Пенсионери настояват: Парите им по-близки до европейските

Те искат и пенсионер да бъде включен в листите за евровота
7 фев 2019 15:45,
92
Пенсионери настояват: Парите им по-близки до европейските
Снимка: Архив, Булфото

Нашата основна цел е пенсиите на българските пенсионери да станат по-близки до тези на европейските пенсионери. Затова трябва да има преизчисляване на пенсиите с осигурителния доход за 2017 г., тъй като осигурителният доход за 2018 г. ще излезе към април. За това настоя Венелин Новаков от Националната инициатива "Социална солидарност", цитиран от БТА.

Ако от 1 април бъдат преизчислени пенсиите, ще са необходими около 1 милиард и 200 милиона лева за преизчисляването на всички отпуснати пенсии до 2015 г., заяви Новаков. Той добави, че ако преизчисляването на пенсиите е от 1 юли, ще са необходими около 800 милиона лева, но това не може да стане без решение на Народното събрание.

Искаме също пенсионер да бъде включен в листите за европейските избори, защото пенсионерите у нас са 2 милиона и 300 хиляди, заяви Венелин Новаков.

Председателят на Съюза на пенсионерите - 2004, Валентина Николова, каза, че от години настояват за приемането на Закон за възрастните хора.

"Такъв законопроект от 2005 г. се внася шест пъти и шест пъти се отрича", коментира тя.

Трябва да се приеме Закон за възрастните хора, да се преизчислят пенсиите, да се подобри здравното и социалното осигуряване на пенсионерите, както и да се гарантира тяхната сигурност, каза Валентина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Не просто на помощи преди 5 години
След като пенсионерите искат евро пенсии,работещите искат дубайски заплати.Всеки иска, а какво е дал е въпросът.
77
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия сега с Русия ли искат да сме или европейски пенсии?
76
1
 
10
 
! Отговори
SUPERHUMAN преди 5 години
Бъдещите пенсионери на 65 години ли ще се пенсионират или на 70 ? Питам за един приятел. До 60 години повечето хора се сдухват много и стават на маймуни. помислете за пенсиите.
75
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечтаят за КНДР, искат да се върне комунизма, гласуват за БКП, обаче да взимали капиталистически пенсии... Как да стане?
74
1
 
5
 
! Отговори
д-р иванов преди 5 години
щом има пари за партии които са на дистанционно управлениеот скопие и москва ще има па ри и за пенсионерите
73
5
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ха-ха, а за нас - които никога няма да видим пенсия?Но иначе внясяме вноски като попове!Един пич каза "Сатаната преди се криеше, вече не се крие", Играта загрубя брутално!
72
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден по няколко пенсионера хвърлят на ало измамниците по няколко хиляди. За това ли не им стигат? Аз също имам родители пенсионери. Хилядарка спестяват на 3месеца. И не се лишават от нищо! Има такива, които един ден осигуряване нямат. Но и те получават пенсии. Със социалните помощи получават повече от тези с пенсиите за стаж.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ходят при ***. 1947-*** в пенсионните фондове е имало 3 млард. долара. До тогава пенсионната система е била с лични партиди. Колко си вкарал, толкова ще ядеш! БКП, наследница на която е БСП е прибрала всичко. И от тогава на 31 декември всяка година, до 1993-та, ако не се лъжа остатъка в пенсионните фондове в Държавния бюджет. 1989-та празни фондове и 9 милиарда долара външни задължения. 40 милиарда лева вътрешни дълг! И икономика на загуба! На Позитано бегом! Зарков е спец, ще Ви оправи!
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народ, който не милее и за младите, и за старите се самозатрива. И всеки гласува за това.
69
0
 
8
 
! Отговори
ОХ преди 5 години
Ами да видим как ще живеем с по 100 евро? Сами ще си пукясаме.
68
0
 
12
 
! Отговори
мда преди 5 години
Младите готованковци живеят до 30 г. без да работят, а пенсионерите не могат и 20 г. да изкарат
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо трябва да има стипендии???????????????????
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като дойде чи-пирането, няма да ви се живее....
65
2
 
16
 
! Отговори
някой преди 5 години
Ще напиша само, че има една машинка, наречена часовник и прави тик-так, тик- так! Та пенсионерите не могат да вървят обратно на посоката на въртене на часовниковата стрелка, но младежите със сигурност вървят по посоката на въртене на същата!Не го забравяйте!
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали обединените патриоти обещаха достойни пенсии незабавно ако ги изберат. Е, избрахте ги...
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Работещите в Бг не могат само държавната администрация и депутатите да изхранят, какво остава някой друг да хранят. Имайки предвид, че администрацията и депутатите постоянно си вдигат заплатите.
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ИТАЛИЯ НАМАЛЯВАТ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ С 5 ГОД.НОВИНАТА НЕ БЕШЕ ОТРАЗЕНА ОТ "СВОБОДНИТЕ" МЕДИИ.
61
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионерите буквално изяждат България.Кво им пука?изкуфели същества мислещи само как да си натъпчат дебелото черво.Искат.
60
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен59Внасяли са осигуровки.Внасяното го откраднаха БСП и Жан Виденов.Да си търсят парите от позитано 20.
59
1
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
ха ха ха .Ами да не гласуват за герб и бсп .Ако всички се пенсионират на една възраст няма да е така ;) Плевналиев кога навърши пенсионна възраст ??? Дори в Европа всички се пенсионират на една и съща възраст .Вишото кетапо строене е друго безумно перо .50 бона на вишист .5% го използват по предназначение останалите за да се правят на по виши същества от професионалистите .Минималната работна заплата от 500 лв кви пари да носи в системата ??? Ами да гласуват за партия която им обещае това .