Нинова се възмути: В случая с НАП плащат жертвите!

Соцлидерката предлага друг начин за справедливост
59
Нинова се възмути: В случая с НАП плащат жертвите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че глобата за НАП е ярък пример за несправедливост, защото жертвите - засегнатите българи, ще я платят чрез данъците си.

Още по темата
Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 млн. лева на приходната агенция за изтеклите данни на над 4 милиона българи. От ведомството обжалват.

"Жертвите ще платят за престъплението, извършено спрямо тях. А правителството просто ще прехвърли сумата от едно перо на бюджета в друго. Днес председателят на КЗЛД каза, че това не било наказание, а превенция. Считайте - наказани няма да има, политическа отговорност също", заявява Нинова в съобщение от пресцентъра на БСП.

Тя предлага да се приложи законът за отговорност на държавата за вреди.

"Ако тя причини щети на своите граждани, правителството може да заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина - дълъг път, но справедлив. Когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост", смята лидерката на социалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Не я харесвам, но кой да сезира гербературата ли или да гласува в парламента където и дпс са патерица на герб?
7
6
 
11
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Гледайте сега като налазят троловете статията, как ще оборят Нинова с факти за външния и вид, миналото и в СДС и нито дума за това което казва. На бойко интернет "армията" от полу-грамотни драскачи, дето ползват неговия метод, в стил " Ама от БСП и те крадоха помните ли там преди едно десетилетие" Смеш.ници.
6
6
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Еееее,веднъж Корнелия да каже нещо смислено.До сега бе с объркани изводи поради това,че прегърна СДС,присвои си Техноимпекс,оглави БСП.Иде ред да отиде в Герб,защото столетницата е старо умряло куче и няма перспектива да вземе властта за далавери.
5
10
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Не съм възхитен от Борисов , но като се сетя какви ги свършиха Луканов, Жан и Станишев , ме е страх от Корнелия. Нали са от едно гнездо.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами свикайте парламата и направете скандал ***!Извикайте Тиквата да даде обяснение защо подчинените му правят така!Гласувайте там нещо!Сезирайте Цацаратурата!Не че ще има ефект де!Да вдигаш патардия по телевизора нищо не е!Популистки приказки!
3
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛУДАТА БАБА В ДЕЙСТВИЕ....ОТВОРИ УСТАТА И ОПА ЛЪЖИ- Я ДА КАЖЕ ОТ КЪДЕ ВЗЕ *** ДА КУПИ ИНПЕКСЪТА *** ДРОГАРКЕ, ГА МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 2600ЛВ, А СРЕДНАТА 3 ДОЛАРА, А ПЪК 1 ДЛ 3000ЛВ- ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ...
2
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колкото и да съм и опонент в политиката .в този случай е 100% права
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права е! Така трябва да се процедира, но няма да стане. 100 % сигурно!