Залепена съм, дръжте барикадите, идвам!

Елисавета, окървавеното, но усмихнато лице на протеста
Обновена: 24 юли 2013 12:36 | 24 юли 2013 12:33, Екип на Dnes.bg
481
Залепена съм, дръжте барикадите, идвам!
Тя е добре и днес пак ще е там, пред парламента, довечера. Снимка: Булфото

Тя бе на снощния протест, в първите редици. Тя изяде полицейска палка в главата. Тя е добре и днес пак ще е там, пред парламента, довечера. Тя се казва Елисавета, но във Facebook се подвизава като Letiashtata Kozzila Erato.

"Добро утро. Няколко неща", пише тази сутрин тя в профила си.

1. Всичко е наред. Имам няколко залепени места, но съм си на работа и краката ме болят повече от главата.
2. В разрез с общото мнение полицията беше там, за да си свърши работата. Ако някой е очаквал, че ще се дуелира с карамфили, да си беше седял вкъщи. Полицията бие и това е навсякъде. За това й се плаща.
3. Орешарски, love, GIVE IT UP!

Още по темата
Напук на общото схващане, че ще се оплаква и кахъри, още снощи Елисавета се обръща към колегите си по протест: "Дръжте там барикадите, утре идвам! И, Боже, изпуснах най-важното!!! Ако Боко си въобразява, че ще яхне здрава девойка като мен, за да си направи жалък PR, отсега да му кажа, че не е познал. Ако дойде на власт, ще го чакам на същото място по същото време", допълва тя.

Часове по-рано, "окрилена", че се е запознала с плана "Орешарски", Елисавета пише следното:

"Запознах се с Програмата (екшън план) на Орешарски
Плача...
Пълна победа на пролетариата.
Пенсии
Прозрачност
Поемане на отговорност
Приятели, много букви "П" станаха, ако не сте забелязали. И тъй като се сещам за още две думи с буквата "П", а пролетта вече мина....".

Накрая Letiashtata Kozzila Erato отива да пуши, но с няколко въпроса, които й се въртят в главата.

"Какъв е тоя свят, в който живеем? Кога киселото мляко се режеше с нож? Кога хамбургския салам беше от еко найлон? Къде отиде кафето "Инка" и свободните игри с децата от село, които живееха в къщите на хората в Лозенец, дето им ги бяха взели и ги бяха изпратили в провинцията като на разменни начала? Вече няма разнообразие. Всички имаме паста Колгейт. И всички сме нещастни!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
14
 
16
 
! Отговори
Ahriman преди 10 години
Господа Платени ***,Вие не го проумявате,но протестиращите не сме фенове на Боко,нито на Цвъки,нито на Серго,Костов.....ние просто искаме промяна!Конкретно искаме оставката на това правителство,защото то не дава сигнал,че иска да направи необходимите промени в избирателния кодекс и конституцията.За това вие продължавайте да си пишете за бат Бойко,пишете какви сме платени гербаджии...а нормалният човек,европеецът ще ви гледа с тъга и съжаление,защото вие сте жертви на собствената си алчност!
290
2
 
4
 
! Отговори
Чичо Куре преди 10 години
До неинтелигентенЩо не дойдеш довечера да ни накараш, отворко?
289
16
 
16
 
! Отговори
Уау преди 10 години
Боже, и тази ли протестира?! Познавам я! Пълна откачалка! Изобщо не я слуша главата!
288
5
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 353Приятелче заблудено, тя допуска че може да е било от полицейска палка, но не го твърди. Това се казва в статията. Иначе в тв репортаж ТЯ казва че не знае от какво е била ударена в действителност.Къде казва в статията, че е ударена от полицейска палка бе, смешен?
287
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен ***"Кой ти е казал, че е от палка"++++++Ами тя си го казва бе пич, прочети статията с това започва :))) и от полицейска палка наистина не се получава подобно окървавяване, получава се синина и вярвай ми много боли, но няма кръв
286
7
 
