С колко глобяват НАП за теча на данни - ясно след седмица

КЗЛД заседавала, връчва акта за нарушението тези дни
24
С колко глобяват НАП за теча на данни - ясно след седмица
Снимка: архив, Ройтерс

Приходната агенция ще бъде глобена за теча на лични данни на над 5 млн. българи, а какъв ще е размерът на санкцията, ще стане ясно след седмица.

Още по темата

На заседание от вчера Комисията за защита на личните данни е разгледала резултатите от проверката, направена в НАП по повод на нарушението на сигурността на личните данни, съобщиха от комисията.

Съставяне и връчване на акта за установяване на нарушението, извършено от НАП, ще бъде направено до края на настоящата седмица, посочват от КЗЛД. От Приходната агенция ще имат 3 дни за възражения.

След това ще стане ясен размерът на глобата, която може да достигне до 20 млн. лева. Очаква се тя да бъде обявена на 29 август.

Едва след месеци обаче ще има яснота какви точно данни са изтекли. Засега единствено беше създадена възможност за проверка, която дава положителен или отрицателен отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не глобят частните дружества, които са допуснали изтичане на данни? Има доказателства и свидетелства за изтичане.
23
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЯСНО......................КАКВА БИЛА РАБОТАТА !!!!!!!ОТ ВСЯКЪДЕ ИЗНАСЯТ ПАРИ.НЯМА НИКАКЪВ ТЕЧ НА ДАННИ.СТАВА ВЪПРОС ЗА ГРАБЕЖ.ОГРАБВАТ НАП.......ХАХАХАХАХА
22
0
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Личните данни на данъкоплатеца се оценяват на 4 лева. Това е вашата стойност за държавата!!! Че тя личната карта като си я загубиш ти налагат по висока глоба и то на теб, дето твойте данни са на нея!!! Егати порнографията!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
данъкоплатец преди 4 години
щом държавата не може да ни пази данните не трябва да събира данни глобата да я плаща оня гениалния мушморок
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"глобата може да достигне до 20 млн. лева"*** това са по цели 4 лева за комплект лични данни! :)))И кой ще ги плати? Засегнатите ли? Значи, много интересно се получава - хакват НАП, взимат ти личните данни и после дължиш 4 лева... хахахах. Браво ГЕРБ, напред към светлото бъдеще!
19
0
 
5
 
! Отговори
схемата преди 4 години
*** е ,че тези 20 милиона сега ще ги прибавят към БВП като вид услуга,видите ли колко ни е висок продукта!
18
0
 
13
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Глобата да се плати от служителите на НАП,които отговарят за сигурността на данните. Така е по закон.Който не опази личните данни на хората , които му ги предоставят, плаща глоба от джоба си. Шефката на НАП отдавна трябваше да си подаде оставката и също трябва да плаща.
17
0
 
11
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Аз нали все не разбрал... Та като глобят НАП, откъде ще дойдат парите за глобата и това как точно ще се отрази на НАП? Отделно ако приемем че пари се появят за глобата - къде ще отидат и какво ще се прави там с тях? :-)
16
0
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
А не накрая на годината да си раздават милиони в бонуси за прекрасната си работа!!! Нали ги виждаме колко работят!!! Ходят да тормозят бабите които продават копър гледан в градината им за да си помогнат към пенсията и се опитват днес да изкарат 3 лева, а Лукойл бил на загуба 20 години молим ви се! Да ходят да събират пари от къщите за гости на родата си и от там да вземат парите! Колко пъти НАП са влезли в гетата да питат как някои на социал има БМВ или Мерцедес за 50к или по цяла нощ пивтунят!
15
0
 
16
 
! Отговори
карина преди 4 години
Как беше сказала шефката на НАП ? "Трудно решение беше да не си прекъсна отпуската" . Наглеци.
14
0
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Държавата ще глоби сама себе си ха-ха демек от единия джоб в другия. Трябва да има повсеместна чистка на цялата верига от най-високо ниво до долу иначе всичко вятър и мъгла само, че тиквун никога няма да го направи това значи да признае, че в самолета няма пилот.
13
0
 
11
 
! Отговори
сара преди 4 години
Ще глобят НАП, ще платим ние - има ли смисъл тази работа ???
12
0
 
17
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Глобата да се вземе от фонд работна заплата на служителите на НАП и да се преведе по сметките на потърпевшите!!! От къде на къде НАП ще плати с моите данъци издънката си и после с цялата си наглост държавата ще ми иска пари за да си сменя личната карта заради тяхната некадърност!!! Аз като ви казвам, че трябва да имаме закон за персонална отговорност на държавния служител вие ми се чудите, ама точно заради такива издънки имаме крещяща нужда от такъв закон!!! Които се е издънил, той да плаща!!!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некадърниците на държавна хранилка си вилнеят, а плаща данъкоплатеца. Мълчат като бит участник в прайд и не смеят да гъкнат, че ще им изстине местенцето на хранилката. Само заради сожука и кривата глава, България бе осъдена да заплати близо петстотин хиляди Евро. Не съм чул да са си подали оставките, даже крадат с по-голяма охота и им се ослажда.
10
0
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
НАП и власта крие истината за източването от НАП, катастрофата е огромно но се крие...
9
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Виновните трябва да платят, а не данъкоплатците. Когато плаща институцията, тези чиновници, които имат вина, остават без наказание. Има нещо такова като лична отговорност.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безмислено упражнение, но поне си признават вината.Сега правилното е отставка/ уволнение на всички ръководни постове в НАП и министерството на финансите, включително и бездомният министър.Иначе просто прехвърлят парите от единият джоб в другия.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и кой ще ги плати тез 20 млн. министъра, премиера, директора на нап и от къде от джоб ли?
6
3
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Нека сега народът като е бил нахален и е хакерствал, да си плаща глобата. Тя глобата ще е символична, не повече от 4лв. на пострадало лице, но поне народа да знае, че като прави такива неща после ще си плаща за гяволъка.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задава се поредното стригане на овцете, не народ ... а м..а!

Спонсорирани публикации