Пампорово закрива летния сезон на 21 и 22 септември

Ще има състезание по спускане с планински велосипеди
20 сеп 2019 19:22, Анисия Иванова
1
Пампорово закрива летния сезон на 21 и 22 септември
Архив: Булфото

Пампорово-Мечи чал закрива летния туристически сезон със зрелищно състезание по спускане с планински велосипеди, съобщиха от "Пампорово" АД. Надпреварата е на 21 и 22 септември във Велопарк Пампорово, зона Мечи чал.

Лифтовете в Пампорово-Мечи чал ще работят до 23 септември включително по летния график, след което се спират за обичайната техническа профилактика преди ски сезона.

В състезанието ще се включат някои от най-добрите български колоездачи, които ще се борят за спечелването на призовите места и за точки в генералната ранглиста на турнира, уточняват организаторите от "Пампорово" АД. Над 100 състезатели са заявили участие, като се очакват колоездачи и от съседни страни.

Екстремната надпревара ще се проведе по трасето за спускане под връх Мечи чал в Чепеларе. Състезателното трасе, носещо името "Брус Лий" е с дължина над 3500 метра, което го нарежда на първо място в сериите и включва множество технични участъци с корени и камъни, стръмни отсечки, скокове и виражи, а някои от състезателите успяват да развият скорост над 80 км/ч на определени места по маршрута, уточнява Ема Паунова от "Пампорово" АД.

Според нея зрелищната надпревара, която е изключително атрактивна за публиката, ще може да се наблюдава свободно покрай трасето. В събота са предвидени тренировките и запознаване с трасето, а в неделя са квалификациите и финалите.

Състезанието през уикенда ще бъде и официалното закриване на летния туристически сезон в Пампорово-Мечи чал. В последния за сезона работен ден за лифтовете - 23 септември, туристи и колоездачи ще имат възможност за улеснен достъп до вело трасетата и пешеходните маршрути в планината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия кога го откриха сезона че го закриват. Кой нормален ходи по баирите да си търси акъло. Аз ходя по баирите ама за да бера гъби а не така на зяй пазар.