Тренчев за църковните ежби на висшия клир

Удавен ли е Дядо Кирил и кой трови митрополит Галактион
Обновена: 29 ное 2013 10:48 | 29 ное 2013 10:48,
12
Тренчев за църковните ежби на висшия клир
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев продължи да настоява, че служители от службите за сигурност са предупреждавали покойния митрополит Кирил, че животът му е в опасност.

Варненският владика бе открит мъртъв в началото на юли в местността Траката край морската ни столица. Заключенията на патоанатомите бе, че митрополитът се е удавил в морето.

Още по темата
"Негови познати от службите го предупредили, че е в опасност. Посъветвали го дори да си вземе охрана", заяви днес синдикалният лидер пред Нова тв и каза, че опасенията си митрополитът споделил с него на една вечера в столичен ресторант, която продължила над три часа и на която те обсъждали църковни въпроси.

"Тогава той каза, че отношенията му с Николай са много обтегнати, но това не значи, че митропълитът нещо прави, но спомена, че му е крещял как ще го острани, че ще го затрие и т.н.", уточни Тренчев.

По думите му тогава митрополит Кирил отдал виковете и заплахите на пловдивския си колега по-скоро на емоциите.

"В битовите свади се използват заплахи", коментира Тренчев и призова тези хора, които са знаели предварително нещо и са предупредили митрополит Кирил, сега да имат смелостта и да го кажат и пред прокуратурата.

Константин Тренчев изказа на глас и съмненията си, че се прави опит за покушение върху дядо Галактион.

"Според мен го тровят. Предложих му да го доведем в София, да се направят изследвания, защото една бронхопневмония не може да се точи толкова дълго", категоричен бе синдикалният лидер. 

Само преди ден Пловдивският митрополит Николай настоя прокуратурата да разследва информациите за извършено покушение върху живота на Старозагорския митрополит Галактион.

"В качеството ми на митрополит на Българската Православна Църква съм искрено загрижен за моя събрат дядо Галактион и настоявам тези информации да бъдат проверени. Дядо Галактион е, слава Богу, жив и може да бъде проверено дали срещу неговия живот действително се извършва покушение, което евентуално да бъде предотвратено", пише в сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров, който е публикуван на сайта на Пловдивската митрополия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
изненада преди 10 години
Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима варненци : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама столичани (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато есхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАТ ЧАРВЕНИ *** . . .
11
0
 
2
 
! Отговори
dp преди 10 години
А бе че оня във Варна го убиха е очевидно.Цялата гротеска около разните "църковни" работи (от които аз катонерелигиозен виждам само ръфането, не че ме интересува ама няма какда бъде подминат човек) изглежда по-скоро жалка; сега и чуруликпенчо се прибавил към нея, мале мила.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквах новият партриарх да е смел, находчив и предприемчив. Да брани устоите на вярата. Но него видимо го е доста страх. До сега не чух да вземе думатя и да изкаже мнение по нито един важен въпрос. Някаква мижетурка. Явно го кложиха временно докато си поразчистят сметките другите. Освен хомо скандали, рекет и убийства за друго не става дума. Дъщо както политиците.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядо Иван трябва да стане патриарх.Църквата има нужда от хора като него,а не като *** които сега я унищожават.Жалко,че дядо Иван е изключение .
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
козела тренчев за затворадо каквото се допре серазпадамафиотския профсъюз по американски модел е пръв във съсипването на българската промишленост
7
2
 
0
 
! Отговори
Да преди 10 години
Всички религии са тотален нонсенс. Различни форми на суеверия. Не е случайно, че се тресе от подобни примитивни скандали.За да вярваш, че Вселената, галактиките, милиардите звезди и планети са направени за шест дни от говорящ еврейски дух, трябва да си най-малкото необразован. Да не говорим, че религиозността е форма на психическо отклонение.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ся кво? Как така не обвиниха пак американците,ЦРУ,Мосад,МИ-5,6 и 7 и порчие западни служби?Щото за всички неволи ,*стии,кражби и прочие в БПЦ все те бяха виновни? Я по добре пак да измислят някой американска връзка,да е по интересно,че иначе така-няма кой да обвиниш за това,че тия всички са маскариНе звучи ли по-яко ако почнат-американците ни пречат,те нямат друга работа,освен да ни разцепят здравата яка руска църква,бля бля,дрън дрън,абракадабра...
5
0
 
4
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Агента на КГБ започна да разчиства агентите на ДС които му се пречкат.
4
0
 
6
 
! Отговори
Отец Куроклатий преди 10 години
Галактион си го трови Галактиката,дедо Киро се самоудави,дедо Ники е дупчен билет.
3
0
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 10 години
Където има замесени мръсотии от ДС агенти и Тренчев знае.Да не би митрополитите -сектор ДС ,да се изповядат на Тренчев.
2
0
 
9
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Това спецзлужба ли е , бардак ли е???То бива ама от време оно и децата знаят за тия *** какви ги вършат.А онзи дядо, който от десетилетия събира пари трябва да стане патриарх!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ненормалния синдик!Каква аджаба му е работата ?На тоя куку ли ще разчитаме да ни защитава пред мазния бизнес,монопол и олигархия?После защо българите бачкали за 300 лв ,ами и 50 лв ще бачкат с алчни работодатели и синдикати с жълта и каква ли не книжка!Г-н Траенчев ,абе я вземете направете изследване колко от чуждия монопол си осигорява реално служителите ,колко имат извънредни смени ,колко уволняват и пак назначават служители.Изобщо на България и е нужен нов и истински синдикат.