Залепена съм, дръжте барикадите, идвам!

Елисавета, окървавеното, но усмихнато лице на протеста
Обновена: 24 юли 2013 12:36 | 24 юли 2013 12:33, Екип на Dnes.bg
481
Залепена съм, дръжте барикадите, идвам!
Тя е добре и днес пак ще е там, пред парламента, довечера. Снимка: Булфото

Тя бе на снощния протест, в първите редици. Тя изяде полицейска палка в главата. Тя е добре и днес пак ще е там, пред парламента, довечера. Тя се казва Елисавета, но във Facebook се подвизава като Letiashtata Kozzila Erato.

"Добро утро. Няколко неща", пише тази сутрин тя в профила си.

1. Всичко е наред. Имам няколко залепени места, но съм си на работа и краката ме болят повече от главата.
2. В разрез с общото мнение полицията беше там, за да си свърши работата. Ако някой е очаквал, че ще се дуелира с карамфили, да си беше седял вкъщи. Полицията бие и това е навсякъде. За това й се плаща.
3. Орешарски, love, GIVE IT UP!

Още по темата
Напук на общото схващане, че ще се оплаква и кахъри, още снощи Елисавета се обръща към колегите си по протест: "Дръжте там барикадите, утре идвам! И, Боже, изпуснах най-важното!!! Ако Боко си въобразява, че ще яхне здрава девойка като мен, за да си направи жалък PR, отсега да му кажа, че не е познал. Ако дойде на власт, ще го чакам на същото място по същото време", допълва тя.

Часове по-рано, "окрилена", че се е запознала с плана "Орешарски", Елисавета пише следното:

"Запознах се с Програмата (екшън план) на Орешарски
Плача...
Пълна победа на пролетариата.
Пенсии
Прозрачност
Поемане на отговорност
Приятели, много букви "П" станаха, ако не сте забелязали. И тъй като се сещам за още две думи с буквата "П", а пролетта вече мина....".

Накрая Letiashtata Kozzila Erato отива да пуши, но с няколко въпроса, които й се въртят в главата.

"Какъв е тоя свят, в който живеем? Кога киселото мляко се режеше с нож? Кога хамбургския салам беше от еко найлон? Къде отиде кафето "Инка" и свободните игри с децата от село, които живееха в къщите на хората в Лозенец, дето им ги бяха взели и ги бяха изпратили в провинцията като на разменни начала? Вече няма разнообразие. Всички имаме паста Колгейт. И всички сме нещастни!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
2
 
6
 
! Отговори
do 380 преди 10 години
Neshtastniko i ti edin den shet se pensionirash i DANO DECATA DA TI POMAGAT, GNUSNO *** !!!!
310
2
 
13
 
! Отговори
при нужда преди 10 години
Рани, които нямат нужда от лепене - обработени и с компрес от риванол по 2 пъти на ден по 1/2 - 1 час помага и заздравява бързо раната. Знам това от опит
309
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само това чувам - Искаме промяна,искаме промяна.Ама каква промяна никой не казва - значи не знае,просто иска,ама не знае какво.Просто трябва да се разбере,че демокрацията е това - има избори,после следват 4г. мандат.Ако на някой не му харесва ситуацията,това не означава,че трябва да руши и вандалства и да блокира държавата.
308
9
 
29
 
! Отговори
-+ преди 10 години
Елисавета да ме прощава, дано да е добре и пак на протестите, но като гледах снощи как изчезнаха за минути всички камъни от градинките, допускам, че може да е пострадала от нещо различно от полицейска палка.
307
16
 
23
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До бай ГенчоАЗ НЯМА ДА ВРЪЩАМ ЗАЕМИ ЗАРАДИ ВАШИТЕ ПЕНСИИ ! ИМАТЕ СИ ДЕЦА ДА ВИ ПОМАГАТ ! НЯМА ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ ЗАРАДИ МНОГОДЕТНИ КРАДЛИВИ И МРЪСНИ РОМСКИ СЕМЕЙСТВА
306
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Летящата козила е прекалила с тревичката. Кафето "Инка" , качественото кисело мляко и другите споменати в края на козилския пост, са част от едно друго време известно в нашата история като комунизъм. Логично възниква въпроса- за какво точно протестира Козила? За или против правителството, за или против Орешарски или може би Боко? Че са я и набили горката,без причина разбира се, докато кротко си седяла на изкъртена плочка, свивала поредната трева и си мислела "Ех, да имаше и една чаша Инка".
305
13
 
