Ще влезе ли Дар в парламента?

Той всъщност е куче-водач и се бори за правата на незрящите у нас
Обновена: 18 апр 2013 15:02 | 18 апр 2013 15:02,
28
Ще влезе ли Дар в парламента?
Кучето-водач Дар

„Дар за България“ има амбициите да влезе в парламента. Така започна преди дни мистериозна кампания, за която всички решиха, че е свързана с предстоящите парламентарни избори.

Истината обаче се оказа друга, а каузата – далеч по-благородна. Днес стана ясно, че Дар всъщност не е политическа формация, която се бори за избиратели, а куче-водач и се присъединява към надпреварата за парламента, подкрепен от своите съмишленици Белослава, Ива Дойчинова, Калин Вельов, Вики Терзийска, Димитър Павлов, Димо от P.I.F., R’n’B изпълнителката Сантра и актьора Филип Аврамов.

Дар има амбицията да влезе в парламента, за да отвори очите на обществото за проблемите на незрящите хора в България.

За правата на незрящите Дар ще се бори с предразсъдъците на българите, които не допускат кучетата-водачи до здравни заведения, читалища, театри, киносалони, магазини, кафенета и средствата за градски транспорт.

Въпреки действащия Закон за интеграция на хората с увреждания в България все още на много обществени места не се допускат кучета-водачи, подчертават организаторите на кампанията.

Дар е куче-водач, което иска да влезе в парламента, за да защити правото на достъп на всички професионално обучени кучета-водачи до обществените сгради и транспорт в страната.

„Целта ни е Дар да бъде допуснат еднократно, като прецедент, в сградата на парламента - като символ на подкрепата на нашето обществото към незрящите и потребността техните кучета-водачи да бъдат допускани в обществените сгради по начина, описан в Закона за интеграция на хората с увреждания“, разясняват организаторите.

Вече има и петиция в подкрепа на влизането на Дар в парламента: http://www.peticiq.com/dar-za-bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Ние отдавна сме доказали, че сме държава на абсурдите. Значи, може пред всяко кафене, ресторант, банка и тн.н да киснат мръсни ***, пред всеки магазин, бакалия и даже супермаркет да стоят като сфинксове, да ***, пикаят и хапят, но не може специално отгледани и обучени кучета-водачи да влизат в обществени сгради и институции. Защо?! Защото криели риск. Ха ха ха!!! Тези кучета притежават много по-висок коефициент на интелигентност от мнозина от нас, хиляди пъти по-човечни и чисти са от нас.
25
0
 
4
 
! Отговори
Ivanova преди 11 години
Гласувам за ДАР да влиза всички обществени сдружения
24
10
 
2
 
! Отговори
ГТУЙК преди 11 години
Аз имам едни добрички хамстери, може ли и те да кандидатстват за дИпутати?ПП. Къде да пратя снимка, за им се радвате сите форумци?
23
11
 
1
 
! Отговори
GTUJK преди 11 години
Нека санитари с бели престилки да закопчаят всичките "съмишленици" кучкари Белослава, Ива Дойчинова, Калин Вельов, Вики Терзийска, Димитър Павлов, Димо, Сантра и Филип Аврамов и да ги пращат в Сеславци да си задоволяват кучефилията.
22
0
 
6
 
! Отговори
Кучо преди 11 години
А дано влезе в парламента и да препикае дъртите дупетати че дано изсъхнат като препикано мушкато та да не ги видим повече!
21
0
 
13
 
! Отговори
- преди 11 години
Ей, много философствате, а една статия не може да прочетете като хората. Кучето няма да участва на избоите, става дума за петиция, то ще влезне в парламента, за да покаже на всички други институции и обществени сгради, че не бива да гонят кучета водачи, че трябва да се съобразяват с положението на незрящите, а не допълнително да усложняват живота им
20
4
 
