Без оставки за чумата в Странджа, всичко – по закон!

Министър Порожанов обясни объркването с терминология
60
Без оставки за чумата в Странджа, всичко – по закон!
Румен Порожанов. Снимка: архив, БТА

Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чума в България. Това каза на извънреден брифинг министърът на земеделието Румен Порожанов в отговор на твърдението на лидера на левицата Корнелия Нинова, че резултатите от вторите проби за чумата са отрицателни.

Още по темата
Министърът обясни неяснотата около вторите проби с терминологичен проблем.

Според него по-рано сутринта е говорил за отрицателни втори проби от широката 20-километрова зона, чиято цел е да докаже, че няма разпространение на чумата, а не, че не е имало чума, предаде БНР.

Директорът на Агенцията по храните Дамян Илиев за пореден път припомни регламента на Световната организация за здравеопазване на животните, според който дори при една положителна проба контактните животни се избиват, без да е нужно да има видими признаци на заболяване.

И министърът, и директорът на агенцията се отнесоха иронично към твърденията на левицата, че с евтаназирането се прикриват злоупотреби с европари.

Няма риск и от спиране на еврофондовете, категоричен е Порожанов. На този етап оставки в министерството и в Агенцията по храните няма да има.

Да си подам оставката, означава, че съм сбъркал, а всичко направено до момента е по закон, каза Дамян Илиев. Резултатът от вторите проби ще е ясен до края на другата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без оставки за чумата в Странджа, всичко по закон! Чумата - също. Честито.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя оставката като гледам при тези поразии на герберските *** май ще е колективна.
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Територията в Странджа, а на по късен етап и цялата територия е цанена за жизнено пространство за гостите на Меркел, които правят бели у тях и и очернят имиджа.
14
0
 
42
 
! Отговори
мак преди 5 години
Ако имаше чу.***, досега животните щяха да измрат, или най-малко да се разболеят. Но не е лесно да напуснеш топло местенце доброволно, затуй бб да не се ослушва, а да изрита виновните за свинщината. За съжаление излиза, че високопоставените не носят отговорност за нищо. Тука е така.
13
1
 
45
 
! Отговори
Де си бе Радев преди 5 години
Президент Радев,оеганизирай народа и изнети тези от властта! После ги съди до дупка както в Румъния! Хайде да йствай,стига приказки,нали си военен? Армията е зад теб,с едни бивши мутри ли няма да се справиш или те е шубе?
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чу/***." Много умно...
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя чете Евангелието като дявола нямало доказателства които да доказват отсъствието на болестта, а не трябва ли да има доказателства, че има ч.ума преди да се ликвидират хайванчетата.
10
1
 
45
 
! Отговори
Ще ни затрият преди 5 години
ГЕРБ ще занулят държавата. Започнаха от Видин Монтана Враца Плевен Габрово а сега Странджа планина. На такива места виреят като троскут само техноте избиратели ромонете. Всичко което е останало се краде! Идват избори тези че ги махнем и в съда,всейи според заслугите!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност "Няма резултати, които да доказват отсъствието", не е нито необходимо, нито достатъчно условие за наличнието на чу.***. Чисто бягство по тъчлинията и в случая не казва нищо. По-добре да замълчи.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как обявявате резултат от вторите проби от които все още няма резултат калинке Дамян и калинке Румен ?
7
1
 
30
 
! Отговори
бате дойко преди 5 години
До Бате Гойко Ти какъв изказ искаш от човек със средно образование дето е прочел през живота си една книга и е станал пожарникар ,тъй като за друго се иска акъл,а?
6
1
 
5
 
! Отговори
Core ann преди 5 години
Parijanov da puska kopia na frenskite labor hartii...ama sha vidiat baia zor bibliotekarite...
5
2
 
46
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Ми щом няма да има оставки и сичко ще е по закона,тогава да дигаме бесилките щото това си е престъпление срещу народа и държавата!
4
2
 
53
 
! Отговори
Законът ГЕРБ преди 5 години
По закон избиха здрави животни, за да обезлюдят селата, където ще настаняват нелегалните бежанци.
3
0
 
52
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чу,*** в България." - ето това е обяснение за чудо и приказ!!!
2
3
 
55
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Срама нямате ли?Как спите?
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!