Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София

Общо 202-ма са заболелите у нас
Обновена: 24 мар 2020 09:11 | 24 мар 2020 08:06, Александър Попов
326
Само един нов случай на заболял от COVID-19, той е в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 202 са случаите на болни от коронавирус у нас, за последното денонощие е регистриран само един нов случай. Той е в София.

Още по темата

Това не е тенденция, общият тренд е към покачване, заяви ген. Мутафчийски.

След проведени консултации с министъра на здравеопазването и премиера всяка една болница ще обособи отделения за лечение на болни от коронавирус. Другото предложение е за увеличаване на лабораториите, текат обучения в Плевен, Пловдив, Бургас. Ще се разшири броя на лабораториите и в София - в две частни болници и тази на БАН.

Вчера пристигнаха дарения от банки за 350 000 лв., продължават и даренията към болниците.

Засега са закупени 500 теста от държавата, останалите 6000 са от дарители, допълни Мутафчийски. 

"Апелирам към спонсорите от какво имаме нужда и те ни правят дарения в натура. Защото не можем да разполагаме с парите. Поне така е във ВМА. По принцип има разкрита дарителска сметка към МЗ - те разпределят сумите за маски, предпазни средства и т.н. Има дарител за 400 000 лв., препоръчах да ги насочат към болници в страната. Казаха, че ще го обмислят", допълни той. 

При повечето пациенти с коронавирус има сухота в устата, все едно имат чуждо тяло в гърлото си, от това се оплакват доста пациенти. Но като цяло симптомите са висока температура, посинели устни, което е заради дихателна недостатъчност, находката със слушалка и сатурацията, която е много показателна, защото ако излезе около 89-90% задължително трябва да влезе човекът в болница, каза още председателят на оперативния щаб.

Няколко дни искаме да кажем, че са излекувани 7 човека. Но все още има следи от вируса. Иначе са в много добро състояние, заяви Мутафчийски.

Той допълни, че за момента могат да се тестват около 300 души. Не съм против бързите тестове, против съм хора да се разхождат с измамното усещане, че тестът им е отрицателен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще въведат мерене на температура и дезинфекция на всички превозни средства по КПП тата за влизащи и излизащи от най-засегнатия град в София.Без адекватни мерки, само с говорене по телевизията няма да се справим и последствията за всички ше бъдат много тежки.
192
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бнт казаха, че цял самолет израелци, пребивавали в Банско са с ковид19.
191
12
 
5
 
! Отговори
корона морона преди 4 години
короната отслабва и тези мерки вече са излишни, нека отварят довечера заведенията да се съберем и да празнуваме
190
2
 
33
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Много беше важно снощи генералът да ни информира, че в щатите били впечатлени и доволни от взетите от правителството мерки. Трябваше дъх да затаим сякаш. Дреме ни какво мислят за нас. Не мисля, че беше нужно да го съобщава. Точно той.
189
0
 
4
 
! Отговори
Бранденбург преди 4 години
Това е добра идея за бизнес: Илон Мъск да зареже Теслата и да почне производство на респиратори с батерии.
188
8
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Странна работа. Правителството на България т ъ п о и упорито отказва да затвори границите, нещо, което трябваше да направи преди два месеца. Въпреки това полетите до България драстично намаляха и продължават да намаляват, защото други държави с нормални правителства спират полетите и затварят границите.
187
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В последните дни на летище София кацат около 35 самолета от чужбина и почти всички идват от държави с голямо разпространение на коронавирусът. Вчера са кацнали шест самолета от Великобритания и шест от Германия, но има кацнали и от Франция, Холандия, Белгия,... До преди няколко дни кацаха самолети и от Италия.
186
5
 
15
 
! Отговори
Банско преди 4 години
Как ген. щаба ще коментира публикацията във Феисбук на англичанина от Банско. Повече може да прочетете във фрог нюз.Бащата на 9-годишното момче от Англия, което бе обявено за заразено с коронавирус в Банско, в дълъг пост във Фейсбук обяви, че детето, както и цялото семейство, не са били заразени с COVID-19 и с помощта на британското посолство вече са се прибрали във Великобритания.
185
3
 
6
 
! Отговори
до192 преди 4 години
Ким Чен Ум :Само в Северна Корея няма вируси щот има военно положение от както се помнят!Имаше един съмнително болен,но го разстреляха!БГ да ползва нашия челен опит!
184
2
 
14
 
! Отговори
Слава Богу преди 4 години
Слава Богу! След снощната молитва на патриарх Неофит явно Господ ни помилва.Дано !
183
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 случай значи вече няма опасности и може да се отварят моловете и заведенията хората им омръзна да чакат и искат да излизат вече!
182
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички милиционерски държави като Китай и България ще се справят с коронавируса. Умишлено не споменавам милиционеската държава Русия защото там имат по-важни мероприятия от корронавируса референдум през април и грандиозен парад на победата през май. Всякъде където зачитат някакви свободи на хората или пък цари хаос и безхаберие ще разчитат на колективен имунитет.
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кому....Костов и компания кога ще дарят от окраде... Бг сьнародници?
180
14
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Тоя коремен хирург защо носи генералски пагони?За да взима 2 заплати-за длъжност и за звание.И пенсийка на 50г плюс 20 заплатки.И след 2-3 годинки -млад пенсионер плюс заплатка.А работата му е като за обикновена телевизионна говорителка-сутрин и вечер да съобщава бройката заболели.Вече ми е омръзнал с монотонното си мрънкане и безкрайните хвалебствия към Бою.Спокойно могат да го сменят с някоя изрусена девойка.Пък и да си почине преди предстоящия бум на епидемията.
179
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи са пристигнали към двеста от Лондон, така че скоро ще има повече заразени... Освен това, заразата си съществува и без да е в новините.
178
7
 
14
 
! Отговори
До 185 преди 4 години
До До 178 ... Зомбираха мозъците на такива като тебе, проблема е че никой от Вас неще да ходи в Матушката си, но иска да ни я натресе на нас живеещите тук.
177
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 178Руснаците се притекоха на помощ за да им отменят санкциите, не си мисли че го правят от човеколюбие.
176
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че е сериозно положението - да така е- Но държавата е в пълен колапс от некъдърно и корумпирано управление. И сега същите калинки и усвояващи политици се покриха, защото са некъдърни да управляват в криза. Тях ги интересува как да удължат концесиите, да променят закона да авансовия данък, да се дадат пари на наши фирми от туризъм, транспорт. Един месец преди кризата, същият този генерал казваше, че обикновен грип. Оказа се, че резерва го няма. Нищо не се направи за мерки, легла, сигурност. Хаос.
175
14
 
20
 
! Отговори
До 178 преди 4 години
Какво по-точно ти направиха руснаците,та не им вярваш?Нали въпреки европейския бойкот и санкции,имено руснаците се притекоха на помощ на Италия.Не съм чул за подобен жест от американците.
174
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един заболял? Дигай карантината, Майтапчийски!