Царя за ада в Хитрино: Нека да не е сензация, а солидарност!

Сакскобургготски бил съпричастен пострадалите от взрива
69
Царя за ада в Хитрино: Нека да не е сензация, а солидарност!
Снимка: Булфото, архив

Преди близо две седмици влакова композиция с цистерни гръмна и разруши домовете на хората в шуменското село Хитрино, а бившият премиер Симеон Сакскобургготски днес призова тяхната трагедия да не се превърне в поредната сензация.

Още по темата

"Причинените материални щети са огромни, но истински непрежалими са човешките жертви на този жесток инцидент. Надявам се, споменът за тях да не избледнее като поредната сензация на деня, която ни разтриса, но бързо е изместена от следващата потресаваща новина", посочва той в изявление, разпространено от пресцентъра му.

Според него в такива трагични моменти е много важно да се прояви солидарност и то не само за момента, а с конкретни последващи действия с дълготраен ефект.

"Искрено се възхищавам на хората, които са се впуснали да помогнат на пострадалите, за проявената добрина, за смелостта. Пример, за прословутата българска добрина, която винаги е съществувала, въпреки опитите на някои сили, без значение от религиозната или етническа принадлежност. Преди всичко, ние всички сме хора", уточнява Симеон Сакскобургготски.

Той призовава в памет на жертвите да се анализират причините за трагедията, за да не бъдат допускани още такива инциденти.

"С общи усилия и чувство на съпричастност да си поставим за цел да помогнем на хората да се върнат към нормалния им начин на живот час по-скоро и да не забравяме страданието им, "затрупано" от поредните сензационни новини - от Турция, Германия или вътрешни", настоява бившият премиер.

"В този смисъл искам да изтъкна и горещо да приветствам инициативата на Българския червен кръст да започне Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите. Но те ще имат нужда от много повече от финансова подкрепа. Трябва да получат справедливостта, която очакват. Задължително трябва и морална подкрепа, било то само с окуражителен жест или дума. Тези изстрадали сънародници имат нужда от много повече от типичното гръмко обществено внимание", се казва още в изявлението на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
този чиляк ще подкрепя хитрино само с думи и какво се вьрти в бьлгариямине се не мине време и се покаже по тв пред камери нещо чака да се случида го поканят за нещо няма значение за какво такьв нахален човек не сьмвиждала
44
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Аз да попитам за Калина,да не е сензация????толкова ли много хареса Мароканският хашиш ,че неидва да ви види с дъртат крадла как играете на дядовците си ордените на комар.....*** да не е по малко от 800 дена и ще се оправите другарю цар
43
3
 
4
 
! Отговори
Лелееее!!! преди 7 години
Много интелигентни читатели имате! Да ви зависи човек на простотията.
42
4
 
10
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 7 години
А ние сме съпричастни към загубите му на комар...
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай Биач!
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да припомним,този и фамилията му ,ние е натресе вожда на русофобите в България Стефан Стамболов.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47 Прав си много е Крал.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е цар, КРАЛ е!!!
37
2
 
6
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
До . Бай миле.. ти нали умре.... Айде трай си.... и на твоя помен съм готвил ....
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеон Горски Имотен аве по твое време подарихте ВЕЧНО печелившото електроснабдяване - солидарно с чешките пенсионери с пенсия 2000 евра.
35
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая крадлива сврака откъде пак се появи!
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По Коледа стават чудеса - дано си го приберат!
33
4
 
8
 
! Отговори
!!!!!! преди 7 години
До Цар и бивш комунисттрябва да си *** за да пишеш че тоя цар е комунист.та те са избягали заради комунистите в Испания .
32
8
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
какъв цар е този бизнесмен ?! Царете царуват и не се занимават с покупки , продажби и заменки .
31
10
 
16
 
! Отговори
Приятел на Русия преди 7 години
Царю честити,ние се християни нямащи нищо общо с теб и фамилията ти,мястото ти не е в България,мястото ти е във английският халифат или в испанската джамахирия
30
4
 
12
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
АЙДЕ ДА ВИ ЗАМОЛАМ. ...ТЕЗИ ДЕТО КОПАТЕ ГРОБ ДРУГИМУ,ДА ДОЙДЕТЕ НА ВИЛАТА МИ И ДА МИ ИЗКОПАТЕ БАСЕЙНА.....ХАХАХА
29
4
 
1
 
! Отговори
!!!!!! преди 7 години
До Анонимен-преди 18 мин.Стига стая БГ простотия.Бъдете малко по-сериозни
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със парите за Хитрино БЧК си напазариха БМВ -та,продължавайте да пускате СМС-и щот събират и за вили с басейни
27
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеон Хасан,царя на халифата
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 чисто нови тузарски джипа BMW Х5 на обща стойност около 700 000 лева са закупени преди дни от БЧК, 3 от джиповете са регистрирани и брандирани като линейки и са освободени от данъци, макар да са със стандартно оборудване за нeмския автомобилен гигант. Джиповете се шофират от високопоставени началници в йерархията на БЧК, а две от возилата, които са са абсолютно всички екстри, се ползват като служебни от шева на благотворителната организация - Христо Григоров.