13
 
! Отговори
Убиец-на-Команчи преди 10 години
На платените команчи искам да кажа това - дано да дойде деня в който ще видите България разорена/разграбена/опожарена;дано да дойде деня в който ще видите как децата ви си тръгват и пенсионираните ви родители затъват в мизерия;дано да дойде деня в който България загине...и тогава да си кажете на глас - "Аз,платения писач на БСП/АТАКА/ДПС/ГЕРБ,помогнах на мафията да съсипе България за 30лева!Горд съм със себе си!Дано й внуците ми станат *** като мен,продаващи достойнството си за 30 сребърника!"
285
9
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тази рана на главата се причинява от камък или твърд предмет. По-скоро е от полетял камък от *** мятащи по автобуса. Смешно и жалко е да твърди оня писалият статията, че е в резултат от полицейска палка.
284
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ViturStStАркада ще се получи ако удара е в областа около очите и носа, а както се вижда там няма никакъв удар, но дори и при аркадата няма подобно обилно кръвотечение, а в случай че се получи на потърпевшия дори и той да е професионален боксьор хич не му е до смях :)))Това не е удар от полицейска палка, всъщност дори се съмнява че тази кръв въобще е вследствие от удар
283
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен тъпанар преди 10 години
Анонимен, ами дай да те халосаме с палка, да видим, каква рана ще се получи, *** !!! Кой ти е казал, че е от палка, може от кубинка да е, може от щит да е. Аман от платени драскачи под статиите !
282
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката - един от свободните хора на България.
281
6
 
25
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 341Тази българска Жана д'Арк в интерес на истината каза , че не е разбрала какво всъщност я е ударило. Каза го в тв репортаж. Иначе тук писалият статията нали трябва да е удобен на господарите си, а те пък на Тиквата. Много ясно че ще си измислят това с полицейската палка.
280
4
 
19
 
! Отговори
БАРИКАДА преди 10 години
ПОСТРАДАЛА ОТ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ????????
279
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елисаветке,козичка ли си не те знам ,ама скрий торбата с лъжите.Това не се получава от удар с полицейска палка.А и в интерес на истината нашата полиция пипа много меко.Ако това беше станало в някоя друга държава,жандармерията да е смляла от бой всички тези ***.
278
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елисаветке, незнам дали си "Летящата коза", но определено си "лъжливото овчарче":) подобно кръвотечение от удар с палка неможе да се получи и това го знае всеки лекар, така че не ми говорете че е отнесла палка по главата
277
15
 
24
 
! Отговори
ив преди 10 години
не останах с впечатление че гражданите са мирни,Те предизвикаха полицията ,Оставете правителството да работи защото ако отидете на избори пак за кого ще гласувате - пак за същите, И какво следва пак стачки, пак избори и това до кога-само харчене на пари за избори без резултат СПРЕТЕ ! СТИГА ! Това къртене и трошене на плочки, павета и колчета е безобразие ,Отвратена съм от протестиращите на тях май там им е работното място,
276
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и мазохистката е тая !!!!Ударена ,кръв,лепена,ама се ухилила до уши....
275
7
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 336По-скоро на плакатите трябва да пише: Ние сме алкохолизирани овце, а вие даже не можете да ни пребиете от бой!
274
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eto tova e SOCIALNATA POLITIKA NA CHERVENITE SIROMASI
273
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещата заприличват на диктатура!!Довечера с плакати - Вие сте диктатори а ние сме освободителите!!!
272
10
 
30
 
! Отговори
ай си преди 10 години
Какви мирни граждани е пребила полицията? Кой хвърляше павете? Има и пребити полицаи, защо прехвърляте проблема от болната глава на здравата?Мен ако ме дръннат така в главата едва ли ще се хиля. Явно разликата идва от там какво пуша аз и ухилените лица на протеста.