Пенсионери от Австрия превземат Слънчев бряг

Първите туристи в курорта идват в сряда
22 апр 2013 20:05,
46
Пенсионери от Австрия превземат Слънчев бряг
Снимка: архив, Булфото

Първите туристи за този сезон пристигат в "Слънчев бряг" в сряда, съобщи в Бургас изпълнителният директор на едноименното дружество в курорта Златко Димитров.

"Слънчев бряг" ще е домакин през тази и през следващата година на пролетните срещи на Съюза на австрийските пенсионери.

По договора в курорта ни ще почиват 15 000 души. Първата група е от 1500 души. Те ще се сменят през седмица, всяка сряда, обясни на пресконференцията днес Ото Шпел - управителна туроператорската фирма от Австрия, която организира почивките.

На журналистически въпрос за цената на едноседмичната почивка на гостите той каза, че тя е 750 евро. Средната пенсия в Австрия е 950 евро.

Бургас също ще е част от програмата за австрийските пенсионери. За тях в града са подготвени по две постановки дневно и други забавления, които да съпътстват почивката им. Средната възраст на първите гости в комплекса е 70 години.  Те ще почиват на смени в "Слънчев бряг" до 29 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
... , A MOQTA ZAPLATA E 150 EURO ....
38
0
 
4
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
И ква стана тя?Дедо от село си носи ордените от войната, че е победил германците и австрийците, и няма два лева в джоба, а победените се кефят по курортите.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чужденците идват в България на курорт ,а хиляди българи на гурбет в чужбина да си изкарват прехраната .Политиците не са държавници ,а *** на на западни чужди управници ,който това искат да ни унищожат без война
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баба ми и дядо ми, не смеят да замръкнат на друго място освен дома си да не им откраднат кокошките докато ги няма а австрийските пенсионери летят и кръстосват Европа. Га ще ги стигнем?
35
1
 
12
 
! Отговори
Паралия преди 11 години
Абе вие луди ли сте бе 750 евро за почивка извън сезон :) До кога ще пишете глупости?
34
5
 
6
 
! Отговори
Рентьор-рекетьор преди 11 години
Тука сега ще се юрнат сите шопи да обясняват как на нашето черноморие никога няма да стъпят, а ще отидат да си изкарат "морето" в Гърция. Блажени са вярващите... и да не ми правите опашки от "трапезица" до колелото на влизане, СА-та. :) По черноморието вече сме наточили брадвите, вие продължавайте да се преструвате, че няма да дойдете :D
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех кога нашите пенсионери ще отидат в австрия на ски ?????мечти
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Taя цена 750 евро за една седмица през април , е абсолютна лъжа.
31
1
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Да казваш, 4е си доволен от нещо, въпреки 4е то би могло и да е по-добро, също не е особено трудно.Дай да кажем на лай*ото цвете и да му се радваме! А, да- и да се гордеем, 4е сме оптимисти и да се подиграваме на на тия мрънкащите дето само критикуват и се оплакват, 4е им мирише на л**** вместо на ванилия.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много им е ниска пенсията с 950 евро на месец едвам свързват двата края. Да вземат да им ги вдигнат малко
29
8
 
14
 
! Отговори
до офф преди 11 години
Ти кой очакваш да дойде в България. 8 звезден хотел да направиш милионерите няма да дойдат, а ще си отидат в Бали или на Малдивите. Пенсионерите, младежите и семействата с деца не са лош таргет. Може да не са най-платежоспособните, но са някакви туристи и най-вече, са МНОГО. Били сме евтина дестинация...и какво от това, нали туризма си носи пари?!? Да се критикува е много лесно. :-)
28
0
 
14
 
! Отговори
Вълкодав преди 11 години
С.Бряг не може да е е повече от 299/350 евро самолет ,олинклузив,и трансфери
27
2
 
12
 
! Отговори
Вълкодав преди 11 години
399 eur ,в Билата ,ако няко не вярва ще му сканирам предложението,и то на златните,олинкузив ! Ако е 800 евро никой няма да дойде,Турция и Египет са от 199 евро и далеч по добро качество и културна програма !!!!
26
0
 
6
 
! Отговори
gost преди 11 години
блазе им за тях евтиния пак за нас един уикенд дали и толкова има дее киро на кирия не знам
25
0
 
7
 
! Отговори
Апостол преди 11 години
Добри кинти ще направят всички замесени. Яко далавера.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абре това е Бургас !
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
богати бабички и дедки
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДА БУДА КОГА НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ОТИДАТ НА ПОЧИВКА В ДРУГА ДЪРЖАВА? ПО ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА ЧЕ НЯМА ДА Е ДО КРАЯТ НА ТОЗИ ВЕК. ДОКАТО ИМА ТАКИВА КАТО БУДИСТА НА КОИТО ПЕНСИОНЕРИТЕ МУ ИЗЯЛИ ФИСКАЛНИЯТ РЕЗЕРВ НЯМА СПАСЕНИЕ ЗА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ. ТОЧНО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗАЩОТО ПРЕДИ 24 ГОДИНИ ХОДИХА ПО МИТИНГИТЕ СКАЧАХА ВИКАХА И НА КРАЯТ СЕ НАДЕНАХА. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ПАК ХОДЯТ И ГЛАСУВАТ ЗА ТЕЗИ КОИТО ИМ УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА КОЯТО БЯХА ИЗГРАДИЛИ. *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА.
21
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 11 години
Няма нужда нашите пенсионери да ходят чак до Алпите , те тук на морето не могат , вие ги пращате на майната си .
20
0
 
25
 
! Отговори
Достойни Старини преди 11 години
Колкото повече чужди пенсионери идват на почивка в България,толкова повече български пенсионери дават спестяванията си на ало-измамници,а не са виждали морето от 30-40г.На това се казва кофти матриял.