14
 
! Отговори
ece преди 10 години
tazi e padnala ot velosipeda si - i posle vaiii policaite ma biha......do vsi4kii velosipedistiiii-DGD nqma kak da upravlqvate durjavata shtoto ste tupi par4eta
304
23
 
5
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Мисля, че не един, а два милиарда заем трябва да се вземат. Все пак нужно е повишение на пенсиите, както бях написал на 84г. съм, не ми остава много живот, я живея още 10г., я не. Така, че е трябват още пари, за да може БСП-то да изпълни социалният ангажимент който взе за нас пенсионерите, а не само за нас..Както бях писал, много многдетни ромски семейства не им стигат парите, детските трябва да са поне 100лв. няма няма да стане само 1 един милиард заем, още трябва. Трябва работещите да са солид
303
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Велико!!!
302
8
 
11
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До АНТИМУТРАПАК НЕ СИ РАЗБРАЛ...... НЕ С *** А С ПАЛКА СА Я УДАРИЛИ!!!!!!!!!
301
10
 
11
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До АтакистОФФФ ..... ЯЖ СИ ПИЦАТА МЪЛЧИ И СИ СМЯТАЙ НА УМ(АКО МОЖЕШ) ЗА КОЛКО РАКИЯ И МАРИХУАНА ЩЕ ТИ СТИГНАТ 50-ТЕ КИНТА ОТ вОЛЕН.... И МУ СЕ ОБАДИ ДА ГО ПИТАШ КОГА ПАК ЩЕ ИМА КИНТИ, ЧЕ НЕЩО СЕ СКРИХТЕ!!!
300
35
 
32
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Благодаря ти Елисавета, че се бориш за България, за нас и децата ни! Благодаря на теб и всички смели и умни хора, които са там на улицата! Вие трябва да управлявате, Вие народа, а не тези престъпници в парламента!
299
33
 
35
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Българската пияна Жана д"Арк на снимката!
298
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иконата на революцията
297
21
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 367Бай Генчо, тази вместо да си харчи изработените пари за семейството, тя ги дала за алкохол за да й дойде куража да участва заедно в едно с *** които натискаха жандармерията и хвърляха камъни по автобус.
296
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До AhrimanАми пич, съгласен съм с теб, обаче неодобрявам методи те Ви, напишете какво искате да се промени в избирателния кодекс, в конституцията съберете подписи и представете, така се постигат целите, а не с вадене на тротоарни плочки, павета и обръщане на контейнери
295
2
 
3
 
! Отговори
Kurti преди 10 години
Kato doide nqkoi prazdnik i si otidat po rodnite mesta za nqkolko dni 'sofiancite' 6te si po4inat malko ot krqsyci i naru6avane na ob6testveniq red.
294
14
 
6
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
На 84г. съм и надеждата ми е в БСП/ДПС..Само те мислят за нас пенсионерите и ромите, това е социално отговорно правителство. Много се зарадвах, че ще вземат 1 милиард заем, бях се притеснил за пенсията си, а сега чакам и ново увеличение. Тази от снимката не мисли ли за нас песнионерите, за бедните многодетни роми?Наместо да работи повече, за да участва по-активно в социалният ангажимент на правителството, тя била дясна, тя видиш ли се чувствала ограбена, децата й щели да плащат този заем с лихви
293
9
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 364Искаш Промяна казваш? А не ти ли идва наум в КУХАТА кратуна, че ако свалиш *** от власт идва Тиквата? Няма друг вариант понеже. Това ли ти е промяната, ***? Нали не си за Тиквата? К'во майка си *** скапана искаш в крайна сметка?
292
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА Е МЪЧЕНИЦА - СВЕТИЦА!!!!!!!!!ВИЖТЕ, ОКЪРВАВЕНА, А СЕ УСМИХВА! СМЕНЕТЕ СИ ВСИЧКИ ПРОФИЛНИТЕ СНИМКИ С НЕЙНИЯ ЛИК! СЕГА! НА МИНУТАТА!!!