Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София

Общо 202-ма са заболелите у нас
Обновена: 24 мар 2020 09:11 | 24 мар 2020 08:06, Александър Попов
326
Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 202 са случаите на болни от коронавирус у нас, за последното денонощие е регистриран само един нов случай. Той е в София.

Още по темата

Това не е тенденция, общият тренд е към покачване, заяви ген. Мутафчийски.

След проведени консултации с министъра на здравеопазването и премиера всяка една болница ще обособи отделения за лечение на болни от коронавирус. Другото предложение е за увеличаване на лабораториите, текат обучения в Плевен, Пловдив, Бургас. Ще се разшири броя на лабораториите и в София - в две частни болници и тази на БАН.

Вчера пристигнаха дарения от банки за 350 000 лв., продължават и даренията към болниците.

Засега са закупени 500 теста от държавата, останалите 6000 са от дарители, допълни Мутафчийски. 

"Апелирам към спонсорите от какво имаме нужда и те ни правят дарения в натура. Защото не можем да разполагаме с парите. Поне така е във ВМА. По принцип има разкрита дарителска сметка към МЗ - те разпределят сумите за маски, предпазни средства и т.н. Има дарител за 400 000 лв., препоръчах да ги насочат към болници в страната. Казаха, че ще го обмислят", допълни той. 

При повечето пациенти с коронавирус има сухота в устата, все едно имат чуждо тяло в гърлото си, от това се оплакват доста пациенти. Но като цяло симптомите са висока температура, посинели устни, което е заради дихателна недостатъчност, находката със слушалка и сатурацията, която е много показателна, защото ако излезе около 89-90% задължително трябва да влезе човекът в болница, каза още председателят на оперативния щаб.

Няколко дни искаме да кажем, че са излекувани 7 човека. Но все още има следи от вируса. Иначе са в много добро състояние, заяви Мутафчийски.

Той допълни, че за момента могат да се тестват около 300 души. Не съм против бързите тестове, против съм хора да се разхождат с измамното усещане, че тестът им е отрицателен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
15
 
! Отговори
Димо преди 4 години
То като няма изследвани как да има болни!Ето аз си седя в къщи и се лекувам сам,а симптомите които имам наподобяват коронавирус...болки в гърлото,дращене,отпадналост...!Личната ми предписа медикаменти за обикновен грип,но доколкото разбирам не е на 100% сигурно дали да ме тества или не!
232
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По нова съобщиха,че Гела е оздравял. Информирал почитателите си в туитър. Гледайте как тежък случай с болнично лечение оздравява по- бързо от 150 леки на домашно лечение
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия починалите от коронавирусът са 101 на един милион население, а заразените са 1057 на един милион население, но един бог знае колко още ще се увеличат. Китай де справи бързо и там числата са 2 и 56 на един милион население.
230
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят взе тези мерки и ги спазват хората а ние сега почнахме да философстваме.Защо нямало в Русия и Северна Корея а при нас имало ?Стойте си вкъщи и си байте да не ви стига мечка !
229
3
 
8
 
! Отговори
Генерал без армия!!! преди 4 години
До световния ционизъмГенерале, това ли ти е армията? - на заболелите или на умрелите? Кой те е произвел?
228
2
 
14
 
! Отговори
УМИРАЙ БАВНО! преди 4 години
- Български игрален филм!
227
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя фат-мак , с цел да прикрие насраните *** на правителството, обърка всичко което можеше да се обърка. Тестовете не ставали. Маските не вършели работа. Да сме се миели само със сапунче - къде сaпун на улицата?. Да не затваряме курортите. Връщащите се от чужбина да не се затварят по бежанските лагери и хотели, а да си ходят вкъщи да вдигат банкети. Хората да си разменят безмислени бележки. Да се редим на опашки в аптекте за маски и спирт за да заразяваме и пречим на болните. И т.н, и т.н.
226
1
 
12
 
! Отговори
световния ционизъм преди 4 години
В действие!!!- по пътя за световен преврат!!!
225
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КьормековВашата долнопробна медийка ще фалира,защото няма от кого да цица - намалявате.
224
0
 
9
 
! Отговори
Кьормеков преди 4 години
"Отваряш" сайта Блиц,ПИК,в-к 24-часа,ТВ-Европа,ТВ К-л-3,ако не си със скафандър на главата,рискуваш да се задушиш от потока хвалби по адрес на Борисов и компания.Някои абдали си купуват телевизии,паралиите си купуват журналисти които се подвизават в горепосочените издания.Четох в един слугински сайт,как генерал,професор доктор,Мутафчийски,го слагат на втори план след Борисов,в истинската му борба с вируса който ни сполети преди двадесетина дни.
223
1
 
2
 
! Отговори
211 преди 4 години
Аз отново благодаря на днес.бг, че ни изтърява и чува, за разлика от едни други 4-буквени и3-буквени "фаворити".((Ех да можех да копирам и без проблем да го постна под всички статии))
222
1
 
5
 
! Отговори
П Л А В Н О..... преди 4 години
До 112ЕДИН ПО ЕДИН. - НА ЧАС ПО ЛЪЖИЧКА? ДА КАЖАТ КОЛКО СА УМРЕЛИ НАВЕДТЪЖ!
221
1
 
7
 
! Отговори
Kradci.. преди 4 години
Понеже не може да изнасят концерти и да печелят от мероприятия. Ще се усвоят едни пари да се използва арена Армеец за болница, въпреки,че няма да влезе нито един да се излекува там..
220
0
 
5
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 4 години
До 112ТОЛКОВА СА РЕШИЛИ ДА НИ КАЖАТ.
219
0
 
7
 
! Отговори
вярно е значи преди 4 години
Лежане и пиене му е майката.
218
1
 
5
 
! Отговори
112 преди 4 години
А СТИГА БЕ?! САМО 1 ЛИ?
217
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На клипчето човекът с маската отляво определено имаше затруднения с дишането през маска... Добре че си я свали, мислех, че ще припадне след малко. Ще се изтрепете бе, ей...
216
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много малко са 14 000 жертви. Преди 100 години испанския грип убива 100 милиона на възраст 20-40 години, сега тоя вирус трябва да вземе поне 100 милиона на възраст над 55 години, за да има паритет.
215
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
А дано! Амааа На дали! Използвам "лафа" На един известен журналист в миналото по Всяка неделя на Кеворкян.Петко Бочаров! Така както са отворени границите все още гн генерал.Ще ловим "заразени" все едно сме на "риболов"! Днес отиваш и "кълве" ли кълве. Аме след 2 дни "суша"! Та да не би "сушата" да е утре?! А в други ден как ще е? Ще "кълве" ли? Майтам им се струва на доста хора тази зараза!А дано затихне...Амаааа другото няма да го кажа сега -:(
214
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В комунистическите държави няма вирус?!? Тук мирише на опит за световен преврат! Каскетите пак се опитват да завземат всичко от народа!

Спонсорирани публикации