Без оставки за чумата в Странджа, всичко – по закон!

Министър Порожанов обясни объркването с терминология
60
Без оставки за чумата в Странджа, всичко – по закон!
Румен Порожанов. Снимка: архив, БТА

Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чума в България. Това каза на извънреден брифинг министърът на земеделието Румен Порожанов в отговор на твърдението на лидера на левицата Корнелия Нинова, че резултатите от вторите проби за чумата са отрицателни.

Още по темата
Министърът обясни неяснотата около вторите проби с терминологичен проблем.

Според него по-рано сутринта е говорил за отрицателни втори проби от широката 20-километрова зона, чиято цел е да докаже, че няма разпространение на чумата, а не, че не е имало чума, предаде БНР.

Директорът на Агенцията по храните Дамян Илиев за пореден път припомни регламента на Световната организация за здравеопазване на животните, според който дори при една положителна проба контактните животни се избиват, без да е нужно да има видими признаци на заболяване.

И министърът, и директорът на агенцията се отнесоха иронично към твърденията на левицата, че с евтаназирането се прикриват злоупотреби с европари.

Няма риск и от спиране на еврофондовете, категоричен е Порожанов. На този етап оставки в министерството и в Агенцията по храните няма да има.

Да си подам оставката, означава, че съм сбъркал, а всичко направено до момента е по закон, каза Дамян Илиев. Резултатът от вторите проби ще е ясен до края на другата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
28
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
Милиардерът-престъпник, протеже на банкенският престъпник!Няма да търпим още много...
36
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта винаги е била алчна, но ГЕРБ навлязоха в стадий на патологична лакомия и наглост!
35
1
 
28
 
! Отговори
Пинокио преди 5 години
Щях да се учудя а и навярно всеки тук ако пък бяха уволнили някого. Ама че то е ясно още преди да излезе новината че виновни нямаи няма и да има. 20 години едно и също. Правосъдие няма, забравете но има нещо друго...КАРМА се казва, това е сигурно. Ще им се върне тъпкано...и това е сигурно!!!!
34
2
 
39
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Унищожиха поминъка на трудолюбиви хора в Странджа. Сега се чудят, как да им се размине и ще манипулират хората само и само за да запазят постовете си ! Как за 60 и повече дни няма нито едно умряло животно от обявената заразна болест.
33
2
 
37
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Не знам дали в Странджа има чум,а,ама по София(и Банкя) трайно се е настанила...Само че там чумавите политически *** не умират,а правят поразии!
32
2
 
36
 
! Отговори
А бе преди 5 години
В тоя герб един кадърен има ли бе. *** до тупана, хвани единия, удари другия.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента Бойко източва мазута от потъналия амеркански кораб хвала на Бойко спасителя на българския туризъм и да живея гласовете му.
30
1
 
21
 
! Отговори
интересно преди 5 години
"Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чу/*** в България."-------------------------Не се ли взимат проби , за да се докаже наличието на определена болест ????
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На този етап оставки в министерството и в Агенцията по храните няма да има".Ама не сме и очаквали да има! За да ги има на първо място трябва да сте хора! На второ да имате морал, да не сте корумпирани до костите, да не сте мръсни и долни продажници, да не работите против народа си, да не сте част от една организирана престъпна група! Но понеже вие сте всичко това, логично да няма оставки! Как ще ги има!? Дано тази измислена от вас ч.ума, ви тръшне до един, ***!
28
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ПИТАМ ИМАЛО ЛИ Е Ч/УМА И АКО НЕ ЗАЩО ЛЪЖЕ НИНОВА СЛЕД КАТО СЕ Е ЗАПОЗНАЛА С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОБИТЕ.
27
2
 
32
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ преди 5 години
НЕ Е ИМАЛО ЧУМ.А ПО ЖИВОТНИТЕ---АКО ИМАШЕ ЦЕЦО ЧЕВЕРМЕТО НЯМАШЕ ДА ПЛЮСКА ПЕЧЕНО АГНЕШКО--ТЕЗИ НИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТА ВЕЧЕ--АБЕ *** НИЕ НЕ ЯДЕМЕ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ БЕ ....ЗАКРИХТЕ КРАЖБА НА ПАРИ БЕ ,ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е по-закон в държавата какво сте се разнежили като кокони?
25
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някой нормални страни министри си подават оставки ако закаснеят за работа, ходят с колелета или метро на работа итн. В тази страна обаче този *** ще търси под вола теле, но никога няма да признае вината си за огромният скандал, за избитите хиляди здрави животни, за геноцида който приложиха на тези хора като влизаха бизмилостно и без обяснения като гестаповци в къщите им да избиват животните! Лидера на мафията и той мълчи! Какви оставки ще подават хора без грам морал!!
24
1
 
37
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Съвременните унищожителни на България !!!
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли,по-нагли,най-нагли,герб - степенужане ж българската граматика!
22
1
 
39
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Както каза Порожанов, оставките няма да решат проблема. Прав е човека. Само разстрел ще реши проблема.
21
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 Руски бежанци не включвашли. ????Те ни броят за вечно територия на Русия.
20
1
 
27
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
На Дамян Илиев доста му стана.От царско време влезе във властта.Отказа превантивни те ваксини,разпарчедоса доброто ветеринарно дело,не се знае как се появиха и работят с нпо които защитават животни ,допусна институциите да станат на наши хора,бсп герб и дпс,има пръст че пусна много продукция и далавери с продуктите за салами те и месото,а инспекторите му живеят от Рушвети, заплатите според критериите им са малки и затова ги пестят/800-900лвТози наяждане няма
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВИ ОСТАВКИ БЕ, *** ОСТАВКА НЕ ДАВА.
18
1
 
42
 
! Отговори
Чумата преди 5 години
Истинската чу/*** е ГЕРБ - геноцидът на българския народ, какъвто не е имало и по времето на Турското робство.