С колко глобяват НАП за теча на данни - ясно след седмица

КЗЛД заседавала, връчва акта за нарушението тези дни
24
С колко глобяват НАП за теча на данни - ясно след седмица
Снимка: архив, Ройтерс

Приходната агенция ще бъде глобена за теча на лични данни на над 5 млн. българи, а какъв ще е размерът на санкцията, ще стане ясно след седмица.

Още по темата

На заседание от вчера Комисията за защита на личните данни е разгледала резултатите от проверката, направена в НАП по повод на нарушението на сигурността на личните данни, съобщиха от комисията.

Съставяне и връчване на акта за установяване на нарушението, извършено от НАП, ще бъде направено до края на настоящата седмица, посочват от КЗЛД. От Приходната агенция ще имат 3 дни за възражения.

След това ще стане ясен размерът на глобата, която може да достигне до 20 млн. лева. Очаква се тя да бъде обявена на 29 август.

Едва след месеци обаче ще има яснота какви точно данни са изтекли. Засега единствено беше създадена възможност за проверка, която дава положителен или отрицателен отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Шефката отпускарка на нап ли ще плати ли,поне чрез оставка?Хем ни изтекоха данните хем ще си платим за слабоумието и безхаберието на нап.Респект за тая държава,даже когато прецаква хората си,после пак те си плащат.
3
0
 
15
 
! Отговори
от единия преди 4 години
НАП трябва да плати масово преиздаване на личните карти, а не глоба към бюджета
2
0
 
11
 
! Отговори
От единия в другия преди 4 години
Глобата НАП ще плати по сметка на НАП за плащане на задължения към бюджета.
1
0
 
19
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Единственото сигурно е, че глобата ще бъде платена от потърпевшите. Грандиозна издънка, за която виновни излязоха само двама началници на отдели, едно време поне директори горяха :)