Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана

Премиерът: Така летците ни ще си изпълняват задачите
124
Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана
Снимка: БТА

16 млн. лв. отпусна днес правителството за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.
 
"България е втора по изпълнение на критерии с 3,1% от БВП за отбрана", съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Министрите одобриха парите в отсъствието на ресорния си колега Красимир Каракачанов, който е в делегацията на президента Румен Радев в Лондон за отбелязването на 70-годишнината на НАТО.

Премиерът каза, че това трябва да се добави към останалото, за което "ще ни хвалят в Лондон" в областта на отбраната.

Ремонтът на 8-те самолета се налага, докато дойдат поръчаните от САЩ F-16. "Да могат нашите летци да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни", разясни Борисов и поръча да се обадят на Каракачанов, за да му съобщят решението.

С изпълнението на приетия от Министерски съвет акт ще се създадат необходимите условия Военновъздушните сили да поддържат способности за контрол на въздухоплаването и гарантиране на въздушния суверенитет (Air Policing), за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Правителството одобри и други промени по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. във връзка с увеличаване на капитала на Многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация "Вита" ЕООД, гр. Велинград.

Предвижда се предоставените 500 000 лева да бъдат използвани за разширяване дейността на лечебното заведение чрез доизграждане на инфраструктурата на калолечебницата в клона в град Поморие, изграждане на газово стопанство и соларни панели, както и за обновяване и модернизация на медицинската апаратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
До ХМ преди 4 години
Ти гладен ли се ве Бончо? Ми хапни нещо
100
0
 
10
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
НАРОДА ГЛАДЕН ТОЙ ЩЕ СЕ ОТБРАНЯВА САМО ДЕТО НЕРАЗБРАХМЕ КОЙ ЩЕ НИ НАПАДА НАЙ ВЕРОЯТНО НАРОДА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ ВЕЧЕ И ОТБРАНАТА ЩЕ Е ЗА НЕГО САМО ЧЕ КАК ЩЕ СТАНЕ С ПРАЗЕН КОРЕМ??? ЩЕ ГО НАХРАНЯТ ВРЕМЕННО И ТОЙ ЩЕ СПРЕ ПОСЛЕ ПАК СЪЩОТО ДОКОГА НЕ СЕ ЗНАЕ.....
99
0
 
4
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Тия тенекии много скъпи бе
98
6
 
6
 
! Отговори
Овчи Мозъци преди 4 години
евреиските марионетки които ви управляват дадоха 2 милиарда долара !!!!за 8, 3-та ръка Ф16 (някой от тези Ф16 са летели над Виетнам) т.е. патиха ги 3 пъти по-скупо от нови !!!т.н. народно събрание гласува единодушно този акт на национално предателство за сравнение - супер завода на WV, който западните ви "приятели" решиха да построят в Турция струва 1.6 милиарда долара !!!ето така се граби колония !!!
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Аз до сега за Боки не съм гласувaл"Ами то никой не гласува за него, никой не му вярва и не го уважава, но това не му пречи да печели "демократичните" избориОвчедушни народе, действия трябва, действия!
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пак добавиха някоя друга нула отзад и за себе се
95
2
 
17
 
! Отговори
:(( преди 4 години
"Втори по пари за отбрана"На това му се казва - на гол г..з чифте пищови
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждали ли сте ахмaк с премрежен поглед?
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, като правиш диверсификацияна газови доставчици цената на парнотоще падне ли? Не? Тогава нищо не правишосвен прахосване на народни пари къмамериканските джобове. На бесилото !
92
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 4 години
Само Левски
91
3
 
1
 
! Отговори
u4en преди 4 години
БРАВО .Б.Б. ! Очаква се БВП за тази год. да е 126 000 000 000 лв. ..да поръчва още 8 бр. Ф-16....а след 2 год. - ЦЯЛА ескадрила Ф -35
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха сега да ве вида скъпи Българскиизбиратели.пак ли ще го иберете.Пожарникара.
89
2
 
10
 
! Отговори
НЕМАЩО преди 4 години
не6тасници пари за едномоторни самолетчета от студената война имат въпреки че нарезаха преди години за скарап миговете на доброславци ... за кувиози образование здравеопазване пенсионери дет цел живот са бачкали немат мрънкат за икономика раждаемост колко ли още хиляди в идните години ще преминат през терминал 2 ?
88
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Американският вицегубернатор на България пак се ...изказа.
87
10
 
2
 
! Отговори
първи!!! преди 4 години
втори, а трябва да сме първи! народа е съгласен да се увеличат парите за самолети и бомби за да спрем руската агресия, дори и да падне малко стандарта това е ниска цена и народа ще я плати защото вярва на нашия велик водач !
86
2
 
10
 
! Отговори
До ДС преди 4 години
Не можахте ли някой СИК-аджия с медицинско образование да ни "подарите", ами тоя негрaмогния xaxaxaxaa.... Сега щяхме да имаме болници, детски градини, юношески футбол, неокрадени баби и дядовци...УВИ! Ние ни "подарихте" охранителя на сгради и коли, понеже ви е лесен за контролиране... Ами не може да не уважавате народа си бе, другари! Ами ние сме едни от вас! Народа не е само калинки и подлизурковци. Ние се разминаваме всеки ден.Съединението прави силата, все пак. Помнете го това!
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за здравеопазване пари НЯМА. Гробарите вече са червиви с пари, от толкова клиенти заминали преждевременно.
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тва българете хора ли сме бретова банкянско *** дето и *** повръща като го види ни е министърпредседателами кой ще ни погледне нас брето и африканците вече ги хвана гнус
83
1
 
7
 
! Отговори
УТОЧНИТЕЛ преди 4 години
НЕ СМЕ "ВТОРИ ПО ПАРИ" по охрана АМИ СМЕ ВТОРИ ПО РАЗХОДИ.Има разлика ве Тикво. Стига с тези ПиаРчета. Хората не са глупави. Никой не ти вярва вече. Лъжливото Овчарче - това е Бойко
82
0
 
3
 
! Отговори
Добре е да се дават преди 4 години
пари за армията, но когато всичко друго ни е наредоно, а при нас има къде по-наложителни проблеми. Дет се вика една свястна болница нямаме......малко като цигните, дето къщата им ще падне ама вътре 50 инча телевизор,с 500 вата тонколони и все марка.....тъпо е.