Парадокс: Търновец получи 6 акта от Швеция без да е напускал страната

Глобите са за автомобил, който той е продал пред 2013 г.
2 юли 2019 15:19,
31
Парадокс: Търновец получи 6 акта от Швеция без да е напускал страната
Снимка: pixaBay

Великотърновецът Райко Райков получи шест акта за неправилно паркиране в Швеция без изобщо да е напускал България. Наложените глоби са за автомобил, който продал преди няколко години на мъж от село Петко Каравелово, съобщи "Янтра днес".

Нарушенията са общо шест, всяко от които е в размер на 400 шведски крони или по 76,31 лв.

Райков предоставил договор за покупко-продажба на превозното средство в КАТ – Велико Търново. Оказва се обаче, че името му не е заличено като собственик, а това на купувача е добавено като втори собственик на автомобила.

В същото време няма информация колата да е напускала пределите на България и съмненията са, че вероятно номерата са свалени и са сложени на друг автомобил.

Търновецът е подал жалба в Районната прокуратура във Велико Търново и до фирмата, от която получава известие за глобите, заради притеснението да не бъде осъден за нещо, което не е извършил.

Нарушения са извършени през юни и юли 2018 г., а продажбата на лекия автомобил “Фолксваген Джета” става на 13.08.2013 г.

Райков прави собствена проверка и установява, че до 2017 г. е плащана застраховка “Гражданска отговорност”, след което превозното средство изчезва и на практика е дерегистрирано служебно от КАТ. В същото време нарушенията са от лятото на 2018 г. зад граница, макар да няма данни автомобилът да е напускал страната.

“След като договорът е входиран в КАТ, най-вероятно новият собственик не е регистрирал колата на свое име. Не мога да коментирам случая, тъй като не съм запознат с детайлите, но ще предоставим всички документи по регистрацията на прокуратурата”, заяви гл. инспектор Атанас Атанасов, началник на “Пътна полиция” – Велико Търново.

“Надявам се прокуратурата да изясни случая и кой не си е свършил задълженията по заличаване на името ми от регистрацията на посочения автомобил, защото не изключвам възможността съдът в Швеция да ме осъди, без да съм виновен”, не крие притесненията си Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Не мога да коментирам случая, тъй като не съм запознат с детайлите, но ще предоставим всички документи по регистрацията на прокуратуратаНе че тия безделници в прокуратурата заслужават уважение, но наистина не е нормално да ги занимават с всеки възможен случай. Къде в случая има престъпление, че трябва прокуратурата да се намесва? Става дума за някакво бюрократично неудобство, нищо непоправимо. Остава и на Бойко да се обади.
5
3
 
28
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До ЕлемагАКО не си свършиш сам работата, чакай ти, в Тикволандия закони да се прилагат.
4
0
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
4 Жо,ами пич има закон от 2018-та Нотариуса и КАТ да ги вършат тия неща.Реално трябваше ти като я продадеш ,да не мислиш нищо!!Чети и виж закона как е.Нотариуса дава на КАТ документите ,а КАТ трябва да каже в общината.Било то снемане или купуване!!!Чети де,чети.
3
3
 
32
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЗАТОВА, когато продадете колата си, с 2 копия от нотариалния акт отивате първо в деловодството на КАТ и уведомявате, че сте продали колата. От КАТ ви издават листче с входящ номер.След това отивате с другото копие от Нотариалния договор в Общината и правите същото, иначе догодина ще ви търсят за годишен данък.Така си спестявате проблемите.
2
8
 
35
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Нали убавците ,дето ни наложиха ФАРОВЕТЕ целодневно нагласиха така законите,че един месец да ням ГО и колата е заличена от КАТ!!!Оставте договорите!!!Като от 2017 няма ГО ,как човека му идват глоби?Хайде някой държавен сега на пънгара!!!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТ толкова си може. Като види човек тия дълги цифри на регистрацията. Веднага ще си извади заключение , какъв им е капацитета на служителите. Във всички страни на ЕК броя на цифрите на регистрация са по кратки.