беше шеф на борда на директорите на Пристанище Варна.Хайде кажете ми сега,как се става директор на тази възраст.И как да му има вяра човек.
37
2
 
18
 
! Отговори
не не преди 11 години
Не на приватизацията!Не не не!Това е НАША собственост и на нашите родители!Стига тъпите политици са се гъзили на определи кръгове!Престанете да продавате за жълти стотинки-НАЦИОНАЛНИ стратегичестки обекти!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продайте БДЖ, а пък ние след изборите ще го национализираме!
35
2
 
11
 
! Отговори
нико преди 11 години
на Банев АКБ-то форест солташака му беше