8000 клиенти са си отчели сами електромерите към 1 август

Тази възможност се даде заради новата по-ниска цена на тока
6 авг 2013 16:00,
4
8000 клиенти са си отчели сами електромерите към 1 август
Снимка: архив, БТА

До момента общо за цялата страна малко над 8000 клиенти на електроразпределителните дружества са се възползвали от възможността да отчетат сами показанията на електромерите си към 1 август 2013 г. , когато с решение на ДКЕВР влязоха в сила новите по-ниски цени на тока, научи БТА от трите компании.

Близо 6000 клиенти на ЧЕЗ са се възползвали от възможността да отчетат сами данните от своите електромери към 31 юли, за да може от 1 август ползваната от тях енергия да бъде изчислявана по новите цени, съобщиха от ЧЕЗ.

В сутрешните часове на днешния ден данните от своите уреди са предали на дружеството общо 5 945 абонати, като до края на обявения срок - 7 август, те най-вероятно ще достигнат и дори ще надвишат 6000, прогнозират от ЧЕЗ.

В ЕВН подадените декларации са общо 758 броя. Клиентите са представили информация чрез попълване на декларация в офисите надружеството през периода от 1 до 5 август. От дружеството посочват, че декларациите са значително по-малко в сравнение с подадените декларации при предишната промяна на цена през март 2013 г., когато са били подадени подадени 3622 декларации.

Самоотчитането няма задължителен характер и се извършва само по желание от страна на клиента.

За всички клиенти, които не са пожелали да отчетат сами електромерите си към 31 юли 2013 г., количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2013 г. до 31 юли 2013 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период, а количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 август 2013 г. до датата на отчитане през август 2013 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период, посочват от ЕВН.

В периода от 1 август 2013 г. до момента общо 1345 клиента на Енерго-Про също са декларирали в компанията показанията на електромерите си към 1 август 2013 г., съобщиха от дружеството.

Във фактурите и на трите дружества информацията за консумираната електроенергия ще бъде разделена на два периода -  по старите и по новите цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
31
 
! Отговори
DDR преди 10 години
Самоотчитането е свободно избираемо и е нормална практика в доста страни в Европа.
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tva e da jiveesh v bg zaduljavat te ti da si kupish uredite .. Ti da se samootchitash ako mojesh vsichko ti da pravish te samo parite da ti pribirat ....taka se raboti .. Vseki ochakwa da pribira parata ... Za tva nqma da se opravime
2
0
 
52
 
! Отговори
Сит и интелигентен преди 10 години
И като си подам самоотчета, пука ми че сметката ми ще е с 2лв (повече/по-малко). Само *** материал може да се върже на подобни глупости. Както баба ти Паца дето щяла да икономиса за 5 хляба, а не гледа че пенсионерите на запад обикалят света. Та материала да не подава самоотчети за няколко лева в -/+, а да иска сметка на тези дето са откраднали милиардите, с които баба Паца няма да мисли за сметката за ток, а ще ходи в Испания на почивка!!!
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха, да бием път до офиса им, вместо те до нас??!