5
 
! Отговори
12 преди 11 години
Който не може да вникне в каузата да си представи насраните мутри на Кунева, Боко и Хамстера като видят, че Дар е размазал всичко живо на изборите...Бъдете сигурни, че цял свят ще им се подиграва, щом разберат, че българинът знае и показва, че едно куче има повече разум от всички тях. Както се казва в една реклама - да им видиш физиономиите - БЕЗЦЕННО!
19
0
 
8
 
! Отговори
- преди 11 години
Нека всички подпишен петицията. Как е възможно в съвременно общество да има такъв проблем? Никой ли не се поставя на мястото на незрящите хора?! Представете си само с колко трудности се сблъскват ежедневно! Колко воля имат, а ние какво правим...,не им даваме възможност да посещават обществени места. Много жалко! Никой не е застрахован, че утре няма да му се случи нещо на него или на негов близък, нека бъдем Хора, животните се оказват по-човечни.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Roki никой не иска да е депутат, а да влезе в парламента само...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и дворните песове имат повече права от специализираните кучета. Кучетата-водачи за съжаление са по-умни от поне 50% от населението на България
16
16
 
1
 
! Отговори
Roki преди 11 години
и туй куче как по точно ще бъде депутат!? Глупава работа.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дар,ще гласувам за теб!
14
1
 
18
 
! Отговори
Дар преди 11 години
Освен това лае ***, защото миришат неприятно , а не прави евро далавери с лидерите им , по-бял е от Костов , по благороден от Царя Господаря и не е *** като Кунева. Гласувам за Дар !
13
1
 
13
 
! Отговори
. преди 11 години
Искам Дар вътре , по-икономичен е от Фидосова и по-умен от Боко ,Цвъци и Серго взети заедно.
12
1
 
20
 
! Отговори
12 преди 11 години
Във всички избирателни секции ли ще може да се гласува за Дар? Защото аз вече съм решил кой е моя фаворит. Хубаво е да се намерят още 239 такива кучета, защото търтеите в парламента до един са слепци и не виждат как сами си коват ковчега. До кога ще се надяват българинът да ги търпи...тази зима се видя, че търпението почти се е изчерпало, а ние сме такова племе, което си трае дълго. Само дето като му писне и граници няма...Ще стане така, че политиците да ходят и до тоалетната с охрана...
11
0
 
11
 
! Отговори
12 преди 11 години
За правата на незрящите Дар ще се бори с предразсъдъците на българите, които не допускат кучетата-водачи до здравни заведения, читалища, театри, киносалони, магазини, кафенета и средствата за градски транспорт. Тива ако се случи пред мен,то аз ще направя всичко възможно, за да го предотвратя! Нашите сънародници. прибегнали до помощта на тези приятели, са изтърпяли твърде много за да ги подлагаме и на това! Ще вържа очите на първия многознайко и ще го накарам да намери вратата! 1 грешка-1 шамар
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това куче е по-умно от 80% от нас! Защо? Причините са много, но ето най-важните:1. Още от малко се е научило да спазва правилата. Познава светофарната уредба и я спазва всеки един път. Културата му на движение е за подражание.2. Генетично е заложено в Дар да се грижи и помага на своя другар, без да чака похвала или отплата. Просто заради приятелството.3. Кучето разполага с конгитивни способности и умее да различава правилно от неправилно, вярно от грешно.4. По-умно е от всичките политици.
9
0
 
17
 
! Отговори
Пак до девет, преди 11 години
Извинявай, но това, че болниците и здравеопазването ни не са пригодени за кучета - водачи, както и цялото ни общество между другото, не значи, че те трябва да бъдат изключвани от него...
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен 9, преди 11 години
В първия момент си помислих: "И как така въпреки приетият закон служебно куче - водач не се допуска до парламента?!", а в следващия си казах, че на практика с години ще влачат съдебните дела за дискриминация, и кучето пак няма да влезе там...Прави са, единственото решение е кампания, защото обществото ни реагира само на кампании...Обаче е жалко и страшно, защото сме 2013 година, но пък в България има много по-страшни неща.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100 % е сигурно, че кучето ще бъде най-честно и освен да се облажи с депутатските кюфтета, друго няма да го съблазни.

Спонсорирани публикации