Борисов: Водим политика, гарантираща енергийната сигурност

Премиерът разговаря с Медведев за взаимноизгодното сътрудничество
12 авг 2019 15:49, Елка Василева
68
Борисов: Водим политика, гарантираща енергийната сигурност
Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев, като енергийната тема беше сред акцентите в разговора им. Срещата се състоя в рамките на Първия каспийски икономически форум, провеждащ в Туркменистан, съобщи правителствената пресслужба.

Борисов отбеляза, че България води политика, която е насочена към гарантирането на енергийната сигурност както за страната ни, така и за ЕС.

Българският министър-председател подчерта, че диверсификацията е важен елемент за гарантирането на сигурността на газовите доставки в ЕС и добави, че България работи активно по проектите за газови връзки със съседните страни. Премиерът Борисов обърна специално внимание на сериозната работа на българското правителство във връзка с осъществяването на проекта за газоразпределителния център "Балкан".

На срещата беше обсъдена също възможността за реализация на проекта АЕЦ "Белене" при поставените от българската страна условия. Според премиера Борисов в региона ще възникне необходимост от производствени мощности, които да генерират чиста електроенергия на достъпни цени, отчитайки все по-амбициозните цели за намаляване нивата на вредни емисии във всички сектори на икономиката. В този смисъл АЕЦ "Белене" може да се превърне именно в такъв електроизточник за региона.

Още по темата
Във връзка със сътрудничеството в областта на транспорта министър-председателят Борисов посочи интереса на страната ни да бъде обсъдена възможността за развитие на фериботни връзки между пристанище Бургас и руските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически ро-ро фериботи.

Премиерът Борисов изтъкна интереса на страната ни с Руската федерация да водим равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог, при който се ръководим от своите национални интереси и същевременно се придържаме към общата политика на държавите-членки на ЕС и НАТО.

Министър-председателят Борисов акцентира върху желанието ни да продължим да развиваме сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката и културата, социалната политика. 

Българският премиер изтъкна значението на диалога на най-високо ниво и изрази удовлетворение, че след официалната визита на Медведев в България през месец март сега продължава разговорът относно възможностите за прагматично и взаимноизгодно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА 45 ГОДИНИ НЕ МОЖАХМЕ ДА ИМАМЕ ВЗАИМНОИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСНАЦИТЕ, ЗНАЧИ И СЕГА НЯМА ДА ИМАМЕ.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като в стария виц:НИЕ НА ТЯХ ТОЙОТИ, ТЕ НА НАС - СЕМЕТО ЗА ПРАЗА.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие хапчетара пиете ли си бе или просто сте с промити мозъци?Герб били комунисти пък и БСП първо осъзнайте че целия политически елит в България е от бивши агенти и доносници на такива второ комунизъм нацизъм и фашизъм са един дол дренки все тоталитарни пл.ъхове се изживяват като сатрапи гласуват си абсолютна власт и изгодни закони и както каза един ***кражба колко може.Знаете ли защо в диктатурата няма бюрокрация?Защото диктатора, като краде, не ще да дели с никой, нищо.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този сега с Медведев ли си прави Пи Ар, абе да даде заповед на кметовете си да пръскат вода по улиците от време на време. Ще изпукаме от жега какво ни интересува Медведев.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай сиктир пипона дето са го пипали три папи по пипето и дупето сега ще прави пак сполучливо кръстения от мононевронния му министър Монката Мъдоновския г.ъзоразпределителен хъб Балкан може да довърши и кръстените така от Кошлука Големия ч.лен и Южен пу.так.Може и калната локва на ДПС движение за пръдловци и сюнетчии да довърши.
16
4
 
4
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Meдведа както те смее, всякаш Борисов бели яйце и му дава черупките!!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 10Аз съм антикомунист и винаги съм гласувал против БСП ,дори 1 път се излъгах да гласувам за Герб,но само веднъж ми беше достатъчно да се осъзная и все още да се проклинам,че им повярвах на тия комунисти.Толкова ниска топка се оказа вашият вожд ,толкова лъжи и такава подкрепа само и единствено за едрият бизнес не се търпи.Аз съм първо БЪЛГАРИН,и като такъв съжалявам народа си,който се оказа от една партия а властта от друга партия ,защото аз съм от С. България,която днес е като след войн
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този смисъл АЕЦ "Белене" може да се превърне именно в такъв електроизточник за региона. Нали площадката на АЕЦ " Беляне" беше гьол? Колко години се изгубиха , и чак сега на някои нещо малко просветна , но пак не се знае до кога.
13
1
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА У НАС В БЬЛГАРИЯ
12
11
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Ти нямаш мнение и си зависим защото аз си харесвам ГЕРБ и си го казвам, ти само плюеш и те е срам да кажеш кой подкрепяш, или постоянните ви клишета "Аз мразя всички, ама цял ден плюя ГЕРБ :)))
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как можеш да се оплачеш от данъчен служител? НАП не приемат сигнали. Аз като гражданин на р. България не мога да си потърся правата или всичко минава по съдебен ред?
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох горките другари, развалиха им хоровото плюене по ГЕРБ. Айде споделете плюсовете на някоя конкурентна партия да видим че не сте въздухоглави рубладжии дето само си плюят от години щото друго не могат(примерно да спечелят избори :)))))
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е БСП ,Герб или ДПС е все едно. Те правят милиони а всички останали им станахме роби !
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 5Вие не сте адекватни а мноооого зависими ,държат ви на каишка и нямате мнение ,защото аз дето съм на 73 г. и никога не съм би член на никоя партия ,грижа се за свободата си и да мога да спя по-гладен но спокоен ,мразя комунистите ,но Герб са си комунисти и ако 10 г. не си го осъзнал си просто ЗАВИСИМ !
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един два трола на герб се активираха якооооу!
6
15
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Ами гласувай за други бе, за това са изборите. Аз и всички адекватни хора си гласуваме за ГЕРБ
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЗАИМНОИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ ИМА САМО НА ТЕОРИЯ.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТова което повтаряш като папагал е казано вече от владетеля ...нямаш собствено мнение ,защото ти плащат да си папагал нали ? Много българи се излъгахме и гласувахме уж за човек от народа а се оказа главатар на мафията ! и с нищо ама и грам не се отличава от бившите си другари особено лакомията им е показателна !
3
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реват, реват цървените, Бойко дава оставка, омзават се яко, пак реват, Бойко пак да ва оставка, пак се омазват, сега пак реват и пак искат оставка горките зациклили яко. Ей това е несменяем лидер
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката ,която водиш вече 10 г. е загробване не само на свинете а на българската нация. Такава лакомия като вашата не се понася вече !