Грипът ще закъснее с една седмица, удря ни през декември

Има нови щамове - Бризбейн 2018, Канзас, Виктория И Пукет
23 ное 2019 10:00,
40
Грипът ще закъснее с една седмица, удря ни през декември
Снимка: Pixabay

Закъснение в разпространението на грипната зараза се наблюдава в цяла Европа. Тази година се очаква болестта да се появи в началото на декември, разкри проф. д-р Тодор Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни болести по bTV.

Още по темата

При това ще се появи с нови щамове - Бризбейн 2018, Канзас, Виктория И Пукет, за които нямаме имунитет, т.е. има по-голяма вероятност да се разболеем.

Всяка година Световната здравна организация определя кои ще бъдат най-разпространените грипни вируси и въз основа на това се приготвя ваксина. Практиката се е наложила от факта, че когато в северното полукълбо е лято, в южното е зима и там се проявява грипът, което дава възможност да се определи кои ще бъдат щамовете през годината.

Ваксинацията е закъсняла в цяла Европа именно защото СЗО е забавила да определи кои щамове да бъдат включени във ваксината.

„Тази година посрещаме по-подготвени грипа”, заяви проф. д-р Тодор Кантарджиев, който отбеляза засиления интерес към ваксинацията срещу болестта и фактът, че са били осигурени безплатни ваксини за възрастните хора в България.

Все пак нивото на ваксиниране у нас е по-ниско, отколкото например в САЩ, отбеляза проф. Кантарджиев.

Много е опасно, ако се развие грипна пневмония. Смъртността в тези случаи е много голяма, заяви проф. Кантарджиев и препоръча при затруднения с дишането веднага да се търси лекарска помощ и то в болница.

Родителите на малките деца трябва да бъдат много внимателни, напомни лекарят.

Проф. Кантарджиев разкри, че има и нови случаи на морбили в Пазарджишко. Заразата е била донесена от дете, завърнало се от Франция и затова той препоръча скоро завърналите се от чужбина да не бързат да се видят с всички роднини, защото това може да има лоши последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирай-бързо купувайте ваксините,имате още седмица,защото пускаме вирусите!.Машината за пари трябва да се върти...
37
0
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Е нали щеше да е януари и било баш сега времето за ваксини, според Кунчев!? Излиза, че и да се ваксинира човек, няма време за изграждане на имунитет, даже по-лошо ще стане. Ваксината изгражда имунитет за поне три седмици, хване ли тогава грипът, става мазало.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, и грипът закъснява... Съсипаха я тая държава...
35
0
 
10
 
! Отговори
Chemtrail преди 4 години
Виж, колегата ви отдолу който вероятно е истински лекар , а не слуга в някое ведомство го е обяснил много ясно. И точно защото мутират все още грипните щамове не могат (все оде) да ги инженернат в пандемичен вирус за да изтребят милиарди както им се иска на Чудовищата за Новия Световен Ред и златния милиард. Въпрос обаче на време, засега експериментите продължават. А вие не се чудете какви са тия чертички в небето от самолетчета. Каквито нямаше преди 20 години
34
0
 
4
 
! Отговори
Chemtrail преди 4 години
БГ лекар, като си толкова умен би ли обяснил на нас, невежите гоими, защо след ПСВ испанката както наричат този грип изчезва за 100 години за да се появи в ГМО разновидност сега като свински грип?
33
0
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Нито един лекар в света/включително колегата Кантарджиев/ не може да каже кога ще започне една грипна епидемия и кои ще бъдат водещите щамове!!!Вирусите мутират буквално за минути под влияние на най-различни фактори на околната среда.Поради това те са абсолютно непредсказуеми и затова много опасни.Такова "професионално" изказване е пълно излагане!!!Само ако умишлено се пусне грипен вирус може да се каже с точност кога ще е епидемията но и това не е сигурно!!!
32
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Добре! Приготвил съм ракията, греяното вино, чесън и пчелни продукти. Да заповяда грипа. ВАКСИНА НЯМА ДА СЛОЖА!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Закъснение в разпространението на грипната зараза се наблюдава в цяла Европа.""Ваксинацията е закъсняла в цяла Европа именно защото СЗО е забавила да определи кои щамове да бъдат включени във ваксината"Много интересно съвпадение, бих казал.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Решиха да забавят пускането тази година?"Забавила ги е разработката на 5 нови щама. Обикновено пускат между 2 и 4.
29
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Решиха да забавят пускането тази година?
28
1
 
4
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Тогава ли ще я пуснете? Поне ни предупреждават. Лекарствата ще се купят, спокойно, ще си направите 💰.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Отгоре я ръсят "Грипната епидемия се пренася по въздуха. Следователно от въздуха и я пускат."Ние ги хващаме, те ги пускат.
26
2
 
12
 
! Отговори
Отгоре я ръсят преди 4 години
Грипната епидемия се пренася по въздуха. Следователно от въздуха и я пускат. От специални самолети и то нощем.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"При това ще се появи с нови щамове - Бризбейн 2018, Канзас, Виктория И Пукет, за които нямаме имунитет, т.е. има по-голяма вероятност да се разболеем."Интересно как така всяка година се появяват нови щамове, даже и времето в което ще поразят населението е известно. Някак си не вярвам вируса да се пръква от нищото и винаги да е непознат на имунната ни система.
24
1
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Самолети на фармацевтичната мафия ни пръскат и заразява, като всяка година пускат по някой нов вирус, на който хората са хванали цаката. На тежкият, от който починаха хора миналата година беше коварен със скорострелно развитие, висока температура, упорита кашлица, след което бързо може да го обърне в пневмония, гнойни храчки и смъртни случаи. Оказа се, че при този вирус трябва веднага да пиете джинджифил с карамфил, инхалации с лайка, таблетки - "Ацефеин". Анибиотик само при гной в храчките.
23
0
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Доставките закъсняват заради натоварените куриери от черния петък :)
22
0
 
21
 
! Отговори
от омраза преди 4 години
Целенасочено, но контролирано разболяване. Еврейски бизнес против здравето на белите хора.
21
1
 
21
 
! Отговори
В превод преди 4 години
Големите фармацевтични компании още не са заредили самолетите да пръскат със заразата над Европа. Така се върти бизнес за милиарди.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година имаше някакъв японски вирус и ме събори точно за 4-5 часа. Вдигнах 38 градуса, и омалях. Държа ме 3-4 дни, но не взимах антибиотци а само с джинджифил мед и чесън се преборих с него. А не бях боледувал от грип поне 25 години понеже имам калена имунна система... обичам да спя на 15 градуса зимата. Тия новите пак ще са коварни и никой не е засрахован.
19
0
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Само зараза, която целенасочено се разпространява, може да бъде очаквана, кога точно ще се и появи.